Bouwen op Mensen
Tervoort

Bedrijfshistorie

Tervoort Egmond heeft een lange en rijke historie. In 2009 is het 100-jarig jubileum gevierd.

Oprichting
Tervoort Egmond werd op 1 juni 1909 als metselbedrijf gestart door Gerrit Tervoort en zijn vrouw Anna Liefting. Het metselbedrijf werkte vaak samen met het timmerbedrijf van J. Bak aan de Kloosterweg 3 te Egmond-Binnen. In 1947 neemt Gerrit Tervoort (inmiddels met zijn 2 zonen Cor en Jan) dit timmerbedrijf over, zodat er één bouwbedrijf ontstond.

De 2e generatie
De verdere groei ontstaat medio 1962 onder leiding van Cor Tervoort, zoon van Gerrit (tweede generatie) met het aannemen van de bouw van de Kerk te Egmond-Binnen. Het bouwen van de kerk in zijn eigen woonplaats was voor Cor Tervoort niet alleen een hele eer, maar luidde ook de verdere groei van het bouwbedrijf in. Langzamerhand kwamen er meer en grotere projecten en werd gestart met het ontwikkelen van projecten in de woningbouw. Er werd een bouwkraan aangeschaft en houten steigers werden vervangen door moderne stalen steigers.

De 3e generatie
Helaas mocht Cor Tervoort de verdere groei niet meemaken. Hij overleed zeer plotseling in 1966. Na het overlijden van Cor Tervoort in 1966 werd het bedrijf voortgezet door zijn 4 jonge zoons : Gert, Cor, Jaap en Jan Tervoort (3e generatie). In de jaren daarna volgde ieder jaar een lichte stijging in de omzet en omvang van het bedrijf. In 1992 is Gert Tervoort teruggetreden als Directeur en werd zijn functie overgenomen door zijn broer Cor Tervoort. In 1994 werd bouwbedrijf Imming in Egmond aan Zee geheel door Tervoort Egmond overgenomen en in 2001 het Bergense bouwbedrijf Noort.

De 4e generatie
Op 1 september 2003 heeft Cor Tervoort sr. de directiehamer overgedragen aan zijn zoon Cor Tervoort jr., die samen met zijn neven Cor Gz. (Cor van Gert), Marco, Charles, Mark en Ed de 4e generatie Tervoort vormt binnen het familiebedrijf.

Vanaf 2000 gevestigd in Egmond aan den Hoef
In 2000 heeft het bedrijf na 90 jaar Egmond-Binnen verlaten en is verhuisd naar een nieuw gebouwd bedrijfspand op het bedrijventerrein De Weidjes in Egmond aan den Hoef. Sindsdien zijn alle bedrijfsfaciliteiten op één centrale plaats bij elkaar gevoegd en worden alle bedrijfsactiviteiten uitgevoerd onder de handelsnaam: “Tervoort Egmond”. Sinds 2020 bestaat het managementteam van Tervoort Egmond uit Hans Tuinenburg, André Roos, Mark Tervoort en Brenda Tervoort. De directie van Tervoort Holding en de daaronder vallende vennootschappen is in handen van Cor Tervoort (Cz.)

Meer...
Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Tervoort Egmond, is in 2009 een jubileumboekje uitgebracht, waarin onze bedrijfshistorie uitgebreider wordt beschreven. Klik HIER om deze uitgave te downloaden.