Bouwen op Mensen

Nieuws

Schelphoek nieuw en historisch

Publicatiedatum: 09 mei 2020

Het lijkt een ansichtkaart van 100 jaar geleden, maar het zijn toch echt gloednieuwe gevels die we bouwen in plan Schelphoek in Alkmaar.

Het betreft de gevels van woningen type 'De Pont' in de laatste fase van de Schelphoek. Deze fase bestaat uit 3 plandelen, te weten 35 appartementen De Tjalk, 20 woningen De Pont en 22 appartementen De Aalman. Daarnaast bevat het plan nog 5 commerciële ruimtes langs de Korte Vondelstraat. Plan Schelphoek is inmiddels een begrip geworden in Alkmaar. De passantenhaven, de horeca, de openbare stadsgarage, het zijn allemaal elementen die van de Schelphoek een levendige woonomgeving maken. Letterlijk aan de rand van het historische centrum van Alkmaar. 

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Vrijwilligerswerk voor Hospice Egmond

Publicatiedatum: 29 april 2020

In Egmond aan Zee realiseren we in opdracht van Heeg Holding een zorghotel met 25 rolstoelvriendelijk kamers, alsmede een hospice dat door onze opdrachtgever casco ter beschikking gesteld wordt aan de stichting Hospice Egmond.

De stichting staat voor de uitdaging om de financiële middelen te werven om vervolgens de afbouw van de hospice te realiseren. Dit doen ze met een team van vele enthousiaste vrijwilligers. Zo heeft onze oud-directeur Cor Tervoort sr. de taak op zich genomen om de afbouw en inrichting te coördineren. Twee van onze medewerkers, Simon Hopman en Danny Hof, dragen ook hun steentje bij door in hun vrije tijd de binnenkozijnen te maken.

In de nieuwsbrief van de Hospice Egmond is hier een artikel over geschreven. Een mooi staaltje van maatschappelijke betrokkenheid!

Deel dit bericht op social media

Ondergaande zon Geesterduin

Publicatiedatum: 16 april 2020

Ondergaande zon boven winkelcentrum Geesterduin in Castricum waar we een ingrijpende revitalisatie uitvoeren. 

Vanaf augustus 2019 wordt hier hard gewerkt om het winkelcentrum weer een volledige eigentijdse uitstraling te geven. De geel stalen constructies aan de buitengevel maken plaats voor baksteengevels. Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Het ontwerp is van Breddels Architecten en de directievoering, communicatie en bouwbegeleiding is in handen van Rotteveel M4. Kijk voor meer foto's op deze pagina.

Deel dit bericht op social media

Tulpen als lentegroet

Publicatiedatum: 24 maart 2020

We verkeren in een verwarrende tijd. Wat te doen? Wat is en vooral wat voelt goed? Met de maatregelen die binnen Tervoort Egmond zijn genomen dragen we in de eerste plaats zorg voor elkaars gezondheid en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar zorgen we ook voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering.

Wat echt fantastisch is om te zien, is dat IEDEREEN deze maatregelen zéér serieus neemt. De saamhorigheid is enorm. En dat betreft niet alleen onze eigen medewerkers, maar ook onze onderaannemers. Gezamenlijk wordt op de projecten verantwoordelijkheid genomen en zorgvuldige afspraken gemaakt én nagekomen. 

Als waardering voor deze enorme betrokkenheid delen we vandaag een kleine 400 bossen tulpen aan onze medewerkers én aan alle onderaannemers die op onze bouwplaatsen actief zijn. Vooral in deze sombere tijd, geeft het echt een fijn gevoel om te merken dat mensen er voor elkaar willen zijn, oprecht bezorgd zijn voor elkaar, op elkaar letten en waar nodig elkaar aanspreken.

Deel dit bericht op social media

Maatregelen Coronavirus

Publicatiedatum: 16 maart 2020

Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het coronavirus zich snel kan verspreiden in Nederland. De afbeelding geeft treffend aan waar het om gaat. Doordat er één (sociale) afstand houdt, worden anderen niet aangetast. Met andere woorden, we moeten persoonlijke contacten beperken tot het hoognodige!

We hebben dan ook besloten externe bezoekers op kantoor en werkplaats te beperken tot het minimum. Dat betekent dat gemaakte afspraken in Egmond aan den Hoef met externe bezoekers in ieder geval tot 1 april zullen worden afgezegd. Daarnaast zullen we afspraken die we op externe locaties met relaties hebben gemaakt ook annuleren als het niet strikt noodzakelijk is elkaar fysiek te ontmoeten.  Daar waar mogelijk, zullen we besprekingen telefonisch houden of online via een videoverbinding.  

Vooralsnog wordt er op de bouwplaatsen doorgewerkt, maar ook hier geldt dat afspraken met externen beperkt zullen worden tot het hoognodige. Bouw- en werkvergaderingen worden telefonisch of via een online videoverbinding gehouden. De keten mogen niet worden betreden door externen en het gebruik van de schaftruimte wordt beperkt tot beperkte groepjes om de onderlinge afstand van 2 meter te kunnen waarborgen.

We volgen bij ons beleid de richtlijnen die de overheid uitvaardigt. We houden dit scherp in de gaten. Zodra nieuwe richtlijnen aanleiding geven tot het wijzigen van ons beleid, zullen we dat zo spoedig mogelijk naar alle betrokkenen communiceren.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

T&G-project in blad Bouw Pensioen Fonds

Publicatiedatum: 14 maart 2020

In het blad van Bouw Pensioen Fonds is onlangs een project van T&G Bouwcombinatie afgebeeld waarin voor onze kappenleverancier Vadeko de hoofdrol was weggelegd.

Het betreft de bouw van 35 woningen in Heerhugowaard. Woningen die we ontworpen hebben op basis van ons Preflex concept (website: www.preflexwoning.nl) en realiseren in opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD.

Via deze link is het pdf-bestand van het artikel te openen. (Tekst: Ivo Roodbergen / Fotografie: Rene van der Hulst)

Deel dit bericht op social media

1e paal Landal park Schoorl

Publicatiedatum: 29 februari 2020

Met een antieke heistelling werd op 29 februari het startsein gegeven voor de bouw van 72 luxe recreatiewoningen voor het nieuwe Landal Park in Schoorl. Dit wordt gerealiseerd op het terrein van voormalige camping De Bregman.

Het Duyndomein Schoorl & Bergen biedt een grote diversiteit met traditioneel gebouwde vier-, zes- en achtpersoons woningen in de varianten Comfort, Luxe, Extra Luxe, Extra Luxe Wellness en Kinderplus. Door de uitvoering in vijf verschillende types ontstaat een grote afwisseling in het uiterlijk van de woningen. Per type verschilt de gevel en wordt de woning met riet of pannen gedekt.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Opdracht 12 NOM-woningen Pré Wonen

Publicatiedatum: 27 februari 2020

In opdracht van Pré Wonen gaan we aan de Zweedselaan in Beverwijk 12 boven-benedenwoningen realiseren. Met de ondertekening van de Design & Build overeenkomst is het bouwteamtraject afgesloten waarin we samen met Pré Wonen en AG Architecten het project ontwikkeld hebben. 

Extra voorwaarde van Pré Wonen bij het uitwerken van deze opgave was dat de woningen uitgevoerd moeten worden als Nul-Op-de-Meter woningen. Na de oplevering zullen de energieprestaties van de woningen gemonitord worden, waarbij wij voor een periode van 10 jaar garanderen dat de woningen en hun installaties zullen voldoen aan de wettelijke regelingen m.b.t. de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Op de foto het ontwikkelteam van links naar rechts: Julian Molenaar (Tervoort Egmond), Max van Baar (Pré Wonen), Hans Tuinenburg (Tervoort Egmond) en Joost Ruissen (Pré Wonen).

Deel dit bericht op social media

Artikel Revitalisatie Geesterduin

Publicatiedatum: 13 februari 2020

In het weekblad De Castricummer verscheen een artikel over onze werkzaamheden bij winkelcentrum Geesterduin in Castricum

Lees hier het artikel, of de hele editie van het weekblad via de volgende link: www.castricummer.nl

Deel dit bericht op social media

Dronefilmpje Zorghotel + Hospice

Publicatiedatum: 07 februari 2020

Bij de bouw van het zorghotel met naastgelegen hospice in Egmond aan Zee was lange tijd niet veel boven het maaiveld te zien. Nu de kelder klaar is en de eerste wanden op de begane grond verschijnen, worden de vormen van het gebouw zichtbaar. 

Bekijk hier het dronefilmpje van het plaatsen van de prefab betonwanden.

Deel dit bericht op social media

Kinderen in Egmond leren techniek

Publicatiedatum: 15 januari 2020

Sinds kort is de Stichting Techniek voor Kinderen “De Egmonden” in Egmond aan den Hoef gestart met technieklessen als buitenschoolse activiteit. Kennismaken met techniek is goed voor de ontwikkeling van kinderen en wie weet worden het later goede vaklieden? Wij juichen dit initiatief uiteraard van harte toe en ondersteunen dit project van vrijwilligers dan ook graag financieel.

De Stichting Techniek voor Kinderen “De Egmonden” bestaat uit zes begeleiders (met technische vakkennis) en drie bestuursleden.  De kinderen staan onder begeleiding van twee begeleiders met veel technische kennis. Daarnaast is er op de achtergrond altijd iemand aanwezig met een onderwijskundige bevoegdheid.  

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

uitbreiding Lido Egmond aan Zee

Publicatiedatum: 13 december 2019

In Egmond aan Zee werken we momenteel aan een ingrijpende uitbreiding van het gebouw dat in Egmond aan Zee bekend staat als het Lido.

Boven het restaurant Van Speijk bevinden zich de Lido Zeezicht Appartementen. Deze worden verbouwd en uitgebreid met een extra bouwlaag. Het ontwerp is gemaakt door Jan Zijlstra van Zijlstra Schipper Architecten uit Wormer en de getoonde afbeelding is van de hand van Wessel Roos van hetzelfde bureau.

Deel dit bericht op social media

Ondertekening overeenkomst project Velserbroek

Publicatiedatum: 11 december 2019

Een nieuwe stap is gezet in het project Velserbroekse Dreef 10 in Velserbroek, naast ‘autoshowroom ‘Motorhuis’. Op maandag 2 december hebben we met wethouder Sebastian Dinjens van de gemeente Velsen de anterieure overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 72 appartementen.

Deze ontwikkeling geeft invulling aan de woningbehoefte in Velserbroek voor zowel jongeren als senioren. Belangrijke uitgangspunten voor de woningbouw zijn realisatie van 30% sociale huurwoningen, een gemiddeld woonoppervlakte van 70m2 en aardgasvrij bouwen. Naast kleine appartementen (<60 m2)voor starters, kent het project ook grotere appartementen variërend van 60 m2 tot 120 m2. 

Nu de overeenkomst is getekend, start de bestemmingsplanwijziging. De reacties op de voorgenomen ontwikkeling waren grotendeels positief. Ook is er vraag naar dit type woningen in Velserbroek en is er de wens van het college van de gemeente Velsen om het proces te versnellen. Daarom start de gemeente in de bestemmingsplanprocedure direct met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingplan. De gemeente stelt omwonenden schriftelijk op de hoogte over de mogelijkheid een reactie te geven op het plan. 

Naar verwachting zullen de appartementen pas in het 2e kwartaal van 2020 in verkoop worden gebracht. Indien u op de hoogte wilt worden gehouden van het verdere verloop van het project en de start verkoop, kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de volgende website: www.broekerpoort.nl

Deel dit bericht op social media

Artesia in de steigers

Publicatiedatum: 21 november 2019

Het voormalige hoofdkantoor van GE Artesia Bank aan de Herengracht in Amsterdam wordt door T&G Bouwcombinatie volledig gestript en omgebouwd tot luxe kantoren. De achterliggende panden aan de Reguliersdwarsstraat worden getransformeerd naar een mix van commerciële functies en exclusieve woonappartementen.

De eerste fase behelst de panden aan de Herengracht. Deze hebben monumentale voorgevels en zijn binnen deels monumentaal. Opvallend wordt verder de nieuw aan te leggen parkeergarage onder de nieuwbouw van Reguliersdwarsstraat 98. In totaal behelst het project een renovatie en deels nieuwbouw van 6.500 m2 vloeroppervlakte. De betrokken opdrachtgevers zijn The Artesia BV (samenwerking tussen REB Projects en Capricorn Capital Group) en Rituals.

Deel dit bericht op social media

Puienprijs 2019 voor Breedstraat

Publicatiedatum: 14 november 2019

Voor de 4e keer in de historie heeft een project dat wij in Alkmaar hebben gerealiseerd de 2-jaarlijkse puienprijs van de Historische Vereniging Alkmaar gewonnen. Dit keer is het project Breedstraat Alkmaar één van de winnaars geworden. In opdracht van Ludwig Vastgoed BV uit Bloemendaal hebben wij hier het voormalige poppodium Atlantis/Victorie getransformeerd tot huurappartementen.

Citaat uit het Noordhollands Dagblad: De Histotische Vereniging Alkmaar is blij met de ontwikkelingen in de Breedstraat, een ’bevoorradingsstraat’ die meer en meer wordt verrijkt met winkeltjes en nieuwe woongebouwen.Toonbeeld van dat laatste is de metamorfose van het vroegere poppodium Atlantis/Victorie tot wooncomplex. De uitstraling van de oorspronkelijke Amsterdamse School-stijl bleef behouden.

Deel dit bericht op social media

Zorghotel en Hospice Egmond aan Zee

Publicatiedatum: 07 november 2019

In opdracht van Heeg Holding bouwen we in Egmond aan Zee een zorghotel met naastgelegen hospice. 

Onder de gebouwen wordt één grote kelder gebouwd, bestemd voor o.a. parkeren. Voor ons een bijzondere opdracht vanwege de belangrijke maatschappelijke functie. Wij zijn dan ook trots dat we dit bijzonder goede initiatief van onze opdrachtgever in Egmond mogen realiseren. 

Deel dit bericht op social media

Startingerhof opgeleverd

Publicatiedatum: 30 oktober 2019

In opdracht van CPO StartingerHof heeft Tervoort Egomond 16 appartementen in Akersloot gerealiseerd. Een kroon op het werk van het collectief dat ruim 5 jaar bezig geweest om deze ontwikkeling van te grond te krijgen.

Project Startingerhof is extra bijzonder omdat het een CPO project is (collectief particulier opdrachtgeverschap) De ontwikkeling is dan ook volledig door de kopers zelf in gang gezet dit vergroot de betrokkenheid en maakte het voor ons een bijzonder project om te mogen bouwen. Het fraaie ontwerp van architect Swan Art to build mag gezien worden!

Deel dit bericht op social media

Nieuw Landal park in Schoorl

Publicatiedatum: 25 oktober 2019

Op 24 oktober werd door Klaas Odink namens ontwikkelaar Kopare Leisure Development b.v. en Cor Tervoort namens Tervoort Egmond de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van Het Duyndomein Schoorl & Bergen. Op het terrein van camping De Bregman wordt een nieuw Landal park gerealiseerd met in totaal 72 luxe recreatiewoningen.

Het Duyndomein Schoorl & Bergen biedt een grote diversiteit met traditioneel gebouwde vier-, zes- en achtpersoons woningen in de varianten Comfort, Luxe, Extra Luxe, Extra Luxe Wellness en Kinderplus. Door de uitvoering in vijf verschillende types ontstaat een grote afwisseling in het uiterlijk van de woningen. Per type verschilt de gevel en wordt de woning met riet of pannen gedekt.

Dit najaar zal er worden gestart met het bouwrijp maken van het terrein en begin 2020 zullen we starten met de 1e fase en 2e fase van het project, bestaande uit 51 woningen. In de 2e helft van 2020 staat de start bouw ingepland voor de 3e fase van 21 woningen.

Bezoek de website van Het Duyndomein Schoorl & Bergen voor meer informatie.

Deel dit bericht op social media

Tervoort Egmond in artikel Regio Alkmaar Magazine.

Publicatiedatum: 30 september 2019

Onlangs verscheen in Regio Alkmaar Magazine een interview met onze directeur Cor Tervoort.

Onderwerp van het artikel is de betekenis van ondernemersprijzen voor een bedrijf. Als winnaar van de Gouden Baksteen 2018 mocht Cor daar namens Tervoort Egmond iets over vertellen.

Het artikel is via deze link te lezen en voor de foto mocht Cor jongleren met de gouden baksteen.

Deel dit bericht op social media

Van Velzen Storage Heiloo

Publicatiedatum: 23 september 2019

In opdracht van Theo van Velzen Storage realiseren wij aan de Droogmakerij in Heiloo een bedrijfsloods verdeeld in 4 bedrijfshallen met kantoorruimte. Het ontwerp is van architectenbureau Archi Nova uit Mijdrecht. 

Op deze video is te zien dat de staalconstructie gereed staat voor het aanbrengen van de dak- en gevelbeplating

Deel dit bericht op social media

Video pilotproject Wet Kwaliteitsborging

Publicatiedatum: 18 september 2019

Op 1 januari 2021 treedt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. Die wet heeft als doel de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren door inschakeling van private kwaliteitsborgers. Daarnaast wordt de aansprakelijkheid van aannemers ten opzichte van particuliere en professionele opdrachtgevers uitgebreid. Om onszelf daarop voor te bereiden draaien we nu met T&G Bouwcombinatie een pilot met Woningborg Toetsing en Toezicht op het project Het Turfschip in Alkmaar. 

Samen met Woningborg hebben we een informatievideo gemaakt over dit pilotproject waarin onder andere onze uitvoerders Matthé Hollenberg en Tom Damstra vertellen over hun ervaringen. Bekijk hier de video. Meer informatie is te vinden op de website van Woningborg via onderstaande link.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Renovatie Geesterduin Castricum gestart

Publicatiedatum: 26 augustus 2019

Na een welverdiende zomervakantie, is met de opbouw van een torenkraan het startsein gegeven voor de renovatie van winkelcentrum Geesterduin in Castricum

De kraan heeft een hoogte van 20 meter en gieklengte van maar liefst 75 meter (!) met een gewicht van 17 ton. Morgen (dinsdag) wordt de kraan getest en vanaf woensdag gaan we van start met de werkzaamheden.  De geel stalen constructies aan de buitengevel maken plaats  voor baksteengevels. Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Behoudens de aanbouw aan de oostzijde van het winkelcentrum zal het totaalaantal winkelmeters niet toenemen. (Foto: Henk de Reus, www.mijndigifoto.nl)

Deel dit bericht op social media

Wonen op de golfbaan!

Publicatiedatum: 10 juli 2019

Maandag 8 juli is door wethouder Thijs Kroese (Ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling + vastgoed) van de Gemeente Purmerend, ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer van gebiedsontwikkelaar BPD Gebiedsontwikkeling en directeur Wolter Pelt van BurgGolf het bouwbord onthuld met de afbeelding van het appartementengebouw dat op het golfbaanterrein in Purmerend zal verrijzen. T&G Bouwcombinatie B.V. (Tervoort en Van der Gragt) heeft in bouwteam samen met BPD Gebiedsontwikkeling de plannen voor het complex met 12 appartementen uitgewerkt. 

Daar waar ooit een voorname boerderij stond, komt tussen de glooiende graslanden nu een statig landhuis met 12 royale koopappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonoppervlakte tussen 135 en 260 m2. De architectuur van dit landhuis ademt de sfeer van de voormalige landgoederen in de Purmer. De naam Westerzicht dankt het gebouw aan de naastgelegen Westerweg. Het ontwerp van het gebouw is reeds voorgelegd aan en goedgekeurd door de Welstandscommissie. Op dit moment wordt de uitvoering van het project voorbereid.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Volgende stap Zandzoom Heiloo gezet

Publicatiedatum: 04 juli 2019

Op dinsdag 2 juli heeft V.O.F. BPD-T&G (samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD en T&G Ontwikkeling B.V. ) een anterieure overeenkomst  getekend met de gemeente Heiloo voor de ontwikkeling en realisatie van 265 woningen in het deelgebied Centrale Kamer West in Zandzoom in Heiloo. Tervoort Egmond en Van der Gragt Wormerveer zijn de partners in T&G Ontwikkeling B.V. net als in T&G Bouwcombinatie B.V.

Gebiedsontwikkeling Zandzoom
Het gebied Zandzoom in Heiloo wordt in de komende jaren ontwikkeld tot een volwaardige woonwijk. Er is plaats voor ongeveer 1.265 woningen die in de periode 2020-2025 worden gebouwd. Uniek aan deze gebiedsontwikkeling is dat het een integraal proces is met verschillende particuliere en commerciële initiatiefnemers die dit gebied gaan ontwikkelen. Dat deze ontwikkeling tot stand komt met zoveel verschillende eigenaren is bijzonder. 

Expertteam Woningbouw
Het Expertteam Woningbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is betrokken bij dit traject. Het Expertteam heeft advies gegeven over de gebiedsontwikkeling van Zandzoom Heiloo en heeft het proces begeleid tussen de gemeente en de ruim 100 betrokken grondeigenaren. Met als resultaat dat de ondertekenaars van de anterieure overeenkomsten ruim 90% van het aantal te realiseren woningen in Zandzoom Heiloo vertegenwoordigd. 


