Skip to main content

Tervoort Egmond
ruim een eeuw
bouw­­expert

Wie goed doet, goed ontmoet

Tervoort is een modern familiebedrijf dat al vier generaties ontwikkelt en bouwt voor gemeentes, wooncorporaties, instellingen en bedrijven in onze eigen omgeving. Transformatie, renovatie en nieuwbouw: van woonwijken tot appartementencomplexen, van kantoren en scholen, tot hotels en restaurants. We houden van maatwerk en mooie uitdagingen. Waar we ook wegrijden, we kijken er met trots op terug!

Gezond & stabiel

We hebben een stevige financiële basis en 75 loyale medewerkers. Als werkgever zijn we flexibel en zorgzaam. Er is veel mogelijk en altijd een luisterend oor. Dat zoveel goede projectleiders en vaklieden en er in deze tijd van krapte voor kiezen om juist bij ons te werken, maakt ons dankbaar. Want laten we eerlijk zijn: in een bouwbedrijf draait het om de mensen.

Op elkaar kunnen rekenen en bouwen

Voor onze opdrachtgevers zijn we graag een volwaardig gesprekspartner. Daarom werken we bij voorkeur in een bouwteam. We spreken commitment uit en gaan open en eerlijk met elkaar aan de slag.

Als we iets beloven, doen we dat als team en maken we het ook waar als team. Dat geeft ons positieve energie en die krijgen we overal terug. Op de werkvloer, in de samenwerkingen die we aangaan, in de kwaliteit van ons werk en in het resultaat.

Geen woorden, maar daden
We hebben een typisch Noord-Hollandse instelling: nuchter, hardwerkend en enthousiast. Gastvrijheid vinden we belangrijk. Spatzuivere bouwplaatsen en lekkere koffie in een verwarmde keet. Of je nu klant bent, een collega of een leverancier: je moet je bij ons op je gemak voelen.

MVO – gewoon zoals het hoort

Ondernemen met respect voor mens en omgeving doen we al zolang we het ons kunnen herinneren. We vinden dat niet meer dan normaal. Integriteit en transparantie staan voorop in al onze relaties, van het maken van eerlijke afspraken tot het controleren op illegale arbeid. Onze mensen bieden we een veilige, gezonde en stimulerende werkomgeving en we zijn erkend leerbedrijf voor jongeren. We ondersteunen diverse maatschappelijke organisaties en verenigingen met onze kennis, materialen en middelen.

We nemen onze verantwoordelijkheid naar de omgeving als het gaat om overlast, communicatie en natuurlijk het milieu. We werken zoveel mogelijk met duurzame materialen en reduceren en recyclen ons afval. Met eigen zonnepanelen voorzien we voor een groot deel in ons elektriciteitsverbruik, waaronder ons wagenpark en de verwarming en koeling van ons bedrijfspand. Samen met onze partners werken we aan het terugbrengen van het aantal transportbewegingen.

We gaan ruim 100 jaar terug

Tervoort Egmond werd opgericht in 1909 door Gerrit Tervoort en Anna Liefting. Van metselbedrijf groeiden we onder de generaties daarna uit tot een volledig bouwbedrijf dat tekende voor steeds grotere projecten. In 2000 verhuisden we van Egmond Binnen naar een nieuw pand in Egmond aan den Hoef en sinds 2003 staat de vierde generatie Tervoort aan het roer: mannen én een vrouw.

Sinds 2022 bestaat de directie uit Cor Tervoort, Mark Tervoort en Peter Hommes. Cor is verantwoordelijk voor de projectontwikkeling, Mark en Peter voor de dagelijkse directievoering van het uitvoerende bouwbedrijf. Hans Tuinenburg en Brenda Tervoort maken het management compleet. We vormen een divers team: gestructureerd én creatief. Waar de een denkt in kansen, brengt de ander de risico’s op tafel. Zo versterken we elkaar. Wat we delen? Betrokkenheid en gevoel voor kwaliteit.