BIM staat onder andere voor Bouw Informatie Model, maar er komt eigenlijk veel meer bij kijken dan een 3D model waar informatie aan hangt. Sinds September volgt een aantal collega’s de BIM implementatie training van VDC Base. De trainingen gaan namelijk vooral over informatie management.

BIM kunnen we helaas niet kopen, maar het is een proces dat in het bedrijf moet groeien. Interessant is dat BIM eigenlijk in bijna het gehele proces van ons bedrijf naar voren komt. Om die reden bestaat de trainingsgroep uit verschillende functies die we binnen Tervoort hebben. De deelnemers worden samen dan ook wel het ‘Kernteam’ genoemd en zij delen de opgedane kennis binnen het bedrijf. Ook zijn zij vraagbaak, wanneer naaste collega’s BIM vragen hebben.

De deelnemers van de kerngroep, zijn: Peter Hommes, André Roos, Hessel Stoel, Nick Bakker, Charles Tervoort, Mireille Beets, Rick Heddes en Jim Liefting.

Mireille bekleedt, naast haar werkzaamheden als werkvoorbereider, de functie van BIM manager. Dit betekent dat zij de overkoepelende vraagbaak is en kennisdrager binnen Tervoort voor BIM.

Momenteel zijn er nog 3 trainingen te gaan, vanaf dan zullen wij het zonder VDC Base moeten gaan doen. Gelukkig zijn we al aardig op weg en is de eerste en belangrijkste stap bijna definitief, namelijk de vernieuwde contractdocumenten t.b.v. een toekomstig BIM project.

Onderdelen die naast de contractvorming ook in ontwikkeling zijn in het BIM proces, zijn: Software, Model coördinatie, Hoeveelheden analyse, Document management, Issue management en het vastleggen van processen. Al deze punten komen naar voren in ons meerjarenplan ‘De roadmap’, welke we binnenkort publiceren.

Groeten namens het BIM-Kernteam,

Mireille Beets