Op de foto van links naar rechts:
Peter van Oeveren (directeur projecten BPD), Cor Tervoort (directeur Tervoort Egmond) en Patrick Lammers (directeur Van der Gragt)

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Opdracht revitalisatie Winkelcentrum Geesterduin Castricum

Publicatiedatum: 18 juni 2019

De Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Geesterduin, SPF Beheer BV en Rotteveel M4 uit Alkmaar gaven op 11 juni jl. het startschot voor de revitalisatie van winkelcentrum Geesterduin door het ondertekenen van het contract met bouwbedrijf Tervoort Egmond. De renovatie van het winkelcentrum stond al geruime tijd in de planning, maar werd vanwege diverse belangen meerdere malen verschoven. 

‘’Nu is het dan toch eindelijk zover’’, zegt voorzitter van de V.v.E Nico Meijne, ‘’We zijn hier op de achtergrond lang mee bezig geweest en ik ben dan ook heel blij dat we nu eindelijk van start kunnen’’. Ook Cor Tervoort van bouwbedrijf Tervoort Egmond uit Egmond aan den Hoef zegt blij te zijn dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. ‘’De komende periode starten wij met de voorbereidende werkzaamheden op het werk, waarna we verwachten in september te starten met de eerste echt zichtbare werkzaamheden’’. Daniel van den Bor, ontwikkelaar bij Rotteveel M4, geeft ook aan blij te zijn met de ondertekening van de contracten. ‘’Het is fijn dat er nu voor iedereen duidelijkheid is’’. ‘We starten bewust na de bouwvak, zodat de winkeliers zo min mogelijk last van de renovatiewerkzaamheden hebben en we in een keer door kunnen’’.

De renovatie van het winkelcentrum, dat bekend staat om zijn uit de jaren’80 stammende mikado-architectuur met geel stalen staketsels, zal plaats maken voor een fraai gedetailleerde en gematerialiseerde baksteengevels. Een warme jas die refereert aan het duinlandschap van Castricum en incidenteel een luifel maskeert. Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak met betere klimatologische eigenschappen. Het dak wordt gedragen door - los van de winkelpuien geplaatste - houten spanten die tevens voor een sfeervol en warm beeld zullen zorgen. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Behoudens de aanbouw aan de oostzijde van het winkelcentrum zal het totaalaantal winkelmeters niet toenemen.

Winkelcentrum Geesterduin is één van de meest succesvolle winkelcentra van Nederland. “Het kent amper leegstand en heeft een unieke mix van lokale winkels met een aantal grotere winkelconcepten’’ aldus Dick Hoogendijk van beheerder Colliers International. “De sfeer is te omschrijven als vriendelijk en gemoedelijk, wat een prettige winkelsfeer veroorzaakt en het winkelcentrum erg populair maakt”. Het winkelcentrum blijft gedurende de renovatie gewoon open voor het winkelend publiek.

De foto is een 3D-impressie van architectenbureau Breddels uit Heerhugowaard.

Deel dit bericht op social media

Artikel Kantoor Kennemer Wonen

Publicatiedatum: 07 juni 2019

In de nieuwste editie van Industriebouw is een artikel opgenomen over het nieuwe kantoor van Kennemer Wonen dat wij onlangs hebben opgeleverd.

Het kantoor wordt door Kennemer Wonen samen gebruikt met Landschap Noord-Holland. Het betreft een voormalig schoolgebouw dat volledig energieneutraal is gemaakt door plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Lees hier het hele artikel.

Download hier de laatste uitgave van het blad Industriebouw 

Deel dit bericht op social media

Tervoort Egmond 110 jaar oud!

Publicatiedatum: 04 juni 2019

Afgelopen weekend (1 juni) waren we jarig en hebben we de prachtige leeftijd van 110 jaar bereikt. Bij een verjaardag hoort taart, dus vandaag is op al onze bouwplaatsen en ons kantoor gebak bezorgd voorzien van ons 110-jarig jubileumlogo. We zijn er trots op dat we deze respectabele leeftijd hebben mogen bereiken dankzij de inzet van ons complete team en niet te vergeten onze trouwe opdrachtgevers, projectpartners, onderaannemers en leveranciers!

Tervoort Egmond werd op 1 juni 1909 als metselbedrijf gestart door Gerrit Tervoort en zijn vrouw Anna Liefting. Het metselbedrijf werkte toen vaak samen met het timmerbedrijf van J. Bak en toen in 1947 Gerrit Tervoort dit timmerbedrijf overnam, ontstond er één bouwbedrijf. De verdere groei ontstaat in de jaren 60 onder leiding van Cor Tervoort, zoon van Gerrit (tweede generatie) en werd later verder uitgebouwd door de 3e generatie Gert, Cor, Jaap en Jan Tervoort. Sinds september 2003 is Cor Tervoort directeur van Tervoort Egmond en vormt samen met zijn neven Cor Gz. (Cor van Gert), Marco, Charles, Mark en Ed de 4e generatie binnen het familiebedrijf.

Op deze pagina op onze website is onze historie uitgebreider beschreven. Bij ons 100 jarig jubileum in 2009 hebben we een magazine uitgegeven als herinnering van ons eeuwfeest. Dit magazine is via deze link.te downloaden.

Deel dit bericht op social media

Ter Info uitgave voorjaar 2019

Publicatiedatum: 19 april 2019

Met het Paasweekend in het vooruitzicht is onze nieuwe Ter Info uitgekomen

Lees hier de uitgave van het voorjaar 2019

Deel dit bericht op social media

Vacature BIM-cooördinator

Publicatiedatum: 29 maart 2019

Wie komt ons team versterken als BIM-coördinator om een belangrijke bijdrage te leveren bij de werkvoorbereiding van onze projecten?

Wil jij binnen onze organisatie de BIM specialist en vraagbaak zijn? Ben jij die actieve kartrekker die BIM ademt en kun jij collega’s enthousiasmeren voor BIM? Geeft het jou een kick om BIM-toepassingen in onze organisatie naar een hoger plan te brengen en heb jij hierin al ervaring? Dan willen wij jou graag in ons team!

Lees hier de volledige omschrijving van de functie.

Deel dit bericht op social media

Prachtige stek aan de binnenduinrand!

Publicatiedatum: 19 maart 2019

Binnenkort wordt deze prachtige woning opgeleverd. Op een unieke locatie aan de binnenduinrand in Egmond aan den Hoef.

Op het perceel is een kleine vakantiewoning gesloopt om plaats te maken voor dit fraaie ontwerp van Breddels architecten uit Heerhugowaard. Ook deze woning geeft een vakantiegevoel met het prachtige uitzicht op de duinen en de bollenvelden aan de duinrand.

Deel dit bericht op social media

Tervoort Dartmasters groot succes!

Publicatiedatum: 19 februari 2019

Na 8 jaar opnieuw het initiatief vanuit enkele medewerkers van Tervoort om samen met onze vertrouwde club aan onderaannemers, leveranciers en ZZP'ers een darttoernooi te organiseren bij café Tervoort in Egmond-Binnen. Het onderstrepen van een prettige samenwerking in een informele sfeer met een hapje, een drankje en natuurlijk competitie! 

Uit alle deelnemers werden koppels samengesteld en ingedeeld in poules. Na de poulewedstrijden werden er kwart- en halve finales gespeeld en uiteindelijk stonden Danny Hof met Daan Nanne tegen Mark Tervoort en Milan (De Boer Schilderwerken) in de finale. De eindstand werd 3-1 in het voordeel van Danny en Daan. Als afsluiter van de dag werden er mooie prijzen verloot welke allemaal beschikbaar waren gesteld door de deelnemende onderaannemers, leveranciers en ZZP'ers. Het was weer als vanouds een mooie middag/avond waarbij het er soms zeer fanatiek maar vooral gemoedelijk en gezellig aan toe ging.

Deel dit bericht op social media

Laatste fase Zuiderloo van start

Publicatiedatum: 14 februari 2019

Op 13 februari is, in het bijzijn van de kopers, door Peter van Oeveren (directeur projecten van ontwikkelaar BPD) het startsein gegeven voor de bouw van 34 woningen in het plan Zuiderloo in Heiloo. 

In plan Zuiderloo in Heiloo bouwt T&G Bouwcombinatie (Tervoort Egmond en Van der Gragt Wormerveer) woningen op basis van het Preflex-systeem van T&G. Met het Preflex concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken.

Totaal realiseert T&G in Zuiderloo in opdracht van BPD Ontwikkeling 82 woningen. De 1e fase van 48 woningen is in aanbouw en al voor een groot deel opgeleverd. Ontwerp en engineering van de woningen wordt verzorgd door T&G Bouwcombinatie en MB Architecten in nauwe samenwerking met BPD.

Op basis van ons Prelflex-concept realiseren we op dit moment voor BPD ook 71 woningen in Vroonermeer Alkmaar en 35 woningen in De Draai Heerhugowaard. Kijk ook eens op www.preflexwoning.nl

Deel dit bericht op social media

Duurzaam kantoor Kennemer Wonen bijna klaar

Publicatiedatum: 13 februari 2019

Het duurzame kantoor aan de Rechte Hondsbosschelaan in Heiloo nadert z'n voltooiing.  Nog even en woningcorporatie Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland kunnen hun intrek nemen.

Vanaf mei 2018 hebben we met man en macht gewerkt aan de verbouwing en verduurzaming van het bestaande pand. Het gebouw is volledig energieneutraal gemaakt door plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand wordt afgesloten van aardgas. Kennemer Wonen heeft gekozen voor natuurlijke energiebronnen, minimaliseren van het waterverbruik door waterbesparende kranen en het gebruik van LED verlichting met sensoren. In dit filmpje wordt dat nader toegelicht.


Deel dit bericht op social media

Clusius College bij 'De Juliaan'

Publicatiedatum: 16 november 2018

Ons bouwproject 'De Juliaan' in Castricum kreeg op vrijdag 16 november bezoek van leerlingen van het Clusius College uit Castricum.  Op deze bouwplaats wordt gewerkt aan de bouw van 14 woningen en projectleider Mark Tervoort vertelde wat er allemaal bij komt kijken om dit goed te organiseren.


Het bezoek is een onderdeel van een actie van Jong Bouwend Nederland en BouwMensen om 3e en 4e jaars leerlingen van diverse scholen uit de regio te laten kennismaken met de bouw. Uiteraard willen we de jeugd enthousiast maken om te kiezen voor een carrière in de bouw. We kunnen ze tenslotte goed gebruiken in ons mooie vak!


Deel dit bericht op social media

Onze jonge talenten op bezoek bij AZ

Publicatiedatum: 06 november 2018

Onder leiding van onze eigen leermeesters leren jonge leerlingen bij ons het vak. Wij geloven namelijk net als onze regionale voetbalclub AZ in het zelf opleiden van talenten. Een goede reden om met onze groep leerlingen en leermeesters een wedstrijd van AZ te bezoeken.

Op zaterdag 3 november stond de wedstrijd tegen De Graafschap op het programma. Vanuit comfortabele business seats onder de heaters werd de wedstrijd van dichtbij beleefd. Het was een ietwat zoutloze wedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken. AZ won immers met 1-0. Na de wedstrijd gingen onze jonge talenten op de foto met de AZ-spelers Svensson en Johnsen. 

Deel dit bericht op social media

Naam EME II gewijzigd in T&G Ontwikkeling

Publicatiedatum: 05 november 2018

Tervoort Egmond en Van der Gragt Wormerveer werken al sinds begin jaren 80 van de vorige eeuw samen op het gebied van projectontwikkeling via de Exploitatie Maatschappij Egmond, ofwel EME II BV. Vanaf 2008 heeft de samenwerking een nog intensiever karakter gekregen door de oprichting van T&G Bouwcombinatie B.V. Deze vennootschap bouwt niet alleen de projecten die gezamenlijk zijn ontwikkeld, maar ook (grote) projecten voor externe opdrachtgevers.


Om eenheid uit te stralen naar de markt en duidelijkheid te verstrekken voor opdrachtgevers en kopers van woningen, hebben we er voor gekozen om de naam EME II B.V. te verlaten en beide bedrijven onder T&G-vlag te presenteren. Vanaf 1 oktober 2018 is de naam van EME II BV dan ook gewijzigd in T&G Ontwikkeling BV. Er is dus geen sprake van een nieuwe opgerichte vennootschap, maar uitsluitend van een naamswijziging. Het inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel (37035134) is dan ook ongewijzigd gebleven en alle overeenkomsten die namens EME II B.V. zijn aangegaan, blijven ongewijzigd van kracht voor T&G Ontwikkeling B.V.

We nodigen u uit om onze website eens te bezoeken: www.TG-bouwontwikkeling.nl

Deel dit bericht op social media

Nieuwe verzekeringswinkel Univé in Alkmaar

Publicatiedatum: 31 oktober 2018

Univé Regio+ heeft onlangs een nieuwe verzekeringswinkel aan de Koorstraat in de binnenstad van Alkmaar in gebruik genomen. Tervoort Egmond heeft al veel winkels mogen verbouwen voor Univé en ook dit keer is ons deze opdracht gegund.

Samen met de betrokken projectpartners heeft onze afdeling Bouwservice een verbouwing gerealiseerd met een zéér fraai resultaat!
klik op de foto om deze te vergroten

Deel dit bericht op social media

Trossen los bij Het Turfschip!

Publicatiedatum: 12 oktober 2018

Na een succesvolle verkoop, is de bouw van Het Turfschip in plan Schelphoek in Alkmaar gestart. De in de grond gevormde palen voor het gehele Turfschip zijn bijna klaar. Binnenkort gaan we starten met de fundaties voor de appartementencomplexen De Tjalk en De Aalman. Die van de tussenliggende grondgebonden woningen De Pont volgen dan in 2019.

Het Turfschip bestaat uit 3 plandelen, te weten 35 appartementen De Tjalk, 20 woningen De Pont en 22 appartementen De Aalman. Daarnaast bevat het plan nog 5 commerciële ruimtes langs de Korte Vondelstraat. Plan Schelphoek is inmiddels een begrip geworden in Alkmaar. De passantenhaven, de horeca, de openbare stadsgarage, het zijn allemaal elementen die van de Schelphoek een levendige woonomgeving maken. Letterlijk aan de rand van het historische centrum van Alkmaar. Het Turfschip is een ontwikkeling van De Eendragt CV en wordt gebouwd door T&G Bouwcombinatie BV (beiden zijn samenwerkingen van Tervoort en Van der Gragt). 

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Zuiderloo vanuit de lucht

Publicatiedatum: 30 september 2018

In plan Zuiderloo in Heiloo bouwt T&G Bouwcombinatie (Tervoort Egmond en Van der Gragt Wormerveer) woningen op basis van het Preflex-systeem van T&G. Met het Preflex concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken. Deze luchtfoto laat die variatie heel duidelijk zien.

T&G realiseert in Zuiderloo 82 woningen in opdracht van BPD Ontwikkeling. De 1e fase van 48 woningen is op deze foto zichtbaar en is voor een deel al opgeleverd. De 2e fase van 34 woningen is in voorbereiding en start binnenkort. Ontwerp en engineering van de woningen wordt verzorgd door T&G Bouwcombinatie en MB Architecten in nauwe samenwerking met BPD.

 Meer info: www.preflexwoning.nl

Deel dit bericht op social media

Start nieuwe serie Preflex woningen

Publicatiedatum: 20 september 2018

T&G Bouwcombinatie BV is in opdracht van BPD ontwikkeling gestart met de bouw van 14 woningen in het plan Vroonermeer Noord in Alkmaar. De start kreeg een symbolisch tintje door het leggen van de eerste vloerplaat door een aantal kinderen van kopers onder begeleiding van wethouder Dijkman van de gemeente Alkmaar.

Binnenkort start de verkoop van de volgende fase met 57 woningen.

De woningen worden gerealiseerd volgens het Preflex-concept van T&G Bouwcombinatie. Met dit concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken. Meer informatie is te vinden op de website van Preflex

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

1e paal voor 14 woningen 'Juliaan' in Castricum

Publicatiedatum: 28 juni 2018

Op 27 juni 2018 is de bouw van 14 woningen in Castricum met een feestelijk tintje van start gegaan. De kopers in het project hebben ieder voor zich symbolisch in hun eigen bouwput de 1e paal voor hun nieuwe woning geslagen. Dit werd uiteraard gevolgd met een toast op een voorspoedige bouw waarna de kopers op een gezellig én zonnige wijze kennis konden maken met hun toekomstige buren.

In opdracht van Biesterbos Planontwikkeling BV bouwt Tervoort Egmond 14 riante nieuwbouwwoningen in het dorpshart van Castricum. De woningen kenmerken zich door de jaren 30-architectuur en zijn ontworpen door Architectenbureau Wilsem & Cabri uit Limmen. De woningen worden naar verwachting medio 2019 opgeleverd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Tervoort wint Gouden Baksteen 2018

Publicatiedatum: 15 juni 2018

Op donderdag 14 juni is tijdens het jaarlijkse vastgoedsymposium van de Stichting Vastgoedrapportage Alkmaar de Gouden Baksteen uitgereikt aan Tervoort Egmond. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend als beloning voor visie, durf en doorzettingsvermogen op het gebied van bouw en ontwikkeling. Uiteraard zijn we als Tervoort Egmond ontzettend trots op deze blijk van waardering van onze vakgenoten uit de regio Alkmaar.

Dit jaar was het thema van het symposium 'Sprong over het kanaal' naar aanleiding van de visie van de gemeente Alkmaar om de kanaaloevers te transformeren naar een gevarieerd woonmilieu. Vele sprekers, waaronder burgemeester Piet Bruinooge en gedeputeerde Joke Geldhof, lieten hun licht schijnen over de te nemen stappen richting 2040 en gingen de discussie aan met ontwikkelaars, bouwers en architecten in de zaal. Het symposium werd op een prikkelende en humoristische wijze afgesloten door schrijver, dichter en muzikant Nico Dijkshoorn op de voor hem kenmerkende wijze.

Uit het juryrapport:
"De winnaar van de Gouden Baksteen 2018 onderscheidt zich door decennialange stabiele groei en ontwikkeling, op een stevige fundering in de familie en de regio, veelzijdigheid in bouwactiviteiten en gedurende haar lange en rijke historie, betrokkenheid bij vele beeldbepalende ontwikkelingen en bouwwerken in Alkmaar en omstreken toen en nu, en door het vermogen om naast eigen bedrijf en activiteiten vruchtbare combinaties aan te gaan met derde partijen en zo ook de grootste projecten aan te kunnen vanuit het motto 'Bouwen op mensen'"

In zijn speech memoreerde directeur Cor Tervoort met name partner Van der Gragt uit Wormerveer, waarmee al sinds begin jaren 80 gezamenlijk projecten mee worden ontwikkeld en sinds 10 jaar ook samen vele aansprekende projecten mee zijn gebouwd via T&G Bouwcombinatie BV. Cor beloofde de jury plechtig de Gouden Baksteen niet door midden te breken, maar gaf aan dat op z'n minst een deel van die baksteen ook Van der Gragt toekomt. Dit werd door de zaal met een stevig applaus ondersteund.

De Gouden Baksteen betekent voor Tervoort Egmond een extra stimulans om met nog meer enthousiasme verder te gaan met wat we het liefste doen, namelijk bouwen en ontwikkelen!

Deel dit bericht op social media

'Groen' kantoor voor Kennemer Wonen

Publicatiedatum: 29 mei 2018

In opdracht van woningcorporatie Kennemer Wonen zijn we gestart met de verbouwing en verduurzaming van het nieuwe kantoor van Kennemer Wonen aan de Rechte Hondsbosschelaan in Heiloo. Na de oplevering zal Kennemer Wonen samen met Landsschap Noord-Holland z'n intrek nemen in het verduurzaamde kantoor.

Het bestaande pand zal worden verbouwd en volledig energieneutraal door ons worden opgeleverd. Dit wordt bereikt door de plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand wordt afgesloten van aardgas. Kennemer Wonen heeft gekozen voor natuurlijke energiebronnen, minimaliseren van het waterverbruik door waterbesparende kranen en het gebruik van LED verlichting met sensoren. 

Kennemer Wonen en Tervoort Egmond zijn niet alleen al jarenlang 'duurzame' partners bij het realiseren van bouwprojecten, maar Kennemer Wonen heeft met ons ook een aannemer gekozen die voorop loopt als het gaat om een duurzaam kantoor. Zo is ons bedrijfspand voorzien van 1.100 zonnepanelen die net zo veel stroom opwekken als ons jaarverbruik, wordt ons kantoor (gasloos) verwarmd door een warmtepomp, is het hele bedrijfspand voorzien van energiezuinige LED-verlichting en is onze algemene kantoorauto 100% elektrisch op eigen zonnestroom.

Op de foto (links) Dick Tromp, directeur/bestuurder Kennemer Wonen en (rechts) Cor Tervoort, directeur Tervoort Egmond tijdens de ondertekening van de aannemingsovereenkomst. De volgende dag na de ondertekening zijn we direct met de verbouwing van start gegaan, want er ligt een enorme uitdaging om het pand tijdig volgens planning op te leveren

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Ter Info uitgave voorjaar 2018

Publicatiedatum: 09 april 2018

Met de uitgave van de Ter Info houden we onze relaties op de hoogte van de activiteiten van Tervoort Egmond.

Lees hier de uitgave van het  voorjaar 2018

Deel dit bericht op social media

Nieuwe groene en autovrije wijk in Zaandijk: De Bannehoven!

Publicatiedatum: 16 maart 2018

De ontwikkelcombinatie EME II BV (een samenwerking tussen Van der Gragt Wormerveer en Tervoort Egmond) en BPD Ontwikkeling BV heeft de door de gemeente Zaanstad uitgeschreven tender voor de locatie Bannehof in de wijk Rooswijk te Zaandijk gewonnen.  EME en BPD werkten hierbij samen met een ontwerpteam van Heren 5 Architecten, Rrog Stedenbouw & Landschap en Hiensch Engineering. Op donderdag 15 maart is met de gemeente Zaanstad de koop-, ontwikkel- en realisatieovereenkomst ondertekend. Na afloop van de ondertekening was er 's avonds een informatiebijeenkomst voor bewoners die rondom het plangebied wonen. Het gepresenteerde plan werd door de aanwezigen enthousiast ontvangen.

Duurzaam, groen, autovrij en in alles een voorbeeld van toekomstig wonen. Deze nieuwbouwwijk bestaat uit circa 148 woningen, van grondgebonden tot en met appartementen, en 350 parkeerplaatsen. Parkeren gebeurt half ondergronds en onder parkeerdekken waarop de privétuinen liggen. Tussen de woningen komt een parkachtige omgeving. 

Voorbeeld van toekomstig wonen 
Wethouder grondzaken Addy Verschuren: ‘Het wordt een mooi gebied, met woningen van hoge kwaliteit. Duurzame huizen zonder aansluiting op gas, met een geheel eigen sfeer en Zaanse identiteit. Er zit bovendien een goede balans tussen de dichtheid van woningen en groen. Waar ik ook blij mee ben is dat de klankbordgroep van bewoners dit plan ook als beste heeft beoordeeld’.

Knipoog naar de Zaanse industrie
De woningen worden voorzien van stoere Zaanse kappen met flauwe dakhellingen. Die vormen samen met de geknikte alzijdige gevels van de appartementen één architectonisch geheel. Bij de eengezinswoningen lopen de geknikte kappen uit in veranda’s aan het groen. Met ruim zicht op water en groen is De Bannehoven het middelpunt van de wijk.

Duurzaamheid
Als het gaat om energiezuinigheid, groen en water biedt De Bannehoven meer dan de norm die door de gemeente Zaanstad als eis bij de tender werd gesteld. De Bannehoven wordt daarom een zeer duurzaam plan met een EPC-score van -0,15, woningen zonder gasaansluiting en waterbuffering in het eigen gebied.

Planning
De ontwikkeling is er op gericht om medio 2019 het gebied bouwrijp te maken en eind 2019 te starten met de bouw van de woningen en appartementen.

Impressies: 3D Studio Prins

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Kinderen Meander op bezoek

Publicatiedatum: 12 maart 2018

Op woensdag 7 maart bezochten kinderen van groep 1 en 2 van basisschool De Meander onze bouwplaats Tuinwijk in Assendelft. In opdracht van KB Wonen, bouwen we hier 27 woningen. 

Projectleider Kees Pronk van KB Wonen fungeerde als gastheer voor de bouwvakkertjes in spé. De kinderen kregen op de bouwplaats uitleg wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een woning en mochten ook even in de bouwkeet kijken. Met bouwhelm en gereedschapskist gingen ze na het bezoek weer vol bouwkennis terug naar school. Wie weet zien we ze in de toekomst weer terug als echte bouwvakkers?

Lees hier het artikel van het Noordhollands Dagblad over het bezoek 

Deel dit bericht op social media

Walk Of Fame bij JOEB

Publicatiedatum: 09 maart 2018

Onlangs heeft Tervoort Egmond de nieuwbouw van jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen gerealiseerd. De voorbereidingen voor de officiële opening op 17 maart a.s. zijn inmiddels in gang gezet. In samenwerking met Stichting Welzijn Bergen, Jongeren organisatie JOEB en RK Basisschool de Windhoek is de eerste stap gezet naar het verwezenlijken van de 'Walk Of Fame'.

Voor de officiële opening is het de bedoeling om de entree naar het nieuwe JOEB gebouw d.m.v. de Walk of Fame aanzien te geven. Wat was het een superleuke middag. JOEB stond vol met enthousiaste kinderen, ouders en ander publiek om de handafdrukken in het beton te vereeuwigen ! Door het goed voorbereiden van onze medewerker Simon Hopman en vrijwillige hulp van Tay Tervoort van Tervoort Egmond verliep het vlekkeloos. Onder het genot van limonade en wat lekkers werd het echt een succesvolle gezellige middag! De handafdrukken moeten nog even een weekje drogen daarna wordt de Walk Of Fame zaterdag 17 maart om 12.00 uur tijdens de officiële opening van JOEB onthuld.

Deel dit bericht op social media

Meester Cor

Publicatiedatum: 23 februari 2018

Op de Sint Adelbertusschool in Alkmaar zijn de kinderen bezig met een project over architectuur en stedenbouw.Omdat een aantal kinderen op deze school in de wijk Schelphoek wonen, wilden ze graag weten hoe de bouw van zo'n wijk in z'n werk gaat. Onze directeur Cor Tervoort ging de uitdaging aan om een gastles te geven over dit onderwerp.

Tervoort Egmond is samen met partner Van der Gragt uit Wormerveer betrokken bij de ontwikkeling en bouw van een groot deel van De Schelphoek. Cor vertelde aan de kinderen van groep 5 van de Sint Adelbertusschool dat dit gebied eerst een bedrijfsterrein was. Wie beslist dan dat er woningen komen? En wie maakt de plannen en wie keurt ze goed? De klas luisterde aandachtig en hadden ook heel veel vragen voorbereid. Een erg leuke gastles die voor beide partijen leerzaam was!

Deel dit bericht op social media

Update Zuiderloo

Publicatiedatum: 19 februari 2018

De bouw van de woningen in plan Zuiderloo in Heiloo verloopt voorspoedig. De eerste blokken woningen van fase 1 met 48 woningen beginnen hun ware gezicht te tonen. In de tussentijd wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor fase 2 met 34 woningen.

De woningen worden gebouwd door T&G Bouwcombinatie BV in opdracht van ontwikkelaar BPD. De woningen worden gerealiseerd conform het Preflex-concept van T&G Bouwcombinatie. Met dit concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken. 

Bekijk hier de dronebeelden van de bouw van de 48 woningen.

Deel dit bericht op social media

Laatste boom Oosterzand

Publicatiedatum: 15 februari 2018

De inrichting van het openbaar gebied in project 'Het Oosterzand' in Heiloo is afgerond met het planten van de laatste boom door wethouder Fred Dellemijn. Alle woningen aan de Hoogelaan/Oosterzijweg waren al eerder opgeleverd en de meeste bewoners hebben dan ook al hun intrek genomen in de meest duurzame wijk van Heiloo

Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV en GP Groot Infra hebben we dit project in bouwteamverband uitgewerkt. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen zijn de woningen zéér energiezuinig én gasloos uitgevoerd. Doordat kopers konden kiezen uit 4 type basiswoningen en daarnaast een ruime keuzemogelijkheid hadden met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking, is er een zeer gevarieerde wijkje van 19 woningen ontstaan.

Deel dit bericht op social media

Basisscholen op bezoek

Publicatiedatum: 12 februari 2018

Wij dragen graag ons steentje bij als het gaat om de jeugd enthousiast te maken voor bouw en installatietechniek. Toen we een verzoek kregen om op ons terrein de 'Technobiel' te mogen stallen, reageerden we dan ook positief.

De Sint Jozefschool uit Egmond aan den Hoef en de Driemaster uit Egmond aan Zee zijn op school bezig met een project omtrent techniek, energiebesparing en duurzaamheid. Een thema waar wij op onze Open Dag van Morgen in september 2017 nog ruime aandacht aan hebben besteed. Ook toen hadden we de 'Technobiel' op ons terrein staan. Op maandag 12 februari 2018 was het wéér zo ver. Bij toerbeurt werd de trailer bezocht door de groepen 7 en 8 van de genoemde scholen. Als we op  de enthousiaste reacties afgaan, hebben ze er in ieder geval van genoten.

En nu maar hopen dat een deel van deze kinderen in de toekomst de keuze voor bouw en installatietechniek maakt. We kunnen ze hard gebruiken!

Deel dit bericht op social media

Start verkoop Turfschip zaterdag 27 januari

Publicatiedatum: 23 januari 2018

Zaterdag 27 januari gaat de verkoop van start van Het Turfschip, de laatste fase in het plan Schelphoek in Alkmaar. Het Turfschip bestaat uit 3 plandelen, te weten 35 appartementen De Tjalk, 20 woningen De Pont en 22 appartementen De Aalman. Daarnaast bevat het plan nog 5 commerciële ruimtes langs de Korte Vondelstraat.

Plan Schelphoek is inmiddels een begrip geworden in Alkmaar. De passantenhaven, de horeca, de openbare stadsgarage, het zijn allemaal elementen die van de Schelphoek een levendige woonomgeving maken. Letterlijk aan de rand van het historische centrum van Alkmaar. Het Turfschip is een ontwikkeling van De Eendragt CV (Tervoort en Van der Gragt). Naar verwachting gaat de bouw medio 2018 van start.

Interesse? Kom dan zaterdag 27 januari tussen 11.00 – 13.00 uur langs in Restaurant Turfmarkt.  Tijd: 11.00 – 13.00 uur.
Locatie: Restaurant Turfmarkt, Turfmarkt 11-23 in Alkmaar.

Bezoek de projectwebsite voor meer informatie.

Deel dit bericht op social media

plan Schelphoek in Alkmaar. Het Turfschip bestaat uit 3 plandelen, te weten 35 appartementen De Tjalk, 20 woningen De Pont en 22 appartementen De Aalman. Daarnaast bevat het plan nog 5 commerciële ruimtes langs de Korte Vondelstraat.

" target="_blank">

Woningen Zuiderloo

Publicatiedatum: 17 december 2017

De 48 woningen in het plan Zuiderloo in Heiloo beginnen hun vormen te tonen. Het ene casco na het andere verrijst op de bouwplaats en bij het eerste blok is inmiddels met het metselwerk gestart. 

De woningen worden gebouwd door T&G Bouwcombinatie BV in opdracht van ontwikkelaar BPD. De woningen worden gerealiseerd conform het Preflex-concept van T&G Bouwcombinatie. Met dit concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken. Neem eens een kijkje op de website van Preflex

Bekijk hier de  dronebeelden van de bouw van de 48 woningen.

Deel dit bericht op social media

Open dag Espeq

Publicatiedatum: 30 november 2017

Woensdag 13 december a.s. houdt ons opleidingsbedrijf Espeq in Heerhugowaard een open dag. Heb je interesse in het volgen van een bouwopleiding of ken je iemand die daar geknipt voor is? Kom dan op 13 december naar Espeq.

De bouwsector heeft een tekort aan duizenden timmerlieden, metselaars, schilders, tegelzetters en houtbewerkers. Kom daarom bij Espeq voor een MBO opleiding. Woensdag 13 december is Espeq open van 16:00 tot 21:00 uur om iedereen te informeren over de mogelijkheden. Adres: W.M. Dudokweg 66, Heerhugowaard.

Deel dit bericht op social media

Puienprijs 2017 Langestraat 58 Alkmaar

Publicatiedatum: 28 november 2017

Tijdens de Nieuwjaarsnacht van 2015 werden door brand 3 panden in het centrum van Alkmaar verwoest. Tervoort Egmond heeft 2 van deze panden mogen herbouwen in samenwerking met Kerssens de Ruiter Architecten uit Alkmaar. Het pand aan de Langestraat 58 is tijdens de uitreiking van de Puienprijs Alkmaar 2017 beloond met de architectuurprijs in de categorie Zakelijke panden met een nieuwe pui. De puienprijs is een initiatief van de Historische Vereniging Alkmaar.

De jury schreef over het ontwerp: "Charmant zijn de verwijzingen naar de historische pui met glas en lood bovenlichten, het kleurenpalet van metselwerk en sierlijke balustrades. De fenix in de nok verwijst naar de brand in de Nieuwjaarsnacht van 2015 en voegt zo aan deze plek het nieuwe verhaal toe. Dit aansprekende gebouw, onderdeel van een nieuw complex, heeft de discussie over bouwhoogte in de binnenstad op scherp gezet. Deze discussie wordt met de Historische Vereniging Alkmaar en andere partijen verder gevoerd, om van de binnenstad een fijne leefomgeving te maken met een evenwichtige openbare ruimte, in een goede verhouding tot de voor de stad zo belangrijke monumenten."

Het is niet de eerste keer dat een pand dat wij in de binnenstad van Alkmaar hebben mogen bouwen in de prijzen valt.  Toch is het iedere keer prettig om erkenning te krijgen voor het werk dat we realiseren. De gevel is een zéér fraai ontwerp van Kerssens de Ruiter Architecten en wat ons betreft dan ook een terechte winnaar.

Bijgaande foto is gemaakt door Bernard Faber en ter beschikking gesteld door Kerssens de Ruiter Architecten

Deel dit bericht op social media

Leerlingen VMBO op bezoek

Publicatiedatum: 22 november 2017

Leerlingen van het VMBO PCC Oosterhout uit Alkmaar bezochten vanmiddag ons project Het Oosterzand in Heiloo. In samenwerking met de bouw- en techniekopleiding ESPEQ, geeft Jong Bouwend Nederland Duinstreek rondleidingen voor jongeren en als eerste was ons project aan de beurt.

Onze projectleider Peter Hommes (actief binnen Jong Bouwend Nederland kern Duinstreek) gaf de leerlingen een rondleiding op de bouwplaats en vertelde wat er bij het bouwen van woningen allemaal komt kijken. Uiteraard in de hoop deze jongeren enthousiast te maken voor ons prachtige vak.  Bekijk ook het filmpje op de website van NH Nieuws over deze rondleiding.

Deel dit bericht op social media

Laatste fase Schelphoek

Publicatiedatum: 17 november 2017

Plan Schelphoek is inmiddels een begrip geworden in Alkmaar. De passantenhaven, de horeca, de openbare stadsgarage, het zijn allemaal elementen die van de Schelphoek een levendige woonomgeving maken. Letterlijk aan de rand van het historische centrum van Alkmaar.

Ontwikkelaar De Eendragt CV (Tervoort en Van der Gragt) is op dit moment druk bezig met de planvorming voor de laatste fase van de Schelphoek. Op het nu nog braak liggende terrein zal het plandeel 'Het Turfschip' worden gerealiseerd. Dit zal bestaan uit 57 appartementen, commerciële ruimten en 20 grondgebonden woningen. De eerste plaatjes zijn inmiddels beschikbaar. De bijgaande afbeelding toont de 35 appartementen met commerciële ruimtes die aan de zijde van de Korte Vondelstraat zullen worden gebouwd. Naar verwachting zal de verkoop van het plandeel 'Het Turfschip' in januari 2018 van start gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Volle maan bij Blockhove

Publicatiedatum: 06 november 2017

Soms zijn er van die omstandigheden die er om vragen gefotografeerd te worden. Bijvoorbeeld appartementencomplex Blockhove in Heiloo bij (bijna) volle maan.

Dit complex hebben we al weer enkele jaren geleden opgeleverd naar een fraai ontwerp van Sander Douma Architecten uit Stompetoren. Een prachtig gebouw dat op deze plaat nog extra mooi uit de verf komt.

Deel dit bericht op social media

Plan Het Oosterzand gasloos

Publicatiedatum: 30 september 2017

Aan de Hoogelaan/Oosterzijweg in Heiloo bouwen we aan het plan Het Oosterzand. Onlangs is de eerste woning in gebruik genomen.

Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV hebben we dit project in bouwteamverband uitgewerkt. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen worden de woningen zéér energiezuinig én gasloos uitgevoerd.

Het unieke van het project is dat de kopers een woningtype naar keuze kunnen laten bouwen op de gekochte kavel. Er was keuze uit 4 type basiswoningen en daarnaast een ruime keuzemogelijkheid met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking. Op deze wijze ontstaat er een zeer gevarieerde wijk.

Bekijk op ons Youtube-kanaal deze dronevideo

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Tijdcapsule ingegraven

Publicatiedatum: 27 september 2017

Op woensdag 27 september is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 48 woningen in het plan Zuiderloo in Heiloo.  Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners werd door wethouder Dellemijn en 2 kopers een tijdcapsule ingegraven onder één van de nog te bouwen woningen.

De woningen worden gebouwd door T&G Bouwcombinatie BV in opdracht van ontwikkelaar BPD. Het project is nu al een groot succes, want er zijn op dit moment nog slechts 2 woningen te koop. De woningen worden gerealiseerd conform het Preflex-concept van T&G Bouwcombinatie. Met dit concept kan door standaardisatie een scherpe prijs worden gehanteerd, maar is er meer dan voldoende flexibiliteit mogelijk om elk plan weer uniek te maken. Neem eens een kijkje op de website van Preflex 

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

And the winner is ......

Publicatiedatum: 22 september 2017

Tijdens onze Open Dag op zaterdag 16 september maakten bezoekers kans op het winnen van een E-bike door het beantwoorden van 5 vragen. De antwoorden waren op de dag zelf te vinden en er werden dan ook veel formulieren met de juiste antwoorden ingeleverd.

Op woensdag 20 september is onder de goede inzenders de trekking verricht door Patrick Ebeling van rijwielhandel Kroone Liefting in Limmen. Als winnaar kwam uit de bus Jos Dekker uit Heiloo. Vanmiddag heeft Jos de fiets bij ons in Egmond aan den Hoef in ontvangst genomen.

Deel dit bericht op social media

Open Dag succes!

Publicatiedatum: 18 september 2017

Onze ‘Open Dag van Morgen’ op zaterdag 16 september kwam door de regen stroef op gang, maar gelukkig werd het droog en hebben we uiteindelijk 500 enthousiaste bezoekers mogen ontvangen. 

De bezoekers maakten kennis met de mogelijkheden op het gebied van zonne-energie, energiebesparing, elektrisch vervoer en duurzaam wonen. Uiteraard lieten we vol trots ons eigen pand zien met ons zonnedak, elektrische warmtepomp en LED-verlichting. De 12 meter hoge steigertoren bood niet alleen zicht op onze bijna 1.100 zonnepanelen, maar ook op de omgeving rondom. Kinderen kwamen volop aan hun trekken in de 19 meter lange techniekbus, door zelf te timmeren en te metselen en de diverse speeltoestellen. In de loods presenteerde diverse partijen de mogelijkheden op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.

Leuke bijkomstigheid was dat de bezoekers kans maakten op het winnen van een E-bike van Kroone Liefting door het invullen van een aantal vragen. Onder de goede inzenders zal deze week de winnaar worden geloot.

Een foto-impressie van onze 'Open Dag van Morgen' is te zien via dit foto-album.

Deel dit bericht op social media

Win een E-bike op de Open Dag van Morgen

Publicatiedatum: 28 juli 2017

Zaterdag 16 september organiseren we de ‘Open Dag van Morgen’. Kom langs en maak kennis met de mogelijkheden op het gebied van zonne-energie, energiebesparing, elektrisch vervoer en duurzaam wonen. Zowel voor thuis als voor bedrijf. Tijdens deze dag laten we ons bedrijf zien en tonen we duurzame ontwikkelingen die we vandaag al in projecten toepassen, maar de standaard van ‘Morgen’ worden.

Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die duurzaam denken biedt. Met als resultaat meer dan duizend zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand, onze oude gasketel die is vervangen door een elektrische warmtepomp en energiezuinige LED-verlichting in ons hele pand. We hebben voor onze open dag duurzame partners uitgenodigd om te vertellen en te laten zien wat er morgen al mogelijk is. 

Kinderen zijn van harte welkom!
De jeugd zijn onze vakmensen voor morgen. De jeugd kan zelf komen timmeren, metselen en kunnen in de enorme OTIB-Techniekbus terecht voor technische proefjes en spelletjes. Daarnaast zijn er speeltoestellen en een poffertjeskraam.  En uiteraard is er voor de ouders koffie/thee met wat lekkers. 

Wat valt er te zien en te ontdekken?
Zonnepanelen voor thuis 
Je wordt volledig geïnformeerd over zonne-energie. Panelen op je eigen dak thuis of coöperatief op een dak in de buurt. Er zijn diverse bedrijven die u wegwijs maken. Coöperatie Bergen Energie (BE) is er om je te informeren over diverse mogelijkheden om mee te doen aan de energietransitie die gaande is.

Zonnepanelen voor MKB 
Op het dak van ons bedrijfspand liggen meer dan duizend zonnepanelen. Deze zijn op de open dag te bekijken vanaf een 12 meter hoge toren die ook een prachtig uitzicht geeft over de wijde omgeving. Er zijn stands om je te oriënteren over de mogelijkheden van zonne-energie op bedrijfspanden.

Duurzaam wonen 
Het project ‘Het Oosterzand’ wordt gepresenteerd dat Tervoort Egmond op dit moment in Heiloo ‘gasloos’ realiseert. Maar ook kan je kennismaken met bedrijven die je alles kunnen vertellen over de verduurzaming van je eigen woning.

Elektrisch vervoer
Ook duurzaam vervoer krijgt aandacht. Er kunnen proefritten gemaakt worden met de Renault ZOE en Renault Twizzy van Stokman Alkmaar en er zijn elektrische fietsen van Kroone Liefting waarop u een proefrit kunt maken. Bovendien maak je kans op het winnen van een E-bike!

Kom een kijkje nemen achter de schermen, samen met partner, kinderen, familie en vrienden tijdens onze ‘Open Dag van Morgen’ op zaterdag 16 september. Vanaf 9:30 uur tot 14:30 uur ben je van harte welkom aan de Mosselaan 124 in Egmond aan den Hoef. 

Deel dit bericht op social media

Installatie warmtepomp

Publicatiedatum: 22 juli 2017

De volgende stap in de 'vergroening' van ons bedrijfspand. Na plaatsing van 1.100 zonnepanelen vorig jaar, gaan we nu ook ons pand verwarmen met 100% duurzame zonnestroom van ons eigen dak.

Uiteraard gebruiken we zo veel mogelijk van de stroom van ons dak zelf, maar er zijn ook momenten dat we terug leveren aan het net.  Om dat zo veel mogelijk te voorkomen, gaan we nu onze zonnestroom ook gebruiken voor de verwarming (en ventilatie/koeling) van ons kantoor. De oude gasketel is vervangen voor een elektrische warmtepomp. Deze luchtwarmtepomp wordt gevoed door ons eigen zonnedak en op de nodige momenten aangevuld met 100% duurzame elektriciteit van Greenchoice. Op de website van onze installateur Wesselingh is meer informatie met foto’s te vinden van onze nieuwe installaties.

Deel dit bericht op social media

Zonnedak Tervoort 1 jaar in bedrijf

Publicatiedatum: 14 juli 2017

Onze PV-installatie is 1 jaar operationeel. De prognose voor de jaaropbrengst was 148 MWh, maar mede dankzij de afgelopen maanden staat de teller na 1 jaar op 154 MWh produktie!

Als we uitgaan van een gemiddeld jaarverbruik voor een huishouden van 3.500 kWh, hebben we voor ruim 40 huishoudens stroom opgewekt in het afgelopen jaar. Natuurlijk gebruiken we zo veel mogelijk van de stroom voor onze eigen bedrijfsvoering. Het overige leveren we terug aan het net, maar dat gaat het komende jaar fors minder worden. Onze oude gasketel wordt op dit moment vervangen voor een elektrische warmtepomp, zodat we straks ons pand met onze eigen stroom kunnen verwarmen. Ook wordt in de komende weken alle verlichting in zowel kantoor als werkplaats en opslagloods vervangen voor energiezuinige LED-verlichting. Zo leveren we onze bijdrage aan het verminderen van uitstoot van CO2 en de stroom en gas die we extern nog afnemen, betrekken we 100% duurzaam via Greenchoice.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Vacature financieel medewerker

Publicatiedatum: 13 juli 2017

Ter uitbreiding van onze afdeling Financiële Administratie zoeken wij een ambitieuze initiatiefnemer die bereid is te starten aan de basis van onze administratieve organisatie en zichzelf d.m.v. scholing verder wil ontwikkelen.

Lees meer over de inhoud van de functie en de mogelijkheden van ontwikkeling in de  vacaturetekst.

Deel dit bericht op social media

Van defensiecomplex naar bedrijfsterrein

Publicatiedatum: 13 juni 2017

Het voormalige mobilisatiecomplex van defensie in Egmond aan den Hoef wordt getransformeerd naar een bedrijfsterrein voor staalconstructiebedrijf Tambach en infrabedrijf Min. Afdeling Bouwservice van Tervoort Egmond heeft voor Min inmiddels diverse werkzaamheden verricht aan kantoor, garage/werkplaats en kantine.

De bedrijfsvoering van beide bedrijven in de kernen van Bergen resp. Egmond-Binnen werd steeds lastiger. Op deze nieuwe plek hebben Min en Tambach weer alle ruimte om te ondernemen. Het terrein is uniek gelegen in het groen zoals op dit filmpje goed is te zien.

Deel dit bericht op social media

Jack en Rob in actie voor Alpe d'HuZes

Publicatiedatum: 01 juni 2017

Jack Burgering en Rob Timmer komen vandaag (1 juni) in actie tijdens Alpe d’HuZes (Ad6) om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Jack heeft al meerdere keren meegedaan. In 2011 voor het eerst als afsluiting van zijn eigen ziekteperiode. Rob was wel eerder bij Ad6 aanwezig, maar is dit jaar voor het eerst nu ook deelnemer.

De uitdaging is om 6x op de racefiets Alpe d’Huez te beklimmen voor het goede doel, maar er zijn ook deelnemers die het hardlopend of wandelend doen.  Naast Jack, zijn ook zijn zoon Lex en dochters Maud en Nina deelnemers vandaag en is zijn vrouw Gerda actief als vrijwilliger op de berg.

Tervoort Egmond is uiteraard trots op deze kanjers en heeft ze dan ook van harte financieel ondersteund. Wil je Jack of Rob volgen? Dat kan via de Ad6 App. Jack heeft startnummer 3476 en Rob 3477. 

Op de foto van links naar rechts: Gerda, Jack, Maud, Lex en Nina Burgering en Rob Timmer

Deel dit bericht op social media

Ter Info uitgave juni 2017

Publicatiedatum: 24 mei 2017

Met de uitgave van de Ter Info houden we onze relaties op de hoogte van de activiteiten van Tervoort Egmond.

Lees hier de uitgave van juni 2017

Deel dit bericht op social media

Het Oosterzand groeit als kool

Publicatiedatum: 18 mei 2017

De 19 villa's die we realiseren in het plan 'Het Oosterzand' groeien als kool. Aan de Hoogelaan/Oosterzijweg in Heiloo worden de contouren van dit fraaie plan steeds beter zichtbaar. Bekijk hier de beelden vanuit de lucht.

Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV hebben we dit project in bouwteamverband uitgewerkt. Het unieke van het project is dat de kopers een woningtype naar keuze kunnen laten bouwen op de gekochte kavel. Er is keuze uit 4 type basiswoningen met elk een heel eigen architectuur. Bovendien is er elk basistype een ruime keuzemogelijkheid met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking. Op deze wijze ontstaat er een zeer gevarieerde wijk. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen worden de woningen zéér energiezuinig uitgevoerd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bekijk hier de beelden vanuit de lucht.

" target="_blank">

Steenlegging plan Noorderhof

Publicatiedatum: 06 april 2017

Op donderdag 6 april kwamen alle kopers in het plan Noorderhof op de bouwlocatie in Hillegom bij elkaar. De allereerste koper Mike van Staveren verrichte een symbolische bouwhandeling door een kalkzandsteenblok te plaatsen. Dit onder toeziend oog van zijn toekomstige buren. 

Het project Noorderhof is door Tervoort Vastgoed BV ontwikkeld op de grens van Hillegom en Bennebroek.  Het project bestaat uit 2- en 3-kamerappartementen verdeeld over twee gebouwen. Ieder met zijn eigen karakter en oriëntatie. De gebouwen staan los van elkaar maar vormen door de tegenover gelegen ingangen een modern hof. De bouw zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2017 worden opgeleverd. 

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Wethouder plant boom in ParkDuin

Publicatiedatum: 23 maart 2017

Op 22 maart, de dag van Nationale Boomfeestdag, heeft wethouder Kruijswijk van de gemeente Bloemendaal een boom geplant in ons plan ParkDuin in Bennebroek. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de nieuwe bewoners en hun kinderen. Met een aansluitende gezellige borrel is op feestelijke wijze dit succesvolle project met de bewoners afgesloten.

Plan ParkDuin is gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis en bibliotheek in Bennebroek. Tegro Ontwikkeling (samenwerking Tervoort Egmond en GP Groot infra) heeft dit aangekocht en een plan ontwikkeld van 10 luxe woningen, bestaande uit twee blokken van respectievelijk 5 en 3 Herenhuizen en 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen. De woningen zijn in december 2016 aan de kopers opgeleverd. Kijk hier voor meer foto's van het project.

Deel dit bericht op social media

Nieuwe deuren voor 'Klas op Wielen'

Publicatiedatum: 20 maart 2017

Op vrijdag 17 maart zijn onder toeziend oog van de leerlingen op feestelijke wijze de terrasdeuren van de 'Klas op Wielen' in Alkmaar geopend. De handeling werd verricht door Randy Wiesell namens de lionsclub Alkmaar en Cor Tervoort namens T&G Bouwcombinatie bv. De lionsclub is organisator van de Lichtjesavond Alkmaar en T&G heeft zich verbonden als sponsor van het evenement en het daaraan verbonden goede doel. Als klap op de vuurpijl heeft De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind de opbrengst van Lichtjesavond Alkmaar 2016 verdubbeld, waardoor een langgekoesterde wens van 'Klas op Wielen' voor dubbele terrasdeuren in vervulling kon gaan.

Meestal krijgen kinderen met een meervoudige beperking medische zorg en ondersteuning in speciale kinderdagcentra. Ze gaan ‘s ochtends in busjes naar die aparte centra toe en worden ‘s avonds weer teruggebracht. Oprichter Roeland Vollaard startte daarom ruim vijf jaar geleden een kinderzorggroep op een gewone basisschool: Klas op Wielen. “Zorg bijzonder, school gewoon”. Ze werken hiervoor intensief samen met de peuterspeelzaal Kraaiennest, basisschool Kompas en Clusiuscollege vmbo-groen. 

'Klas op Wielen' is een fantastisch initiatief en we zijn blij dat we als T&G Bouwcombinatie daar een heel klein steentje aan bij hebben kunnen dragen. Alle hulde aan de lionsclub Alkmaar en de organisatie van Lichtjesavond Alkmaar voor de keuze van dit prachtige doel. We hebben met eigen ogen kunnen zien hoe blij iedereen is met het resultaat!

Deel dit bericht op social media

Lichtjesavond Alkmaar en T&G heeft zich verbonden als sponsor van het evenement en het daaraan verbonden goede doel. Als klap op de vuurpijl heeft De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind de opbrengst van Lichtjesavond Alkmaar 2016 verdubbeld, waardoor een langgekoesterde wens van 'Klas op Wielen' voor dubbele terrasdeuren in vervulling kon gaan.

" target="_blank">

Plan Smederij opgeleverd

Publicatiedatum: 09 maart 2017

T&G Bouwcombinatie BV heeft de woningen in plan 'De Smederij' in Egmond aan den Hoef opgeleverd. Na jaren praten, tekenen en rekenen, hebben de oude opstallen in de bocht van de Herenweg plaatsgemaakt voor deze door ons ontwikkelde starterswoningen en achterliggende huurwoningen.

Op de locatie Herenweg/Rustenburg/Julianaweg in Egmond aan den Hoef heeft T&G Bouwcombinatie BV (samenwerking Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) een woningbouwplan van 16 woningen gerealiseerd. In opdracht van Kennemer Wonen werden 9 woningen gebouwd en de overige 7 woningen voor eigen rekening en risico t.b.v. verkoop. De woningen zijn door T&G ontwikkeld in samenwerking met MIII Architecten uit Rijswijk en Kennemer Wonen

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Plan "Het Oosterzand" in vogelvlucht

Publicatiedatum: 08 maart 2017

In het plan 'Het Oosterzand' aan de Hoogelaan/Oosterzijweg in Heiloo worden 19 vrijstaande woningen door ons gerealiseerd. Door één van de kopers in het plan zijn met behulp van een drone fraaie beelden gemaakt. Bekijk hier de dronevideo.


Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV hebben we dit project in bouwteamverband uitgewerkt. Het unieke van het project is dat de kopers een woningtype naar keuze kunnen laten bouwen op de gekochte kavel. Er is keuze uit 4 type basiswoningen met elk een heel eigen architectuur. Bovendien is er elk basistype een ruime keuzemogelijkheid met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking. Op deze wijze ontstaat er een zeer gevarieerde wijk. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen worden de woningen zéér energiezuinig uitgevoerd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Primeur in Noord-Kennemerland

Publicatiedatum: 30 januari 2017

Tervoort Egmond heeft deze maand de primeur door als eerste in Noord-Kennemerland de ZOE R90 met een NEDC bereik van 400km in gebruik te nemen.

Deze 100% elektrische auto word geladen met stroom van eigen dak. Een prachtige combinatie van duurzaamheid! Bekijk hier het filmpje van ons zonnedak.

Deel dit bericht op social media

Woonzorggebouw Magentazorg, Heiloo

Project Nieuw Varne opgeleverd

Publicatiedatum: 27 januari 2017

T&G Bouwcombinatie heeft in opdracht van Kennemer Wonen 2 fraaie gebouwen gerealiseerd in het nieuwbouwplan Varne Buiten in Heiloo. Onlangs zijn beide gebouwen opgeleverd.

Het ene complex omvat 31 zorgwoningen met een woonservicepunt voor Magentazorg en 6 huurwoningen voor woningzoekenden met een zorgindicatie te Heiloo. Het andere complex bestaat uit 14 huurwoningen voor de Stichting Zelfstandig Wonen. Hier komen jongeren zelfstandig te wonen met behulp van de nodige begeleiding. 

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bedrijfsprofiel Tervoort Egmond

Bedrijfsprofiel Tervoort Egmond

Publicatiedatum: 23 december 2016

In het blad van onze afdeling Noord-Holland Noord van Bouwend Nederland wordt dit keer aandacht besteed aan Tervoort Egmond.

Het volledige artikel is hier te lezen.

Deel dit bericht op social media

Sinterklaas in de Jordaan

Sinterklaas in de Jordaan

Publicatiedatum: 05 december 2016

Hartje Jordaan Amsterdam bouwen we een appartementencomplex tegenover een basisschool. Of we even mee wilden werken aan het Sinterklaas-feestje van de school?

Natuurlijk !

Deel dit bericht op social media

Scholing bij BouwMensen

Scholing bij BouwMensen

Publicatiedatum: 01 december 2016

In november en december frissen onze bouwplaatsmedewerkers hun kennis op met betrekking tot maatvoeren. Altijd al een belangrijk onderdeel geweest, maar in een tijd waarin steeds meer onderdelen prefab op de bouw worden aangevoerd, is dat alleen nog maar belangrijker geworden.

De tijd van maatvoeren in de bouw met behulp van flesjeswaterpas en schietlood ligt al heel ver achter ons. Moderne (digitale) meetmiddelen hebben in de loop van de tijd hun intrede gedaan in de bouw. Neemt niet weg dat kennis van de ouderwetse basisprincipes altijd belangrijk blijven. Reden genoeg om deze basiskennis weer eens op te frissen én de kennis van moderne meetmiddelen uit te breiden. Onze bouwplaatsmedewerkers volgen daarom in groepjes van 8 personen verdeeld over een aantal weken een dagcursus maatvoeren op het praktijkterrein van BouwMensen in Beverwijk. Op deze wijze zorgen we er voor dat het vakmanschap van onze medewerkers op peil blijft.

Deel dit bericht op social media

Nieuwe opdracht Pré Wonen

Publicatiedatum: 07 november 2016

Op 7 november hebben Nico Broers (manager. Vastgoedontwikkeling Pré Wonen) en Cor Tervoort (directeur Tervoort Egmond) de 'Engineer en Build overeeenkomst' ondertekend voor de realisatie van een appartementencomplex aan de Pieter Wantelaan in Haarlem. Het project behelst de nieuwbouw van 13 + 4 appartementen, waarvan 13 appartementen zijn opgedeeld in 26 woonunits, voor huisvesting van cliënten van RIBW.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een groenstrook aan de Pieter Wantelaan. Het ontwerp is van architectenbureau Hans Wagner uit Amsterdam. De ondertekening van de 'Engineer en Build overeeenkomst' is het sluitstuk van een intensieve periode waarin Pré Wonen en Tervoort Egmond gezamenlijk aan de haalbaarheid van het project hebben gewerkt. Tervoort Egmond draagt zorg voor de verdere uitwerking van het ontwerp, de constructie en de installaties en uiteraard voor de daadwerkelijke realisatie. Wij zijn er trots op dat we het vertrouwen hebben gekregen van Pré Wonen om dit fraaie project te gaan realiseren. De bouw gaat eind 2016 van start en zal naar verwachting in januari 2018 worden opgeleverd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Woningbedrijf Velsen kiest voor Both Forward

Woningbedrijf Velsen kiest voor Both Forward

Publicatiedatum: 13 oktober 2016

Op de slotmanifestatie van de BIK Challenge op 12 oktober bij de KvK in Amsterdam is VOF Both Forward (Bot Bouw en Tervoort Egmond) als winnaar uit de bus gekomen met haar plan voor het verduurzamen van 108 portieketagewoningen van Woningbedrijf Velsen aan de Gildelaan in Velsen-Noord. BIK staat voor Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking en is een initiatief van de Kamer van Koophandel en de provincie Noord-Holland. Bij de de BIK Challenge dagen 5 woningcorporaties marktpartijen uit om met slimme oplossingen te komen voor het energiezuinig verduurzamen van huurwoningen. Elke corporatie heeft een concreet project ingebracht waarop kon worden ingeschreven en per project zijn vervolgens 2 marktpartijen geselecteerd voor het vervolgtraject.

De combinatie Both Forward - Renolution - Caas Architecten is door Woningbedrijf Velsen tijdens de startbijeenkomst in mei geselecteerd voor het project in Velsen-Noord. Onder leiding van een procescoördinator is er vervolgens 5 maanden hard gewerkt om een planvoorstel uit te werken. Hierbij speelden niet alleen de technische aspecten een rol, maar ook het meerjarenonderhoud, TCO (Total Cost of Ownership) alsmede bewonersparticipatie en het verkrijgen van voldoende draagvlak bij de huurders. We zijn daarin actief ondersteund door onze consortium-partners, te weten: De Wijde Blik (bewonersparticipatie), Bouwnext (energetische berekeningen), Pagter Bouwconstructies (constructeur), Segon (financieel advies verduurzaming) en Corporatiekracht (financieel advies bedrijfswaarde). Ons planvoorstel is daarmee een echte teamprestatie geworden. Wonigbedrijf Velsen heeft de ambitie om op korte termijn de plannen te realiseren. De komende maanden zullen we samen met onze consortiumpartners aan de slag gaan om deze ambitie te verwezenlijken. Een traject waar we enorm veel zin in hebben! Zie ook: Grande Finale Bik Challenge

Deel dit bericht op social media

Plan parkduin komt tevoorschijn

Plan ParkDuin komt tevoorschijn

Publicatiedatum: 23 september 2016

Door het verwijderen van de steigers, worden de woningen in het plan ParkDuin in Bennebroek beetje bij beetje onthuld. Wat er tevoorschijn komt zijn prachtige authentieke details naar het ontwerp van MB Architecten uit Santpoort.

Plan ParkDuin wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige gemeentehuis en bibliotheek in Bennebroek. Tegro Ontwikkeling (samenwerking Tervoort Egmond en GP Groot infra) heeft dit aangekocht en een plan ontwikkeld van 10 luxe woningen, bestaande uit twee blokken van respectievelijk 5 en 3 Herenhuizen en 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen. De woningen zullen naar verwachting eind 2016 aan de kopers worden opgeleverd. Foto's van de bouw zijn te zien op de projectpagina op deze website.

Deel dit bericht op social media

T&G sponsor van lichtjesavond Alkmaar

Publicatiedatum: 05 september 2016

Op zaterdag 3 september jl. organiseerde de Lionsclub voor de derde keer de lichtjesavond in Alkmaar. Een avondvaartocht door de sfeervolle grachten van Alkmaar die van start ging in de Turfhaven bij de Schelphoek. Met een deelname van 230 boten, was lichtjesavond 2016 een groot succes. Daar kon zelfs de lichte regen geen afbreuk aan doen. De grote opkomst zorgde ook voor een goede opbrengst voor het goede doel. Die komt dit jaar ten goede aan Klas op Wielen Alkmaar. Deze stichting zorgt er voor dat kinderen met een ernstig meervoudige beperking op een gewone basisschool les kunnen krijgen

Meestal krijgen kinderen met een meervoudige beperking medische zorg en ondersteuning in speciale kinderdagcentra. Ze gaan ‘s ochtends in busjes naar die aparte centra toe en worden ‘s avonds weer teruggebracht. Oprichter Roeland Vollaard startte daarom ruim vijf jaar geleden een kinderzorggroep op een gewone basisschool: Klas op Wielen. “Zorg bijzonder, school gewoon”. Ze werken hiervoor intensief samen met de peuterspeelzaal Kraaiennest, basisschool Kompas en Clusiuscollege vmbo-groen. T&G Bouwcombinatie heeft zich als sponsor verbonden aan lichtjesavond Alkmaar en aan het daaraan verbonden goede doel. Dat de start en finish van de lichtjesavond in de Turfhaven is, maakt het voor T&G bijzonder. Het is het hart van de Schelphoek dat voor een groot deel door T&G is ontwikkeld en gerealiseerd. De voltooiing van de laatste fase van de wijk Schelphoek nadert. De verkoop van de 15 herenhuizen type Waterman langs de Baansingel is gestart en ook de ontwikkeling van het middendeel Het Turfschip is inmiddels ter hand genomen.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Klas op Wielen Alkmaar. Deze stichting zorgt er voor dat kinderen met een ernstig meervoudige beperking op een gewone basisschool les kunnen krijgen" target="_blank">

Het Oosterzand gestart

Publicatiedatum: 29 augustus 2016

Met de onthulling van het bouwbord is het formele startsein gegeven voor de bouw van het plan Het Oosterzand in Heiloo. Er zullen 19 vrijstaande woningen op ruime kavels worden gerealiseerd. Dat het project in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat al 15 van de 19 kavels zijn verkocht. Het bouwrijp maken van de locatie zal in oktober zijn afgerond, waarna we zullen gaan starten met de bouw van de woningen.

Tervoort Egmond is partner in het nieuwbouwproject 'Het Oosterzand' aan de Hoogelaan/Oosterzijweg te Heiloo. Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV is dit project in bouwteamverband uitgewerkt. Het unieke van het project is dat de kopers een woningtype naar keuze kunnen laten bouwen op de gekochte kavel. Er is keuze uit 4 type basiswoningen met elk een heel eigen architectuur. Bovendien is er elk basistype een ruime keuzemogelijkheid met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking. Op deze wijze ontstaat er een zeer gevarieerde wijk. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen worden de woningen zéér energiezuinig uitgevoerd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Ter Info editie juli 2016

Publicatiedatum: 13 juli 2016

Met de uitgave van de Ter Info houden we onze relaties op de hoogte van de activiteiten van Tervoort Egmond.

Lees hier de uitgave van juli 2016.

Deel dit bericht op social media

Energie 'stroomt' van ons dak af

Publicatiedatum: 12 juli 2016

Op het dak van ons bedrijfspand aan de Mosselaan in Egmond aan den Hoef zijn 1.062 zonnepanelen geplaatst die de komende 25 jaar elektriciteit gaan leveren aan ons zelf en, in de nabije toekomst, ook aan klanten van Coöperatie Bergen Energie (BE). Daarmee is ons bedrijf voor een groot deel onafhankelijk van elektriciteitslevering uit het net en heeft de coöperatie een productiebron erbij.

Samen met Bergen Energie en de leverancier Sunprojects hebben we dit project ontwikkeld. We hebben als Tervoort Egmond duurzaamheid hoog in het vaandel staan en met de installatie van de 1.062 panelen wordt daar mede invulling aan gegeven. Electrische auto’s kunnen via de laadpalen op ons parkeerterrein rechtstreeks vanaf het dak worden opgeladen met ‘Tervoort-stroom’. We hebben gekozen voor zogenaamde dunne folie zonnepanelen van Hanergy. Het zijn kleinere zonnepanelen waarmee een zeer efficiënte opstelling op het dak is gerealiseerd. De installatie heeft een vermogen van 154.000Wp (154kWp) en levert jaarlijks ca.150.000 kWh schone stroom. Dit staat gelijk aan ons jaarlijkse stroomverbruik. Door deze produktie wordt een CO2-reductie bereikt van 84 ton per jaar. Bekijk de fraaie luchtopnamen die een goede impressie geven van de totale zonnestroominstallatie.

Deel dit bericht op social media

Waterman binnenkort in verkoop

Publicatiedatum: 11 juli 2016

De ontwikkeling van plan Schelphoek wordt voortgezet. Ontwikkelaar De Eendragt CV (samenwerking Van der Gragt en Tervoort Egmond) start binnenkort met de verkoop van de grondgebonden woningen type Waterman. Een fraai ontwerp van het Alkmaarse architectenbureau Kerssens de Ruiter.

De Waterman bestaat uit 15 grondgebonden woningen met een unieke indeling met in totaal 4 woonlagen. Ideaal voor gezinnen die graag in de dynamiek van de stad wonen, maar toch behoefte hebben aan royale woonruimte. Het totale woonoppervlak bedraagt zo’n 150m² gbo. Alle tuinen liggen nagenoeg pal op het zuiden en heerlijk aan de Baansingel. Kort na de zomervakantie zal de verkoop van deze woningen van start gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Feestelijke start De Smederij

Publicatiedatum: 08 juli 2016

Op vrijdag 8 juli is op feestelijke wijze aandacht besteed aan de bouw van het project De Smederij in Egmond aan den Hoef. Kopers van de woningen en vertegenwoordigers van Kennemer Wonen en de gemeente Bergen waren hierbij aanwezig.

Op de locatie Herenweg/Rustenburg/Julianaweg in Egmond aan den Hoef realiseert T&G Bouwcombinatie BV (samenwerking Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) een woningbouwplan van 16 woningen. In opdracht van Kennemer Wonen worden 9 woningen gebouwd en de overige 7 woningen voor eigen rekening en risico. Deze woningen zijn inmiddels allemaal verkocht. De woningen zijn door T&G ontwikkeld in samenwerking met MIII Architecten uit Rijswijk en Kennemer Wonen.

Deel dit bericht op social media

Succesvolle Dag van de Bouw

Publicatiedatum: 06 juni 2016

Op zaterdag 4 juni deden we met ons T&G project Nieuw Varne in Heiloo mee aan de landelijke Dag van de Bouw. Samen met onze collega Bouwburo Tauber die ook in het plangebied actief is, hebben we de bouwplaats open gesteld voor bezoekers. Het was een groot succes, want ondanks het warme weer hebben we die dag ruim 700 bezoekers mogen verwelkomen.

De dag werd bezocht door toekomstige bewoners en hun familie, vrienden en kenissen. Ook kwamen veel mensen uit Heiloo gewoon even een kijkje nemen naar wat er in deze nieuwe wijk gebouwd wordt. Voor de kinderen was er vermaak in de vorm van een springkussen en konden ze onder leiding van ons opleidingsinstituur Espeq zelf een vogelhuisje in elkaar timmeren. Ook de ijskar stond er met dit warme weer niet voor niets. Door de vele belangstelling en de positieve reactie, kijken wij terug op een hele geslaagde Dag van de Bouw. T&G Bouwcombinatie realiseert voor Kennemer Wonen in het nieuwbouwplan Varne Buiten 2 gebouwen. Het ene gebouw betreft 31 zorgwoningen met een woonservicepunt voor Magentazorg en 6 huurwoningen voor woningzoekenden met een zorgindicatie. Daarnaast realiseert T&G in opdracht van Kennemer Wonen een gebouw van 14 huurwoningen voor de Stichting Zelfstandig Wonen. Hier komen jongeren zelfstandig te wonen met behulp van de nodige begeleiding. De bouw is gestart in oktober 2015 en eind 2016 zullen de gebouwen in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht op social media

Zonnedak Tervoort gestart

Publicatiedatum: 23 mei 2016

De montage van onze PV-installatie is gestart. Het dak van ons bedrijfspand in Egmond aan den Hoef wordt voorzien van een PV-installatie bestaande uit 1.100 zonnepanelen (type dunne filmpanelen).

De PV-installatie gaat straks zorgen voor een jaarproductie van ca. 150.000 KwH. Dit staat gelijk aan ons jaarlijkse stroomverbruik. Op deze wijze voorzien we op een duurzame manier in onze eigen electriciteitsbehoefte. De werkzaamheden zijn te volgen op zonnedak Tervoort

Deel dit bericht op social media

Uitdaging Woningbedrijf Velsen

Publicatiedatum: 18 mei 2016

VOF Both Forward (Bot Bouw en Tervoort Egmond) is samen met Renolution en Caas Architecten op 12 mei jl. bij de BIK Challenge bijeenkomst van de KvK in Amsterdam geselecteerd door Woningbedrijf Velsen om een plan uit te werken voor de verduurzaming van een wooncomplex. Een prachtige uitdaging voor ons team waar we heel veel zin in hebben.

BIK staat voor Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking en is een initiatief van de Kamer van Koophandel en de provincie Noord-Holland. Bij de de BIK Challenge dagen 5 woningcorporaties marktpartijen uit om met slimme oplossingen te komen voor het energiezuining renoveren van de huurwoningen. Elke corporatie heeft een concreet project ingebracht waarop kon worden ingeschreven. Uiteindelijk hebben 11 (combinaties van) marktpartijen zich ingeschreven voor één of meerdere van de 5 projecten. De corporaties hebben vervolgens een keuze gemaakt met welke partijen ze een pitchgesprek van 12 minuten wilde aangaan op 12 mei. Aan het einde van de dag koos elke corporatie voor 2 marktpartijen voor het vervolgtraject. Van de 11 aanmeldingen, zijn uiteindelijk 8 partijen door de corporaties geselecteerd. De combinatie Both Forward - Renolution - Caas Architecten is door Woningbedrijf Velsen geselecteerd voor de duurzame renovatie van een complex met portieketagewoningen. Onder leiding van een procescoördinator gaan we de komende maanden samen met Woningbedrijf Velsen aan de slag om een planvoorstel uit te werken. Hierbij spelen niet alleen de technische aspecten een grote rol, maar is ook bewonersparticipatie een belangrijk onderwerp. VOF Both Forward (Bot Bouw en Tervoort Egmond) is sinds vorig jaar partner van Renolution voor Noord-Holland. Renolution is een geïndustrialiseerd bouwsysteem dat bestaat uit geïsoleerde staalframebouw met gevelafwerking naar keuze. In de schil zijn ventilatiesysteem en lucht-water-warmtepomp geïntegreerd voor een comfortabel gezond binnenklimaat. Kijk voor meer informatie op de website van Renolution.

Deel dit bericht op social media

Start verkoop 'Het Oosterzand'

Publicatiedatum: 18 april 2016

Tervoort Egmond is partner in het nieuwbouwproject 'Het Oosterzand' aan de Hoogelaan/Oosterzijweg te Heiloo. Samen met ontwikkelaar Amante Vastgoed BV is dit project in bouwteamverband uitgewerkt. De woning zijn sinds enkele weken in verkoop en we kunnen spreken van een vliegende start. Van de 19 kavels zijn er 13 verkocht of onder optie.

In het “Het Oosterzand” worden 19 vrijstaande woningen op ruime kavels gerealiseerd. Het unieke van het project is dat de kopers een woningtype naar keuze kunnen laten bouwen op de gekochte kavel. Er is keuze uit 4 type basiswoningen met elk een heel eigen architectuur. Bovendien is er elk basistype een ruime keuzemogelijkheid met betrekking tot toe te passen gevel- en dakafwerking. Op deze wijze ontstaat er een zeer gevarieerde wijk. Door toepassing van hoogwaardige isolatie en duurzame installaties zoals warmtepompen en pv-panelen worden de woningen zéér energiezuinig uitgevoerd. Het plangebied wordt medio 2016 bouwrijp gemaakt, waarna de bouw van de woningen dit najaar van start kan gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Deelname T&G project aan Dag van de Bouw

Publicatiedatum: 05 april 2016

Wij doen dit jaar voor de 4e keer mee met de Dag van de Bouw! Op zaterdag 4 juni wordt ons T&G project Nieuw Varne in Heiloo open gesteld voor bezoekers. In samenwerking met Bouwburo Tauber hebben we het project 'Varne Buiten' aangemeld en zijn hiermee het 13e deelnemende project in Noord-Holland!

T&G Bouwcombinatie heeft van Kennemer Wonen opdracht gekregen voor de bouw van 2 fraaie gebouwen in Heiloo in het nieuwbouwplan Varne Buiten. De nieuwbouw betreft een gebouw met 31 zorgwoningen met een woonservicepunt voor Magentazorg en 6 huurwoningen voor woningzoekenden met een zorgindicatie te Heiloo. Daarnaast realiseert T&G een gebouw van 14 huurwoningen voor de Stichting Zelfstandig Wonen. De bouw is gestart in oktober 2015 en eind 2016 zullen de gebouwen in gebruik worden genomen. Bouwburo H. Tauber uit Oudkarspel bouwt in opdracht van BPD 73 woningen en 1 appartementengebouw bestaande uit 33 appartementen. Daarnaast bouwen zij twee vrijstaande woningen in opdracht van particuliere kopers. Van het gehele project zijn de eerste 15 woningen eind 2015 opgeleverd. In december 2015 is gestart met de realisatie van de volgende fasen bestaande uit: 17 woningen + 1 vrijstaande woning en het appartementengebouw. Medio is de aanvang van de laatste fase bestaande uit 41 woningen + 1 vrijstaande woning.

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw! Op zaterdag 4 juni wordt ons T&G project Nieuw Varne in Heiloo open gesteld voor bezoekers. In samenwerking met Bouwburo Tauber hebben we het project 'Varne Buiten' aangemeld en zijn hiermee het 13e deelnemende project in Noord-Holland!" target="_blank">

Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen

Publicatiedatum: 29 maart 2016

Vrijwilligers van Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen hebben onder het toeziend oog van een 40 tal betrokken mensen de eerste steen gelegd voor hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe honk wordt tegen dorpshuis de Schulp aangebouwd.

Wethouder Jan Mesu van Bergen prees deze week de vrijwilligers van JOEB. Het werk wordt casco opgeleverd door Tervoort Egmond in opdracht van de Gemeente Bergen waarna vrijwilligers de afbouw op zich nemen dit is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. De planning is om eind juni het werk casco op te leveren waarna de vrijwilligers medio september 2016 hopen de afbouw gereed te hebben.

Deel dit bericht op social media

Start woonproject voor jongeren

Publicatiedatum: 21 maart 2016

Op vrijdag 18 maart 2016 is de bouw van een kleinschalig appartementencomplex in Heemstede van start gegaan. Een bijzonder project, omdat de 8 toekomstige bewoners het startsein gaven door het bouwraam te timmeren. Ze werden daarbij bijgestaan door wethouder Remco Ates van de gemeente Heemstede en Anke Huntjes, bestuurder van Pré Wonen.

Stichting Woonproject Heemstede (de ouders) wilde een kleinschalig woonproject realiseren voor hun kinderen, acht jongens (21-28 jaar) met een licht verstandelijke beperking en/of een autistische stoornis. De gemeente Heemstede, woningcorporatie Pré Wonen, zorgaanbieder SIG en stichting MEE omarmden dit unieke project. Tervoort Egmond heeft in nauwe samenwerking met Pré Wonen, architect en overige adviseurs het voorlopig ontwerp uitgewerkt naar een definitief ontwerp ten behoeve van de vergunningsaanvraag. Naast de markante watertoren langs de Nijverheidsweg verrijst straks een mooi gebouw dat een fijn thuis zal bieden aan de 8 jongeren.

Deel dit bericht op social media

Wethouder geeft startsein ParkDuin

Publicatiedatum: 26 februari 2016

Op donderdag 25 februari heeft wethouder Financiën en loco-burgemeester Nico Heijink van de gemeente Bloemendaal het startsein gegeven voor de bouw van plan ParkDuin Bennebroek. Hij kreeg hierbij hulp van de jongste toekomstige bewoners in dit fraaie bouwplan. Alle woningen zijn verkocht en de kopers waren uitgenodigd om zich alvast te oriënteren op hun toekomstige woonplek. Daarna werd er in een lokaal restaurant een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw.

Op de plek van het voormalige gemeentehuis in Bennebroek en de bibliotheek heeft Tegro Ontwikkeling (samenwerking Tervoort Egmond en GP Groot infra) tien schitterende nieuwbouwwoningen ontwikkeld. Het gaat om twee blokken van respectievelijk 5 en 3 Herenhuizen en 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen. MB architecten uit Santpoort-Zuid ontwierp de woningen die gekenmerkt worden door een karakteristieke stijl. Eind 2015 is door GP Groot gestart met de sloop van het gemeentehuis en de bibliotheek en inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt. De bouw van de woningen wordt gerealiseerd door Tervoort Egmond.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

De Wende vanuit de lucht

Publicatiedatum: 20 januari 2016

T&G Bouwcombinatie BV bouwt op dit moment de 1e fase van 40 woningen in het plan De Wende in Heerhuogwaard in opdracht van BPD. De bouw van de 35 woningen in de 2e fase gaat deze maand (januari 2016) van start. Op de foto is goed te zien dat de 1e fase van 40 woningen z'n voltooiing nadert. Via de link onder dit nieuwsbericht zijn fraaie beelden vanuit de lucht te zien die gemaakt zijn met behulp van een drone.

BPD heeft voor dit project een prijsvraag uitgeschreven die door T&G Bouwcombinatie BV (combinatie Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) samen met MB Architecten uit Santpoort Noord is gewonnen. T&G heeft voor dit project de volledige engineering verzorgd tot en met de aanvraag van de omgevingsvergunning en contracteert rechtstreeks met de kopers in het plan onder Woningborg-garantie.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Pastorie omgevormd tot 5 studio's

Publicatiedatum: 18 januari 2016

In opdracht van de Corneliusparochie te Limmen heeft Tervoort Egmond in de bestaande pastorie op de verdiepingen vijf zelfstandige wooneenheden gerealiseerd. Het gebouw dateert uit 1902 en is via een tussenstuk verbonden met de Corneliuskerk. Architect Gerard Min van Min architectuur uit Limmen heeft het verbouwingsplan uitgewerkt. Om de nieuwe studio's te ontsluiten is aan de achterkant (de oostkant), waar vroeger een serre was, een doorzichtig trappenhuis, gebouwd van hout en glas.

Op 8 januari is er een open dag georganiseerd voor belangstellenden voor de gerealiseerde studio's. De reacties waren zeer positief over de geleverde kwaliteit. Vrijdag 15 januari krijgen de nieuwe bewoners de sleutel van hun studio. Tervoort Egmond is dan nog op de begane grond met extra renovatiewerkzaamheden. Het was een bijzonder project met een resultaat waar zowel opdrachtgever als het complete bouwteam zeer trots op zijn.

Deel dit bericht op social media

Start verkoop Noorderhof Hillegom

Publicatiedatum: 11 januari 2016

Op de grens van Hillegom en Bennebroek gaat Tervoort Egmond een appartementencomplex realiseren bestaande uit twee- en driekamerappartementen verdeeld over twee gebouwen. Op zaterdag 23 januari 2016 start de verkoop met een informatiebijeenkomst van 11.00 tot 14.00 uur op het kantoor van Heemborgh Makelaars, Hoofdstraat 142, Hillegom.

De gebouwen staan los van elkaar maar vormen door de tegenover gelegen ingangen een modern hof. In de open ruimte tussen het voorste en achterste blok is voldoende ruimte voor parkeren. Tevens fungeert deze ruimte als buffer naar de privé achtertuinen van de aangrenzende woningen. De gebouwen zijn ontworpen door STOL architecten uit Lisse die zich heeft laten inspireren door de agrarische gebouwen die in de bollenstreek voor komen. Het eerste gebouw heeft een robuuste en klassieke uitstraling en het tweede gebouw heeft juist een landelijke en agrarische uitstraling.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bouwen in het hart van de Jordaan

Publicatiedatum: 03 december 2015

Na een aantal maanden voorbereidingen, zijn de overeenkomsten getekend voor de realisatie van het project Elandshof in het hartje van de Jordaan in Amsterdam.

Het project Elandshof zal worden gerealiseerd In opdracht van Kennemerland Beheer BV. Naast de nieuwbouw van 12 appartementen gaan we het achterliggende monumentale schoolgebouw renoveren tot 16 representatieve kantoorruimtes variërend van 22 tot 80 m². De kopers van de appartementen contracteren rechtstreeks met Tervoort's Bouwbedrijf BV en ontvangen van ons ook het Woningborg waarborgcertificaat. Een uitdagend en mooi project dat begin 2016 van start gaat.

Deel dit bericht op social media

Feestelijke start Nieuw Varne

Publicatiedatum: 19 oktober 2015

Op vrijdag 16 oktober is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van twee gebouwen in Nieuw Varne te Heiloo. Dick Tromp van Kennemer Wonen en Anne Leemhuis van Magentazorg timmerden samen met de nieuwe enthousiaste bewoners van Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo (SZWH) een bouwraam. Het bouwraam verving de traditioneel gebruikelijke eerste paal bij de feestelijke start van een bouwproject. Op het terrein van de voormalige camping realiseert T&G Bouwcombinatie twee nieuwe woongebouwen.

Magentazorg In opdracht van Kennemer Wonen bouwt T&G voor Magentazorg een woongebouw met 31 intramurale tweekamer appartementen, vier buurtkamers en een wijkservicepunt. Deze appartementen worden gebouwd volgens het principe Kleinschalig Wonen voor mensen met dementie. Daarnaast komen in dit gebouw zes driekamerappartementen. Deze zorgappartementen worden verhuurd aan mensen met een zorgindicatie (CIZ), waarbij echtparen met beiden een zorgindicatie voorrang hebben. FAME Architecten heeft het gebouw ontworpen. De eigentijdse architectuur van het gebouw sluit aan op de visie dat de klanten zo ‘normaal’ mogelijk kunnen wonen. In de opzet en architectuur wordt daarom ook de nadruk gelegd op het woonkarakter. Dat uit zich in een eigen identiteit waarbij de individuele woning duidelijk herkenbaar is. Deze typische Noord-Hollandse architectuur uit de jaren '30 zorgt voor een vriendelijke uitstraling. SZWH In een aangrenzend appartementengebouw bouwt T&G in opdracht van Kennemer Wonen 14 driekamerappartementen voor SZWH. Deze levensloop bestendige woningen worden gebouwd voor jongvolwassenen (van 18 jaar tot 30 jaar) met een licht verstandelijke beperking die met enige hulp zelfstandig kunnen wonen. De bouw van deze woningen is op initiatief van SZWH tot stand gekomen. SZWH is een kleinschalig ouderinitiatief, actief vanaf 2008, met als doel appartementen in Heiloo te realiseren. Het gebouw is door Kerssens de Ruiter Architecten ontworpen. Het ontwerp is samen met het bestuur van SZWH, de gemeente Heiloo en Kennemer Wonen tot stand gekomen. De architectuur van het gebouw is enerzijds afgestemd op de zorgwoningen van Magentazorg en anderzijds op de overige woningen van het nieuwbouwproject. Het betreft een moderne invulling op basis van een traditionele stijl die geldt voor het hele nieuwbouwproject. Zo zijn de gebruikte materialen duurzaam en onderhoudsarm, de meeste woningen hebben een ruim balkon op het zuiden en de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond heeft een privé terras en gezamenlijke tuin. Naar verwachting kunnen de gebouwen eind 2016 in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht op social media

In de brand, uit de brand

Publicatiedatum: 16 oktober 2015

Eindelijk is er een start gemaakt met de herbouw aan de Langestraat in Alkmaar. Diverse winkels werden tijdens de jaarwisseling 2014/2015 verwoest door brand. Op vrijdag 16 oktober is er op ludieke wijze gestart met de herbouw van het pand voor Spaander Trends. Eigenaar Ronald Nordemann had een kleine modeshow in petto. Zijn zoons verzorgde het boren van de 1e paal, samen met burgemeester Piet Bruinooge. Uiteraard gekleed in smoking!

Spaander heeft de modezaak nu tijdelijk gevestigd aan het Payglop. Begin volgend jaar moet de nieuwe winkel aan de Langestraat klaar zijn. De 14 starterswoningen boven de winkel zullen in een later stadium worden opgeleverd. Voor Ronald Nordemann was de feestelijke start van de bouw een emotioneel moment en een afsluiting van een zware periode. Vanaf nu kan er weer gewerkt worden aan de toekomst. Tervoort Egmond is er trots op dat wij hier letterlijk en figuurlijk ons steentje aan kunnen bijdragen. Het prachtige ontwerp van architectenbureau Kerssens De Ruiter zal een aanwinst zijn voor de binnenstad van Alkmaar. Bekijk hier de video van het optreden van de dansers op de bouwplaats

Deel dit bericht op social media

Preflex woning in het nieuws

Publicatiedatum: 07 oktober 2015

In het blad Ondernemersbelang van Noord-Holland Noord en West Friesland wordt aandacht besteed aan ons nieuwbouwconcept Preflex woning. Het concept is ontwikkeld door T&G Bouwcombinatie BV, de samenwerking tussen Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft.

In het blad een interview met Cor Tervoort en Patrick Lammers van T&G Bouwcombinatie BV. Op dit moment bouwt T&G in opdracht van BPD de eerste fase van 40 woningen in het plan De Wende in Heerhugowaard, gebaseerd op het Preflex concept. Begin 2016 gaat de bouw van de 2e fase van 35 woningen van start. Lees hier het artikel in Ondernemersbelang.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bosbeekschool een plaatje!

Publicatiedatum: 02 oktober 2015

Onlangs hebben we in Santpoort-Noord de nieuwbouw van de Bosbeekschool opgeleverd. Het is werkelijk een plaatje geworden!

In opdracht van Stichting OPOIJmond hebben we de nieuwbouw van de Bosbeekschool in Santpoort-Noord mogen realiseren. Het is een prachtig gebouw geworden naar het ontwerp van MB Architecten uit Santpoort-Zuid. Bij de architectuur is aansluiting gezocht met de stijl van de Amsterdamse School. Fraai metselwerk met een prachtige steen dat aansluit bij het metselwerk van de het entreegedeelte dat gehandhaafd is gebleven na de sloop van de van de bestaande school. Meer foto's van dit fraaie gebouw zijn te zien op onze pagina projecten in uitvoering

Deel dit bericht op social media

Nieuwe opdracht T&G Bouwcombinatie

Publicatiedatum: 08 september 2015

T&G Bouwcombinatie heeft van Kennemer Wonen opdracht gekregen voor de bouw van 2 fraaie gebouwen in Heiloo in het nieuwbouwplan Varne Buiten. Op 7 september ondertekenden Dick Tromp (Kennemer Wonen), Cor Tervoort en Ton van der Laan (T&G Bouwcombinatie) daarvoor de aannemingsovereenkomst.

De nieuwbouw betreft een gebouw met 31 zorgwoningen met een woonservicepunt voor Magentazorg en 6 huurwoningen voor woningzoekenden met een zorgindicatie te Heiloo. Daarnaast realiseert T&G een gebouw van 14 huurwoningen voor de Stichting Zelfstandig Wonen. De bouw start in oktober 2015 en eind 2016 zullen de gebouwen in gebruik worden genomen.

Deel dit bericht op social media

Start 1e fase De Wende

Publicatiedatum: 12 juni 2015

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, is op feestelijke wijze de 1e paal geslagen voor de eerste fase van 40 woningen in het plan De Wende in Heerhugowaard. De woningen worden gebouwd in de nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard in opdracht van BPD. De woningen zijn door T&G Bouwcombinatie BV (combinatie Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) in samenwerking met MB Architecten ontwikkeld.

BPD had voor dit plan een prijsvraag uitgeschreven die uiteindelijk door T&G Bouwcombinatie samen met MB Architecten uit Santpoort Noord is gewonnen. T&G verzorgt hierbij de volledige engineering tot en met de aanvraag van de omgevingsvergunning en contracteert rechtstreeks met de kopers in het plan onder Woningborg-garantie. De verkoop van de 1e fase is heel vlot verlopen en inmiddels is de verkoop gestart van de 2e fase van 35 woningen. Ook hier is ruime belangstelling voor, zodat de verwachting is dat deze fase aansluitend aan de 1e fase gerealiseerd kan worden.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Drievoudige nominatie architectuurprijs

Publicatiedatum: 05 juni 2015

Vanwege de landelijke Dag van de Architectuur wordt door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) een tentoonstelling georganiseerd van bijzondere hedendaagse architectuur in Alkmaar. Hiervoor heeft het AIA 30 bouwplannen geselecteerd van een meer dan gemiddelde architectonische kwaliteit die er de afgelopen 15 jaar in Alkmaar tot stand zijn gekomen. Deze projecten dingen mee naar de architectuurprijs van het AIA. We zijn er trots op dat er drie projecten zijn genomineerd waar wij als T&G Bouwcombinatie (Tervoort - Van der Gragt) letterlijk en figuurlijk ons steentje aan hebben bij gedragen. Het betreft de projecten 'De Entree' aan het Geert Groteplein, 'De Havenmeester' (zie foto) in plan Schelphoek en het appartementengebouw Torcello in het project De Veneetse Kade langs het Noord-Hollands kanaal.

'De Entree' aan het Geert Groteplein is een combinatie van wonen, bedrijfsruimten en zorgfaciliteiten. Naast een zorgcentrum met onder meer een huisartsenpraktijk en een apotheek, zijn er 67 koopappartementen en 36 zorgwoningen gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Woonwaard en Bouwfonds Property Development. Het gebouw is met zijn rood getinte balkons en rode glazen hekwerken een echte eye-catcher vanaf de rotonde halverwege de route vanaf de Kooimeer/A9 richting De Schelphoek. Het appartementencomplex De Havenmeester bestaat uit 86 appartementen met een parkeerkelder en op de begane grond twee restaurants. Ook herbergt het gebouw de sanitaire faciliteiten voor de waterrecreanten die in de nieuw aangelegde passantenhaven verblijven. In combinatie met de terrassen van de restaurants vormt de haven een levendig geheel. Dat wordt zeker versterkt worden door de naastgelegen openbare stadsgarage, waardoor de Schelphoek een prima startplek is geworden voor een bezoek aan de binnenstad. Op steenworp afstand van het centrum van Alkmaar heeft T&G Bouwcombinatie bv in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling het appartementencomplex Torcello (63 appartementen met parkeerkelder) gerealiseerd, samen met 15 eengezinswoningen. Onlangs is ook het appartementencomplex Certosa opgeleverd, bestaande uit 84 appartementen met parkeerkelder. De afronding van het project bestaat uit de bouw van 21 eengezinswoningen en 3 appartementen die op dit moment in aanbouw zijn. Op donderdag 4 juni is de tentoonstelling in de Grote Kerk geopend. Door het publiek kan er gestemd worden op het mooiste gebouw en tezamen met het oordeel van een vakjury wordt de winnaar bepaald. Op zondag 21 juni tijdens de weekend van de landelijke Dag van de Architectuur, zullen tijdens een openbare manifestatie die begint om 11.00 uur in de Grote Kerk, de prijswinnaars bekend worden gemaakt. De Havenmeester is gebouwd in opdracht van De Eendragt CV, de ontwikkelaar van een deel van plan Schelphoek waarin Tervoort Egmond en van der Gragt participeren. De tentoonstelling in de Grote Kerk (Koorstraat 2, Alkmaar) is te bezoeken tot en met zondag 12 juli (stemmen kunnen uitgebracht worden tot 18 juni). Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Deel dit bericht op social media

Start verkoop ParkDuin Bennebroek

Publicatiedatum: 29 mei 2015

Op de plek van het voormalige gemeentehuis in Bennebroek en de bibliotheek gaat Tegro Ontwikkeling (samenwerking Tervoort Egmond en GP Groot infra) tien schitterende nieuwbouwwoningen realiseren. Het gaat om twee blokken van respectievelijk 5 en 3 Herenhuizen en 2 levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen. Het plan met de naam ‘ParkDuin’ aan de Bennebroekerlaan gaat op 6 juni in de verkoop.

MB architecten uit Santpoort-Zuid ontwierp de woningen die gekenmerkt worden door een karakteristieke stijl. Op zaterdag 6 juni wordt er in het voormalige gemeentehuis van Bennebroek, aan de Bennebroekerlaan 5, een informatiebijeenkomst gehouden. Tussen 11.00 en 14.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen op de locatie en geïnformeerd te worden over dit nieuwbouwplan. Afhankelijk van de verkoop is het de planning om eind van het jaar te beginnen met de sloop van de bestaande bebouwing. Begin 2016 kan in dat geval worden gestart met de bouw.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

EME ontwikkelt Van Muyen

Publicatiedatum: 29 mei 2015

Tervoort Egmond en Van der Gragt uit Assendelft werken al sinds begin jaren tachtig samen in de projectontwikkeling via EME II bv (Exploitatie Maatschappij Egmond). Vele woningbouwprojecten zijn er sinds die tijd gezamenlijk gerealiseerd. De nieuwste ontwikkeling van EME is het appartementencomplex Van Muyen in Heiloo.

Op de locatie van de voormalige garage en autoshowroom aan de Pastoor van Muijenweg in Heiloo heeft EME het voornemen een complex met 9 appartementen te realiseren. Hiervoor is door Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar een zeer fraai ontwerp gemaakt. Het plan biedt een variatie aan appartementen. Op de begane grond zullen 4 appartementen worden gerealiseerd met een woonoppervlakte van circa 80m2. Deze appartementen hebben tevens een balkon/tuin op maaiveldniveau. Op de 1e verdieping komen 3 appartementen van circa 115m2 met ruime balkons. De 2e verdieping bestaat uit 2 penthouses van maar liefst 160m2 en zeer royale terrassen. Alle appartementen zijn voorzien van een parkeerplaats en berging op het achterterrein. Het plan past volledig binnen het geldende bestemmingsplan en binnenkort zal door EME de aanvraag voor de omgevingsvergunning worden ingediend. De voorbereidingen zijn er op gericht om medio 2015 de appartementen in de verkoop te brengen en eind 2015 te starten met de bouw.

Deel dit bericht op social media

Nieuwe opdracht T&G Bouwcombinatie

Publicatiedatum: 22 april 2015

T&G Bouwcombinatie BV (samenwerking Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) en Kennemer Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 9 woningen in Egmond aan den Hoef. Het ontwerp van de nieuwbouwplannen is gemaakt door MIII Architecten uit Rijswijk. T&G Bouwcombinatie verzorgt de technische uitwerking en de vergunningsprocedures.

De nieuw te bouwen woningen zijn gelegen naast de locatie hoek Herenweg/Rustenburg die we samen met Van der Gragt (via Exploitatie Maatschappij Egmond) ontwikkelen. Hier komen nog eens 7 grondgebonden woningen. De beide ontwikkelingen vinden in nauwe samenwerking met de gemeente Bergen en Kennemer Wonen plaats. Naar verwachting zal de bouw in het 3e kwartaal van 2015 kunnen starten. Voorafgaand aan de bouw zullen de huidige woningen van Kennemer Wonen en de opstallen aan de Herenweg/Rustenburg worden gesloopt. Op verzoek van omwonenden wordt dat zo veel mogelijk uitgesteld.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

"Bijna Thuis Huis" Haarlem

Publicatiedatum: 20 april 2015

Het nieuwe "Bijna Thuis Huis" aan de Zuiderhoutlaan 10 in Haarlem kon op zaterdag 18 april bewonderd worden, voordat de gasten het in gebruik gaan nemen. De vrijwilligers van de Stichting Hospice Groep Haarlem e.o. waren aanwezig om mensen rond te leiden en eventuele vragen te beantwoorden. In dit fraaie pand wordt straks ondersteuning verleend aan maximaal zes gasten die in hun laatste levensfase verkeren. Dit wordt gedaan met speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers.

Vanaf 2010 is de stichting bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe uni-locatie als vervanging voor het Bijna Thuis Huis in de Gierstraat te Haarlem en het Bijna Thuis Huis aan de Heemsteedse Dreef in Heemstede. Nu, bijna vijf en een half jaar later, is het zover. De verbouwing is afgerond, de inrichting is klaar en alle vrijwilligers hebben proefgedraaid met nieuwe, technische apparatuur in de nieuwe ruimtes. Collo architecten heeft ons bij Stichting Hospice Groep Haarlem voorgedragen als bouwteampartner. Medio 2014 zijn we gestart met de asbestsanering en na een intensieve verbouwing is de voormalige (kantoor)villa getransformeerd in een prachtig huis dat door de huiselijke sfeer terecht een "Bijna Thuis Huis" genoemd mag worden! Meer foto's zijn te zien via onderstaande link.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Snelle, duurzame hoogbouw renovatie

Publicatiedatum: 17 april 2015

Woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren van hoogbouw, staan de komende jaren voor de grote opdracht om hun woningvoorraad duurzaam te renoveren. Bot Bouw en Tervoort Egmond hebben daarom hun kennis en ervaring gebundeld en op 16 april jl. een overeenkomst ondertekend met Renolution BV uit Susteren. Dit is een samenwerkingsverband van gerenommeerde partijen die vanuit hun eigen expertise en productkennis een innovatieve methode aanbieden voor snelle en duurzame renovatie van hoogbouw. Bot Bouw en Tervoort Egmond zijn nu als VOF Both Forward de vaste partner in Noord-Holland voor het Renolution renovatieconcept. VOF Both Forward is het bestaande samenwerkingsverband tussen de twee familiebedrijven, die allebei al meer dan 100 jaar bestaan. Samen hebben ze 200 jaar kennis en ervaring met het uitvoeren van groot onderhoud aan woningcomplexen.

Groot onderhoud aan 368 flatwoningen in Alkmaar Dat die samenwerking meerwaarde heeft, is afgelopen jaar bewezen bij de uitvoering van groot onderhoud aan 368 flatwoningen in Alkmaar. In opdracht van woningcorporatie Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland heeft VOF Both Forward in alle woningen schilderwerk uitgevoerd, badkamers, keukens en toiletten vervangen, voegen gerenoveerd en na-isolatie werkzaamheden gedaan. Dat project verliep soepel en naar zeer grote tevredenheid van de opdrachtgever én de bewoners. Vaste partner voor alle vastgoedeigenaren in Noord-Holland Voor alle vastgoedeigenaren in Noord-Holland die hun bestaande woningvoorraad duurzaam willen renoveren is VOF Both Forward nu als partner in de Renolutiongroep de vaste samenwerkingspartner. Het vastgoed wordt in korte tijd weer toekomstbestendig, zonder veel overlast voor de bewoners en omwonenden. Die kunnen gewoon thuis blijven wonen tijdens de werkzaamheden. Het resultaat voor hen is meer comfort, een gezond binnenklimaat en een lagere energienota. Goedkoopste en snelste methode De voordelen voor eigenaren zijn ook evident. Zij hoeven niet meerdere partijen in te schakelen en houden tegelijkertijd de regie in eigen hand. Deze aanpak is goedkoper dan investeren in sloop en nieuwbouw. Bovendien bent u de komende jaren minder geld kwijt aan onderhoud. De basis van het renovatieconcept bestaat uit een staalframebouwgevel, gecombineerd met slimme installatietechnieken. Het gaat om een totaaloplossing: van opname, advies en engineering tot uitvoering en meerjarig onderhoud. Bij het ontwerp en realisatie wordt gebruik gemaakt van de kennis van de diverse partners in de Renolutiongroep. Neem voor meer informatie contact met op met Cor Tervoort (072-5069650) of kijk op www.renolution.nl

Deel dit bericht op social media

Boulevardsuites bijna klaar

Publicatiedatum: 23 maart 2015

Aan de Boulevard te Egmond aan Zee wordt in bouwteam, in opdracht van VvE Noordwest, appartementencomplex “Boulevardsuites” gerealiseerd.

Het gebouw van 5 bouwlagen bestaat uit 7 appartementen, specifiek voor de verhuur, met op de begane grond de entree, bergingen en een garage. Parkeren geschiedt op eigen terrein, aan de achterzijde van het gebouw. Op de overige verdiepingen ruime appartementen met grote terrassen, zowel aan de voor- als achtergevel. De bouw is in juli 2014 gestart en wordt medio april 2015 opgeleverd. Informatie over de verhuur van de appartementen is te vinden op de website van boulevardsuites

Deel dit bericht op social media

Het Terras opgeleverd

Publicatiedatum: 17 februari 2015

Het Terras in Santpoort-Noord is opgeleverd. Dit dorpshuis met op de eerste verdieping 11 sociale huurappartementen voor senioren hebben we gebouwd in opdracht van Pré Wonen. Brederode Wonen wordt beheerder en verhuurder van de appartementen. Stichting Welzijn Beverwijk gaat de activiteiten in het nieuwe dorpshuis organiseren en coördineren.

Architect Bart van de Putte is er in geslaagd een zeer fraai gebouw te ontwerpen. Het eindresultaat mag er dan ook zijn met mooie materialen en details. Een gebouw waar wij als bouwers met trots naar kijken!

Deel dit bericht op social media

Nieuwe medewerker

Publicatiedatum: 16 februari 2015

Mogen wij u voorstellen aan onze nieuwe medewerker? Brian Orij is afgelopen week bij ons gestart als timmerman en zal de komende tijd de afdeling Bouwservice versterken.

Brian heeft onlangs zijn opleiding tot Allround Timmerman met succes afgerond en staat te trappelen om de opgedane kennis in praktijk te brengen. Wij wensen Brian veel succes en plezier binnen Tervoort Egmond.

Deel dit bericht op social media

School thermografisch in orde

Publicatiedatum: 28 januari 2015

Medio 2014 heeft Tervoort Egmond de nieuwbouw opgeleverd van basisschool De Origon (voorheen De Klipper) in IJmuiden. In het bestek waren (duurzaamheids)eisen opgenomen met betrekking tot de luchtdichtheid van het gebouw. Metingen voorafgaand aan de oplevering toonden aan dat het gebouw maar liefst 2x beter presteert dan de besteksnorm. Dit is destijds al bevestigd in de brief van Thermodicht. Om goede thermografische metingen te verrichten, was een koudere periode nodig. Deze metingen zijn inmiddels verricht en tonen aan dat het gebouw ook op dit punt voldoet.

In de bijgaande verklaring geeft Thermodicht aan dat de school ook in thermografisch opzicht in orde is. De school is gebouwd in opdracht van Stichting bijzonder basisonderwijs Velsen naar een ontwerp van BBHD Architecten. Het gebouw is milieuvriendelijk met een gezonde leer- en werkomgeving ontworpen. Ook de te installeren installaties sluiten hierop aan. Zo is er bij het gehele ontwerp van de installaties rekening gehouden met een laag energieverbruik. Uiteraard is hiervoor een goede uitvoering van de details inzake luchtdichtheid van belang. Al onze bouwplaatsmedewerkers hebben op dit gebied scholing gehad om het belang van een goede uitvoering te onderstrepen.

Deel dit bericht op social media

in de brief van Thermodicht. Om goede thermografische metingen te verrichten, was een koudere periode nodig. Deze metingen zijn inmiddels verricht en tonen aan dat het gebouw ook op dit punt voldoet." target="_blank">

Veneetse Kade uit de steigers

Publicatiedatum: 26 januari 2015

T&G Bouwcombinatie BV (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) bouwt al geruime tijd aan de skyline van Alkmaar. In het plan Schelphoek, maar ook in het plan De Veneetse Kade langs het Noord-Hollands kanaal. Na het gebouw Torcello wordt nu gewerkt aan blok C dat inmiddels uit de steigers is.

Blok C bestaat uit 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Hiervan zullen 65 appartementen worden verhuurd door Kennemer Wonen. De overige woningen zijn verkocht in de vrije sector. Op vrijdag 23 januari jl. konden de kopers een kijkje nemen in hun toekomstige appartementen en mochten we louter positieve reacties in ontvangst nemen. De oplevering van blok C staat gepland voor medio 2015. In de tussentijd zullen we ook starten met de bouw van de achterliggende eengezinswoningen. De Veneetse Kade bestaat totaal uit 187 woningen en appartementen. Medio 2012 is T&G Bouwcombinatie BV (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) gestart met de bouw. Inmiddels zijn de eerste 15 eengezinswoningen en gebouw Torcello opgeleverd. Torcello bestaat uit 63 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite van De Veneetse Kade

Deel dit bericht op social media

Opdracht nieuwbouw villa Aerdenhout

Publicatiedatum: 23 januari 2015

Binnenkort zullen we starten met de bouw van een villa op het Haringbuys-terrein in Aerdenhout. De kavels in deze nieuwe woonbuurt zijn bestemd voor vrijstaande en geschakelde villa’s en landhuizen. Het zal straks een prachtige, groene villawijk worden met brede lanen, oude bomen en grote tuinen.

De villa is ontworpen door BOP Architecten uit Haarlem. De plannen voor de nieuwbouw van de villa zijn op initiatief van onze opdrachtgevers voorbereid in een bouwteam. In nauwe samenwerking met BOP Architecten en een aantal van onze projectpartners, is het ontwerp uitgewerkt naar uitvoeringsniveau. Het ontwerp voor deze moderne villa in de lommerijke omgeving aan de rand van de duinen in Aerdenhout bestaat uit een alzijdig georiënteerd volume van zink rondom een vide. De basis wordt gevormd door een natuurstenen onderbouw. De gevel invulling bestaat uit hout en glas.? We bedanken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen dat we hebben gekregen om deze mooie opdracht te mogen realiseren.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Hard Hat Tours Huize Koningsbosch

Publicatiedatum: 16 januari 2015

Met man en macht wordt op dit moment gewerkt aan de transformatie van de voormalige jeugdherberg Koningsbosch in Bakkum tot een 4-sterren boutique hotel met 23 kamers, lobby, restaurant en vergaderzalen. De initiatiefnemers Rob Redmeijer en Saskia Geraeds organiseren met ingang van 1 februari elke eerste zondag van de maand een "Hard Hat Tour" (rondleiding met bouwhelm) voor geïnteresseerden.

Samen met onze opdrachtgevers Rob Redmeijer, Saskia Geraeds hebben we de (ver)bouwplannen in een bouwteam met diverse projectpartners voorbereid. Begin december 2014 zijn we gestart met de sloop en de asbestsanering. Dit is nagenoeg afgerond, maar tegelijkertijd zijn we al op diverse plaatsen in het gebouw gestart met het aanleggen van de installaties en het maken van wanden en plafonds. De planning is er op gericht het pand op te leveren op 1 mei a.s. en de officiële opening staat gepland op 15 mei 2015 om 15.15 uur. Als u interesse heeft in een rondleiding op de bouwplaats, kunt u zich aanmelden via de website van Huize Koningsbosch.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Verkoop De Wende succes

Publicatiedatum: 14 december 2014

De eerste fase van 40 woningen in het plan De Wende in Heerhugowaard verloopt prima. Dit project in de nieuwbouwwijk De Draai in Heerhugowaard is ontwikkeld door Bouwfonds in nauwe samenwerking met T&G Bouwcombinatie BV (combinatie Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft). Het totale plan bestaat uit 75 woningen die als het ware op een eiland zijn gelegen.

Bouwfonds heeft voor dit plan een prijsvraag uitgeschreven die uiteindelijk door T&G Bouwcombinatie samen met MB Architecten uit Bloemendaal is gewonnen. T&G verzorgt hierbij de volledige engineering tot en met de aanvraag van de omgevingsvergunning en contracteert rechtstreeks met de kopers in het plan onder Woningborg-garantie. De verkoop is inmiddels gestart en gaat goed. Vooral voor de 2 onder 1 kapwoningen is veel belangstelling. Ook de ruimere hoekwoningen zijn in trek. Hier staan zelfs nog reservekandidaten voor in de wacht. Medio 2015 zal T&G starten met de bouw van de woningen.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Woningen De Zeilenmaker verkocht

Publicatiedatum: 12 december 2014

Op de valreep van 2014 is de laatste woning in ons project De Zeilenmaker in Westzaan verkocht. Het project is ontwikkeld door Tegro Ontwikkeling bv, een samenwerking tussen Tervoort Egmond en GP Groot Infra uit Heiloo.

Het project De Zeilenmaker wordt gerealiseerd aan de Zeilenmakersstraat op de plek waar bedrijfspanden hebben gestaan. Aan de achterzijde grenzen de woningen aan de Weelsloot met prachtige vaarmogelijkheden. De stijlvolle woningen zijn geïnspireerd op de monumentale woningen in het Zaanse dorp. De sloop van de voormalige bedrijfspanden is bijna afgerond. Begin 2015 zal het terrein verder bouwrijp worden gemaakt, waarna we met de bouw van de woningen kunnen starten.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Start bouw Bosbeekschool

Publicatiedatum: 08 december 2014

Van Stichting OPOIJmond hebben we de opdracht ontvangen om de nieuwbouw van de Bosbeekschool in Santpoort-Noord te realiseren. Na voorbereidende (sloop)handelingen, kan de bouw nu eindelijk echt van start gaan.

Het ontwerp van de nieuwe school is van MB Architecten uit Bloemendaal. Bij de architectuur van de nieuwbouw van de Bosbeekschool is aansluiting gezocht met de stijl van de Amsterdamse School. Fraai metselwerk met een prachtige steen. Dit zal aansluiten bij het metselwerk van de het entreegedeelte dat na de sloop van de bestaande school is gehandhaafd. De sloop is inmiddels afgerond, zodat wij nu kunnen starten met de bouw van de nieuwe school. De oplevering staat gepland in het 3e kwartaal van 2015.

Deel dit bericht op social media

Finale op Veneetse Kade

Publicatiedatum: 08 december 2014

Op het project De Veneetse Kade in Alkmaar zijn we als T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort Egmond + Van der Gragt Assendelft) al geruime tijd actief voor onze opdrachtgever Bouwfonds Ontwikkeling. Begin 2015 zullen we starten met de bouw van de laatste serie woningen als finale afronding van dit project.

Op steenworp afstand van het centrum van Alkmaar heeft T&G Bouwcombinatie bv in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling inmiddels het appartementencomplex Torcello (63 appartementen met parkeerkelder) en 15 eengezinswoningen gerealiseerd. Op dit moment wordt er volop gebouwd aan het appartementencomplex Certosa, bestaande uit 84 appartementen met parkeerkelder. Dit complex zal naar verwachting in juni 2015 worden opgeleverd. De afronding van het project bestaat uit de bouw van 21 eengezinswoningen en 3 appartementen. Eind 2013 moest de verkoop van deze woningen vanwege tegenvallende verkoopresultaten voorlopig opgeschort worden. Medio 2014 zijn de woningen weer in verkoop gebracht door Bouwfonds en is duidelijk geworden dat de woningmarkt in de tussentijd fors is verbeterd. Op dit moment zijn er namelijk voldoende woningen verkocht om het licht voor start bouw op groen te zetten. De voorbereidingen worden door ons dan ook opgestart om in 2015 op de bouwplaats aan de slag te kunnen gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Oplevering project Boendermakerhof

Publicatiedatum: 30 oktober 2014

Met de uitreiking van de sleutel aan één van de huurders van Kennemer Wonen, is het project Boendermakerhof in Bergen opgeleverd. Het eindresultaat mag er zijn. Er is een prachtig hofje gerealiseerd, waar de bewoners heerlijk zullen wonen. Het project Boendermakerhof bestaat uit 22 appartementen en 10 grondgebonden woningen.

Woningcorporatie Kennemer Wonen was opdrachtgever voor 18 appartementen en 8 woningen. Een deel van deze woningen zijn bestemd voor cliënten van Esdegé Reigersdaal die daar onder begeleiding zullen gaan wonen. De overige 4 appartementen en twee 2/1-kapwoningen zijn door Triforte Planontwikkeling in de vrije sector verkocht. Triforte Planontwikkeling bv kent 3 partners, te weten: Tervoort Egmond, Van der Gragt uit Assendelft en GP Groot infra en engineering uit Heiloo. Het bouw- en woonrijp maken is uitgevoerd door GP Groot en de bouw van de woningen door T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort en Van der Gragt). De grond van de 2/1-kapwoningen was tijdens de bouw nodig om de bouwplaats te ontsluiten. Nu deze bouw is afgerond, kan er gestart worden met de bouw van deze 2 woningen.

Deel dit bericht op social media

Veneetse Kade in het avondlicht

Publicatiedatum: 05 september 2014

Tijdens de mooie nazomer, stond ons bouwproject De Veneetse Kade in Alkmaar in het prachtige avondlicht. Rechts op de foto het in aanbouw zijnde blok C en daarachter het gebouw Torcello dat reeds opgeleverd is en inmiddels wordt bewoond.

De Veneetse Kade bestaat uit 187 woningen en appartementen. Medio 2012 is T&G Bouwcombinatie BV (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) gestart met de bouw. Inmiddels zijn de eerste 15 eengezinswoningen en gebouw Torcello opgeleverd. Torcello bestaat uit 67 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Op dit moment is blok C (rechts op de foto) in aanbouw. Dit blok bestaat uit 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Hiervan zullen 65 appartementen worden verhuurd door Kennemer Wonen. De overige woningen worden verkocht in de vrije sector. Oplevering staat gepland voor medio 2015.. Meer informatie is te vinden op projectwebsite van De Veneetse Kade

Deel dit bericht op social media

Luchtdicht Bouwen

Publicatiedatum: 04 september 2014

Luchtdicht bouwen is een actueel thema om aan de steeds strengere energieprestatienormen (EPC) te kunnen voldoen. Om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken op dit gebied, hebben al onze bouwplaatsmedewerkers scholing gehad. Ook al is het technische ontwerp op papier nog zo goed 'luchtdicht' uitgewerkt, als het op de bouwplaats niet zorgvuldig wordt uitgevoerd zal de gevraagde energieprestatie niet worden gehaald.

Luchtdicht bouwen heeft voor onze goed opgeleide werknemers dus geen geheimen meer. Onlangs hebben we meer dan uitstekende meetrapporten mogen ontvangen van de door ons gebouwde basisschool in IJmuiden. Dat proberen we minimaal te evenaren bij de nieuwbouw van het wijkcentrum met appartementen Het Terras in Santpoort-Noord. Op de foto is onze medewerker Cor Sentveld te zien die met een luchtspuit een flexibele rubberlaag aanbrengt op de naden/aansluitingen, die daardoor luchtdicht uitgevoerd worden. Onze leverancier (Innotec) houdt regelmatig controle op de uitgevoerde werkzaamheden.

Deel dit bericht op social media

Santiago Egmond aan Zee geopend

Publicatiedatum: 08 juli 2014

Op donderdag 7 juli is de bakkerij en lunchroom van Stichting Santiago feestelijk geopend door de burgemeester en alle medewerkers. Het voormalige restaurant New West aan het Pomplein in Egmond aan Zee is volledig verbouwd en uitgebreid door Tervoort Egmond en onze bouwpartners.

In de lunchroom & bakkerswinkel wordt een waardige werkplek geboden aan mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Santiago werkt samen met Esdégé-Reigersdaal en leidt mensen op met 'minder sterke schouders'. In het voormalige VVV-kantoor krijgen de (toekomstige) medewerkers een opleiding, gericht op horeca-activiteiten en Duitse les. Bij Santiago wordt gekeken naar wat de leerlingen wel kunnen. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Santiago Nu de opening aan het Pompplein een feit is, nodigen we u allemaal uit eens een kijkje te nemen!

Deel dit bericht op social media

Bewoners super tevreden

Publicatiedatum: 20 juni 2014

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners van Duinwijk in IJmuiden, kreeg onze uitvoerder Peter Hommes (midden op de foto) alle lof toegezwaaid. Zowel Peter van Ling, directeur van Velison Wonen als de bewoners waren zeer tevreden over de wijze waarop Tervoort Egmond de renovatie van 118 woningen in Duinwijk heeft uitgevoerd.

Tervoort Egmond heeft in opdracht van Velison Wonen het casco van 118 woningen gerenoveerd. De werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit het vervangen van de kappen, vervangen van beglazingen en herstel van gevels en betonnen elementen. Onze aanpak van de werkzaamheden werd zeer gewaardeerd door de bewoners. Dit kwam tot uiting in de vele positieve reacties tijdens de renovatie, maar ook uit de rapportcijfers die we hebben ontvangen in de enquête die onder de bewoners is gehouden. Wij zijn zeer blij met alle positieve reacties. Waardering krijgen voor het werk dat je doet, wie wil dat nou niet?

Deel dit bericht op social media

Staaltje vakmanschap

Publicatiedatum: 10 juni 2014

Tervoort Egmond beschikt over 2 gecertificeerde Repair Care vakmensen, die na het afronden van 3 opleidingsniveaus specialistische houtreparaties kunnen uitvoeren. Een goed voorbeeld is de reparatie van een gevelkozijn dat onlangs is uitgevoerd in Bergen. Een fraai staaltje vakmanschap!

Repair Care International staat voor totaaloplossingen in duurzaam houtherstel en -onderhoud. Duurzame reparaties waarbij het eindresultaat zo goed als nieuw is tegen lagere kosten en met minder overlast dan bij vervanging. Het kozijn en de ruit blijven immers tijdens de reparatiewerkzaamheden in de gevel zitten. Deze werkmethode is uitstekend toe te passen in de vastgoedrenovatie.

Deel dit bericht op social media

Basisschool De Klipper scoort goed

Publicatiedatum: 04 juni 2014

Onlangs heeft Tervoort Egmond de nieuwbouw opgeleverd van basisschool De Klipper in IJmuiden. In het bestek waren (duurzaamheids)eisen opgenomen met betrekking tot de luchtdichtheid van het gebouw. Voorafgaand aan de oplevering zijn er metingen verricht, waaruit blijkt dat het gebouw maar liefst 2x beter presteert dan de besteksnorm. Ons uitvoeringsteam heeft zich zelf hiermee ruimschoots overtroffen!

Basisschool De Klipper, locatie Zeewijk is gebouwd in opdracht van Stichting bijzonder basisonderwijs Velsen. Het ontwerp is gemaakt door BBHD Architecten uit Schagen en kent een bijzondere verschijningsvorm. De nieuwe school wordt gedeeltelijk ingegraven in het duin van De Dennekop aan de Orionweg. Het nieuwe schoolgebouw is milieuvriendelijk met een gezonde leer- en werkomgeving ontworpen. Ook de te installeren installaties sluiten hierop aan. Zo is er bij het gehele ontwerp van de installaties rekening gehouden met een laag energieverbruik. Uiteraard is hiervoor een goede uitvoering van de details inzake luchtdichtheid van belang. Al onze bouwplaatsmedewerkers hebben op dit gebied scholing gehad om het belang van een goede uitvoering te onderstrepen. Dat we hier in geslaagd zijn, blijkt wel uit de meetresultaten van de BlowerDoor test die is uitgevoerd. In de brief van thermodicht wordt bevestigd dat het gebouw 2x beter presteert dan de besteksnorm. Een compliment voor onze medewerkers! Ook de oplevering van het gebouw aan de opdrachtgever is met slechts één opleverpunt (één meer dan onze doelstelling) uitstekend verlopen. 

Deel dit bericht op social media

Dag vd Bouw weer geslaagd

Publicatiedatum: 26 mei 2014

Op zaterdag 24 mei stelden leden van Bouwend Nederland mooie en bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Als T&G-Bouwcombinatie, hebben Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft in samenwerking met opdrachtgever Bouwfonds nieuwbouwproject Veneetse Kade opengesteld. Op steenworp afstand van het centrum van Alkmaar zijn er aan het Noordhollandskanaal o.a. 2 appartementencomplexen in aanbouw. Gebouw Torcello (63 appartementen) is inmiddels opgeleverd aan de kopers. Het in aanbouw zijnde gebouw Certosa (84 appartementen) zal naar verwachting in juni 2015 worden opgeleverd.

Tijdens de Dag vd Bouw was iedereen welkom om te zien wat voor mooi project we hier bouwen. Potentiële kopers, huurders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. De bijzondere tunnelbouwmethode werd gedemonstreerd en de jeugd kon op een levendige wijze kennis maken met de bouw. Zo mochten ze onder begeleiding een echte minigraver besturen, een vogelhuisje bouwen en stenen verplaatsen met groot materieel. Het weer was prima en de enthousiaste reacties van de bezoekers heeft het voor ons tot een geslaagde dag gemaakt. Bekijk hier de foto's. Voor meer informatie over project de Veneetse Kade klikt u hier.

Deel dit bericht op social media

Univé Limmen feestelijk geopend

Publicatiedatum: 26 mei 2014

Na een aantal maanden op nummer 2 aan De Drie Linden in Limmen te hebben gezeten, is Univé 15 mei weer terug verhuisd naar haar vertrouwde plek op nr 1. Een uitgebreide verbouwing door Tervoort Egmond ging daar aan vooraf. Op zaterdag 24 mei was de feestelijke (her)opening met een zomers thema.

In de verbouwde winkel kan Univé haar klanten nog beter van dienst zijn. Onder het genot van zomerse hapjes en drankjes wilde Univé deze opening met het publiek vieren. Er waren doorlopend verschillende optredens van o.a. Kunstbende en een karikaturist. Ook werd de winnaar van de fotoactie wederom bekend gemaakt. De beste foto van (de omgeving van) Limmen wordt namelijk vergroot en gebruikt als fotowand bij de receptie in de winkel. Ook de kinderen konden zich goed vermaken met springkussen, ballonnenclown/goochelaar, suikerspinnen, hotdogs en nog veel meer! Alle betrokken partijen werden tijdens de officiële opening hartelijk bedankt voor hun inzet en een zeer geslaagd eindresultaat. De samenwerking tussen Casparus, Univé, Tervoort Egmond, Harmeling interieurconcepten, Elektropartners, Locas installatie en overige betrokken partijen bleek wederom een geslaagde match.

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw 2014

Publicatiedatum: 16 mei 2014

Op zaterdag 24 mei a.s. stelt T&G Bouwcombinatie (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) in samenwerking met opdrachtgever Bouwfonds Ontwikkeling en diverse projectpartners De Veneetse Kade open voor bezoekers. Er is voor jong en oud van alles te beleven op de bouwplaats aan de Schermerweg in Alkmaar.

U kunt o.a. een kijkje nemen in een appartement van het reeds opgeleverde complex van 63 appartementen en kennis maken met de bijzondere tunnelbouwmethode van het in aanbouw zijnde complex van 84 appartementen. Kinderen kunnen op een speelse manier kennis maken met de bouw door een vogelhuisje te bouwen, stenen te hijsen met groot materieel en met een echte kraan zandberg te grabbelen. Kom dus op de Dag van de Bouw tussen 10.00 en 16.00 uur naar De Veneetse Kade in Alkmaar en laat u informeren, verrassen en inspireren. Meer informatie over dit project kunt u vinden op de projectwebsite Veneetsekade Klik op Dag van de Bouw voor meerdere opengestelde projecten in de regio op zaterdag 24 mei a.s.

Deel dit bericht op social media

Bouwers op terras Santiago

Publicatiedatum: 13 mei 2014

Op dit moment werken wij hard aan de verbouwing en uitbreiding van het voormalige restaurant New West aan het Pomplein in Egmond aan Zee. Op die plek start Santiago deze zomer een lunchroom & bakkerswinkel waar een waardige werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking geboden wordt. Onze medewerkers van de bouw werden vrijdag 9 mei getrakteerd op het terras van de opleidingsschool van Santiago dat inmiddels gevestigd is in het voormalige VVV-kantoor in Egmond aan Zee.

Stichting Santiago werkt samen met Esdégé-Reigersdaal en leidt mensen op met 'minder sterke schouders'. In het voormalige VVV-kantoor krijgen de (toekomstige) medewerkers een opleiding, gericht op horeca-activiteiten en Duitse les. Bij Santiago wordt gekeken naar wat de leerlingen wel kunnen. Vrijdag 9 mei hield de school van Santiago een open dag. Tijdens deze open dag draaiden de leerlingen hun dagelijkse programma, waarbij horeca-vaardigheden in de praktijk worden geoefend. Er werden onder andere brood, appeltaart en koekjes gebakken. Onze medewerkers, die op dit moment hard werken aan de realisatie van de lunchroom op het Pompplein, waren uiteraard ook uitgenodigd en lieten het zich goed smaken. Op 10 juli zal de lunchroom van Santiago op het Pompplein worden geopend.

Deel dit bericht op social media

Klimmen op zeecontainers

Publicatiedatum: 01 mei 2014

In 2013 werden ter gelegenheid van de troonswisseling voor de eerste keer de Koningsspelen georganiseerd en inmiddels is het hard op weg de nationale sportdag voor scholieren te worden. Tervoort Egmond werkte dan ook graag mee aan het verzoek om materieel beschikbaar te stellen voor de Koningsspelen in Castricum

De organisatie van de Koningsspelen in Castricum is in handen van Rem en Liedewij Pronk, geholpen door een leger aan vrijwilligers. Totaal deden er maar liefst 1.600 kinderen uit Castricum en omliggende plaatsen mee aan het evenement dat op strand en op het terrein van camping Bakkum werd gehouden. Tervoort Egmond stelde steigermateriaal, keten en zeecontainers ter beschikking om een hindernisbaan te kunnen bouwen. Op TV werd o.a. door het Jeugdjournaal en RTV Noord-Holland uitgebreid aandacht besteed aan de Koningsspelen in Castricum. De foto bij dit artikel is aangeleverd door fotostudio madebyjacqueline.

Deel dit bericht op social media

Bewoner Heemskerk wint dinerbon

Publicatiedatum: 28 april 2014

Uitvoerder Frans Limmen overhandigt een dinerbon aan de gelukkige prijswinnaar van de Normandiëlaan in Heemskerk.

Na afronding van de dakrenovatiewerkzaamheden aan de Normandiëlaan in Heemskerk, zijn de bewoners gevraagd een tevredenheidsenquête in te vullen. Uit de bijna 30 ingevulde retour ontvangen enquêteformulieren, heeft projectleider Cor Tervoort Gz. de winnaar van de beloofde dinerbon getrokken. Dat we terug kunnen kijken op een geslaagd project voor opdrachtgever WoonopMaat blijkt uit de cijfers van de enquête.

Deel dit bericht op social media

Start verkoop De Zeilenmaker

Publicatiedatum: 07 april 2014

Donderdag 3 april is in hotel De Prins in Westzaan de verkoop gestart van 10 woningen in het plan De Zeilenmaker te Westzaan. Er was ruime belangstelling voor de verkoopbijeenkomst en de aanwezigen waren zeer enthousiast over het plan. Met name werden de ruime mogelijkheden gewaardeerd om te kunnen kiezen uit diverse materialen, kleurstellingen en optionele uitbreidingen om de woning naar persoonlijke smaak en behoeften samen te stellen.

Het project De Zeilenmaker wordt gerealiseerd aan de Zeilenmakersstraat op de plek waar nu nog voormalige bedrijfspanden staan. Aan de achterzijde grenzen de woningen aan de Weelsloot met prachtige vaarmogelijkheden. De stijlvolle woningen zijn geïnspireerd op de monumentale woningen in het Zaanse dorp. Voor de gevels zijn traditionele en duurzame materialen gebruikt met een rijke uitstraling en een ambachtelijk karakter. De koper heeft een vrije keuze uit een door de architect gemaakte selectie van materialen en kleuren, waardoor er een gevarieerd gevelbeeld zal ontstaan. Het project is ontwikkeld door Tegro Ontwikkeling bv, een samenwerking tussen Tervoort Egmond en GP Groot Infra uit Heiloo.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Nieuwbouwdag op de Veneetse Kade

Publicatiedatum: 06 april 2014

Ons bouwproject De Veneetse Kade in Alkmaar is tijdens de Alkmaarse Nieuwbouwdag op 12 april te bezoeken. Tussen 11.00 en 15.00 bent u van harte welkom voor een bezichtiging van de appartementen in gebouw Torcello. Onze opdrachtgever Bouwfonds Ontwikkeling, ontvangt u graag in het modelappartement aan het Jaagpad 11 in Alkmaar.

De Veneetse Kade bestaat uit 187 woningen en appartementen. Medio 2012 is T&G Bouwcombinatie BV (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) gestart met de bouw. Inmiddels zijn de eerste 15 eengezinswoningen opgeleverd en wordt gebouw Torcello (links op de foto) deze maand opgeleverd. Torcello bestaat uit 67 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Onlangs is T&G gestart met de bouw van blok C (rechts op de foto). Dit blok bestaat uit 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Hiervan zullen 65 appartementen worden verhuurd door Kennemer Wonen. De overige woningen komen in de vrije verkoop. Naar verwachting zal blok C medio 2015 worden opgeleverd. Meer informatie is te vinden op projectwebsite van De Veneetse Kade

Deel dit bericht op social media

Bouw Het Terras gestart

Publicatiedatum: 05 maart 2014

Op maandag 3 maart 2014 is de eerste paal geslagen voor het nieuwe dorpshuis Het Terras in Santpoort-Noord. Met een historische hei-installatie trokken vertegenwoordigers van de gemeente Velsen, Pré Wonen, Brederode Wonen, Stichting Het Terras en Stichting Welzijn Velsen, met veel energie aan de touwen waardoor de eerste paal de grond in ging. Dit onder grote belangstelling van omwonenden, gebruikers van het Terras en kinderen van de Parnassiaschool.

Hier is lang naar uitgekeken. Na de brand van het dorpshuis in 2007 verhuisden de uiteenlopende activiteiten tijdelijk naar andere locaties in Santpoort-Noord. Nu komt er een nieuw pand op de oude, vertrouwde plek. Dit bijzondere project is het resultaat van een prijsvraag, uitgeschreven door gemeente Velsen, die Pré Wonen met Brederode Wonen won. Architect Bart van de Putte maakte het winnende ontwerp. Bob van Zijll, directeur-bestuurder van Pré Wonen, en wethouder Robert te Beest zijn het in hun speeches unaniem: “Door goede samenwerking staat hier over een jaar een pareltje.” Pré Wonen realiseert het dorpshuis met op de eerste verdieping 11 sociale huurappartementen voor senioren. Brederode Wonen wordt beheerder en verhuurder van de appartementen. Stichting Welzijn Beverwijk gaat de activiteiten in het nieuwe dorpshuis organiseren en coördineren.

Deel dit bericht op social media

New West wordt nieuw!

Publicatiedatum: 20 februari 2014

Het voormalige restaurant New West in Egmond aan Zee wordt door Tervoort Egmond grootschalig verbouwd naar een nieuwe onderneming met restaurant en brasserie met brood- en ijsverkoop. Een unieke formule waarbij werkplekken geboden worden aan mensen met een verstandelijk beperking

Santiago, de naam van de onderneming van Jan Ranzijn, is een onderneming die vanuit een nieuwe vorm van dienstbaarheid een volwaardige werkplek creëert voor mensen met minder sterke schouders. Hierbij wordt met name gekeken wat de medewerkers wel kunnen. Jan Ranzijn is samen met Jos Ooijevaar (architect) en Tervoort Egmond in het najaar van 2013 een bouwteam gestart. Met hierboven genoemde kernpunten als uitgangspunt. Het interne sloopwerk van het restaurant is in januari begonnen. Het totale restaurant en de bovenwoningen worden gestript, achtergebouw wordt gesloopt en de gehele achtergevel met bordessen wordt verwijderd. Het einddoel is een restaurant met een brasserie en een plek voor brood- en ijsverkoop. Boven het restaurant worden 2 woningen gerealiseerd voor de verhuur.

Deel dit bericht op social media

Opening nieuw filiaal Univé Alkmaar

Publicatiedatum: 12 februari 2014

In opdracht van Univé Regio+ en onder begeleiding van Casparus bv heeft Tervoort Egmond de interne verbouwing van het Univé filiaal aan het Geert Groteplein in Alkmaar gerealiseerd.

De locatie van Univé aan de Rogier van der Weijdestraat 1 is vanaf 23 januari permanent gesloten. De nieuwe winkel is gevestigd in het complex De Entree aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Dit markante gebouw, naast de rotonde Vondelstraat – Willem de Zwijgerlaan – Koelmalaan, is recentelijk gebouwd door T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort + Van der Gragt). De feestelijke opening van de nieuwe winkel van Univé vond plaats op zaterdag 1 februari. Robert de Ruiter verricht om 11.30 uur de officiële openingshandeling. De hele dag waren er allerlei activiteiten, zoals (muziek)optredens en een expositie van jong talent van Kunstbende Noord-Holland.

Deel dit bericht op social media

Gezondheidscentrum Molenwijk Amsterdam

Publicatiedatum: 09 februari 2014

In Amsterdam-Noord heeft Tervoort Egmond onlangs het gezondheidscentrum Molenwijk uitgebreid en intern een forse verbouwing uitgevoerd.

Het project is ontworpen door Carree Architecten uit Zaandam. De uitbreiding en interne verbouwing is naar volle tevredenheid opgeleverd in december 2013. De architect Paul Carree en opdrachtgever Jan Frijns hebben een zeer prettige samenwerking ervaren met Alex Tromp en Rob Groen op de bouwplaats. Ook de werknemers van het gezondheidscentrum waren zeer tevreden over de werkwijze van Tervoort Egmond. Een mooi eindresultaat dat in een zeer plezierige samenwerking tot stand is gekomen!

Deel dit bericht op social media

Overeenkomst Het Terras ondertekend

Publicatiedatum: 24 januari 2014

Op 24 januari is de aannemingsovereenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het project 'Het Terras' in Santpoort Noord. Het project bestaat uit de nieuwbouw van een dorpshuis met daarboven 11 seniorenappartementen in de sociale huur.

Het project is een samenwerking tussen Pré Wonen, de gemeente Velsen en Brederode Wonen en komt voort uit een prijsvraag, uitgeschreven door gemeente Velsen. Deze prijsvraag is door Brederode Wonen met Pré Wonen gewonnen naar een ontwerp van architect Bart van de Putte. De gemeente Velsen wordt eigenaar van het dorpshuis, Pré Wonen van de appartementen en Brederode Wonen wordt de beheerder en verhuurder van de appartementen. Tervoort Egmond heeft eerder zeer prettig samengewerkt met Pré Wonen op projecten en we zijn dan ook zeer tevreden dat we deze samenwerking op dit mooie nieuwe project mogen voortzetten. Begin maart 2014 zal er gestart worden met de bouw.

Deel dit bericht op social media

Scholingsdag luchtdicht bouwen

Publicatiedatum: 15 januari 2014

Luchtdicht bouwen is een actueel thema om aan de steeds strengere energieprestatienormen (EPC) te kunnen voldoen. Om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken op dit gebied, hebben al onze bouwplaatsmedewerkers onlangs een scholingsdag gevolgd.

Ook al is het technische ontwerp op papier nog zo goed 'luchtdicht' uitgewerkt, als het op de bouwplaats niet zorgvuldig wordt uitgevoerd zal de gevraagde energieprestatie niet worden gehaald. Het is dan ook van het grootste belang dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de beschikbare materialen en technieken. Het spreekwoord luidt: 'kennis maakt macht' en wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze mensen met de juiste kennis de kwaliteit kunnen leveren die van ons wordt verwacht. Met deze scholingsdagen is daar invulling aan gegeven.

Deel dit bericht op social media

Sportief Egmond-weekend 2014

Publicatiedatum: 14 januari 2014

In Egmond kunnen we weer terug kijken op een prachtig sportweekend met de ATB-race Egmond-Pier Egmond en de (beruchte) Halve Marathon van Egmond.

Op zaterdag werd Egmond-Pier-Egmond verreden door meer dan 4.000 mountainbikers en zondag werd de klassieker "De Halve Marathon van Egmond" door 17.000 deelnemers gelopen. Bij beide evenementen staan topatleten aan de start. Op zaterdag waren gouden medaille winnares Marianne Vos en Sebastian Langeveld winnaars van naam. Ons Tervoort-bedrijfsteam is zaterdag in actie gekomen tijdens Egmond-Pier-Egmond. Ook zondag liepen enkele medewerkers van ons mee in de halve marathon. Bekijk hier de foto's van de strandrace op zaterdag.

Deel dit bericht op social media

Recycling apparatuur voor het goede doel

Publicatiedatum: 08 januari 2014

Tervoort Egmond is voor de recycling van al haar oude electronische apparatuur een samenwerking aangegaan met stichting Present. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid worden op deze wijze meerdere doelen gediend.

Stichting Present Heerhugowaard Langedijk zamelt in samenwerking met Esdége Reigersdaal en SiSo Computers PC's, mobieltjes, monitoren, printers e.a. in. Cliënten van Esdége Reigersdaal wordt daarmee een nuttige dagbesteding geboden. Zij doen de eerste scheiding waarbij onder leiding gekeken wordt of de apparatuur nog ingezet kan worden voor hergebruik of naar de reclycling kan. De opbrengst zal mede bestemd worden voor de werkzaamheden van Stichting Present Heerhugowaard Langedijk zodat zij projecten kunnen blijven uitvoeren. Present zorgt in samenwerking met maatschappelijke organisaties dat hulp terecht komt bij mensen met onvoldoende geld, gezondheid en sociaal netwerk. Zorg en aandacht, op de goede plek en op het juiste moment geboden. Niet te weinig, maar ook niet te veel!

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Kerst in nieuwe woning

Publicatiedatum: 19 december 2013

In opdracht van de familie Baltus heeft Tervoort Egmond een fraai woonhuis gebouwd aan de Limmerweg in Egmond-Binnen. Vlak voor de kerstvakantie is de woning opgeleverd, zodat de familie Baltus de komende feestdagen in de nieuwe woning kan vieren.

De woning is gebouwd naar een ontwerp van bouwkundig bureau G. Apeldoorn uit Alkmaar. Achter de woning is een schuur met kap en zolderverdieping gebouwd die met een pergolaconstructie met de woning is verbonden. Zowel de familie Baltus als bouwkundig bureau Apeldoorn hebben aangegeven de samenwerking met Tervoort Egmond en onze bouwpartners (onderaannemers en leveranciers) als zeer prettig te hebben ervaren. Dat geldt voor ons wederzijds. Een prettige samenwerking met een prachtige woning als resultaat!

Deel dit bericht op social media

De Componist opgeleverd

Publicatiedatum: 19 december 2013

Op de hoek van de Bachstraat-Chopinstraat. in Heemskerk heeft Tervoort Egmond het nieuwe appartementencomplex 'De Componist' gerealiseerd. Inmiddels hebben de huurders hun intrek genomen in het complex.

'De Componist' bestaat uit 11 huurappartementen en is gebouwd in opdracht van Sint Agnes Woning Stichting uit Heemskerk. In samenwerking met architect Cees van Luit uit Krommenie heeft Tervoort Egmond op uitnodiging van Sint Agnes het project in bouwteam voorbereid en tenslotte in een zeer prettige samenwerking met alle betrokkenen gerealiseerd.

Deel dit bericht op social media

Boendermakerhof Bergen

Publicatiedatum: 13 november 2013

Project Boendermakerhof in Bergen kan van start! Op vrijdag 8 november jl. hebben Kennemer Wonen en Triforte Planontwikkeling bv de realisatie-overeenkomst voor dit project ondertekend. Triforte Planontwikkeling bv kent 3 partners, te weten: Tervoort Egmond, Van der Gragt uit Assendelft en GP Groot infra en engineering uit Heiloo. Het project Boendermakerhof bestaat uit 22 appartementen en 10 grondgebonden woningen. Hiervan zullen 18 appartementen en 8 woningen verhuurd gaan worden door woningcorporatie Kennemer Wonen. De overige 4 appartementen en twee 2/1-kapwoningen zullen door Triforte Planontwikkeling in de vrije verkoop worden gebracht.

De ontwerpen zijn geïnspireerd op het rijksmonument De Kunsthal, de voormalige expositieruimte en woonhuis van kunstverzamelaar Piet Boendermaker. Die stelde daar voornamelijk werk tentoon van schilders van de bekende Bergensche School. Deze sfeer komt terug in de grote overstekken, kleuren van het metselwerk en diverse details. De komende periode zal GP Groot zorgdragen voor het bouwrijp maken van de locatie, waarna in februari 2014 T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort en Van der Gragt) zal starten met de bouw van de woningen en appartementen. Bekijk hier de situatietekening van het project. De verkoop van de 4 appartementen en twee 2/1-kapwoningen woningen start met een informatiebijeenkomst op 10 december bij La Terazza aan de Breelaan 7a in Bergen. De bijeenkomst is van 18.30 tot 20.30 uur. Op de website van makelaar Kuyper en Blom uit Heiloo is meer te lezen over de appartementen en de woningen type 2/1-kap [i">De bijgaande foto van de ondertekening van de overeenkomst is gemaakt door Jaap Lotstra van Chat Photography. Van links naar rechts de betrokken directeuren: Patrick Lammers (v.d. Gragt), Dick Tromp (Kennemer Wonen), Cor Tervoort (Tervoort Egmond) en Kees Uiterwijk-Winkel (GP Groot).">

Deel dit bericht op social media

Start bouw blok C Veneetse Kade

Publicatiedatum: 12 november 2013

Maandag 11 november jl. is de bouw van de blok C in het project Veneetse Kade in Alkmaar officieel van start gegaan. Het startsein werd gegeven door Anjo van der Ven, wethouder van de gemeente Alkmaar, Dick Tromp, directeur van woningcorporatie Kennemer Wonen en René Kamperman van Bouwfonds Ontwikkeling.

De Veneetse Kade is een ontwikkeling van Bouwfonds Ontwikkeling en bestaat uit 187 woningen en appartementen. Medio 2012 is T&G Bouwcombinatie BV (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) gestart met de bouw. Inmiddels zijn de eerste 15 eengezinswoningen opgeleverd en wordt nog druk gebouwd aan blok B (links op de foto), een complex met 67 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Blok C (rechts op de foto) bestaat uit 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Hiervan zullen 65 appartementen worden verhuurd door Kennemer Wonen. De overige woningen komen in de vrije verkoop. Naar verwachting zal het appartementencomplex blok C medio 2015 worden opgeleverd. Ga voor meer informatie naar de projectwebsite van De Veneetse Kade

Deel dit bericht op social media

Havenmeester genomineerd voor puienprijs 2013

Publicatiedatum: 06 november 2013

De Historische Vereniging Alkmaar organiseert iedere 2 jaar de verkiezing voor de puienprijs. Voor de editie van 2013 is ons project De Havenmeester in plan Schelphoek genomineerd in de categorie 'Woonhuizen Nieuw'. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Historische Vereniging Alkmaar op woensdag 20 november a.s. in ‘t Trefpunt, Louise de Colignystraat 20. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

De Havenmeester is een appartementengebouw met op de begane grond horeca en sanitaire voorzieningen voor de gebruikers van de passantenhaven waar het gebouw aan is gelegen. Onder het gebouw is een parkeerkelder voor de bewoners van de appartementen. De jury zegt het volgende over het gebouw: "[i">een alzijdig gebouw met verschillende goed geparcelleerde gevelwanden, waarbij door de verticale gevelindeling de voor de omgeving grote hoogte wordt gebroken en er aansluiting met de kleinschalige binnenstad wordt bereikt[/i">". De bouw is gerealiseerd door T&G Bouwcombinatie BV, een combinatie van Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft en ontwikkeld door De Eendragt CV (combinatie Woonwaard, Tervoort, Van der Gragt). De jury nomineert, maar het publiek kiest! Dit kan in de hal van de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat te Alkmaar, vanaf woensdag 15 oktober of via email. Van alle genomineerde panden mag u er één noemen, die volgens u de prijs verdient. Vermeld in uw email svp uw telefoonnummer en volledig adres. Stuur uw email naar info@hvalkmaar.nl onder vermelding van 'puienprijs 2013'. Steunt u ons?

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Tervoort internationaal?

Publicatiedatum: 23 oktober 2013

In het blad TopCompanies verscheen onlangs een interview met Cor Tervoort, directeur van Tervoort Egmond. Hoewel het artikel ook in het Engels is weergegeven, zullen we ons toch echt blijven richten op Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland.

Het artikel gaat in op het belang van onze werknemers. Onze mensen zijn betrokken en maken daarmee het onderscheid. Onze slogan is dan ook niet voor niets "Bouwen op Mensen". Lees hier het artikel

Deel dit bericht op social media

Kinderen De Klipper vieren feest

Publicatiedatum: 08 oktober 2013

Dinsdag 8 oktober was het feest voor de kinderen van basisschool De Klipper in IJmuiden. Met ballonnen en spandoeken waren ze naar de bouwplaats gelopen waar de nieuwe basisschool De Klipper (locatie Zeewijk) door Tervoort Egmond wordt gebouwd. Door Anette Baerveldt (wethouder onderwijs gemeente Velsen) en de directeur van de school werd daar het officiële startsein voor de bouw gegeven.

De kinderen zongen daarna nog gezamenlijk een ingestudeerd lied en overhandigden aan de bouwvakkers allerlei zelf gemaakte cadeau´s. Opdrachtgever voor de bouw is Stichting bijzonder basisonderwijs Velsen. Het ontwerp is gemaakt door BBHD Architecten uit Schagen. Via de onderstaande link is een impressie te zien van het nieuwe schoolgebouw.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Ter Info editie oktober 2013

Publicatiedatum: 03 oktober 2013

Met de uitgave van de Ter Info houden we onze relaties op de hoogte van onze activiteiten

Lees hier de uitgave van oktober 2013.

Deel dit bericht op social media

Blockhove uit de steigers

Publicatiedatum: 01 oktober 2013

Bij appartementencomplex Blockhove zijn onlangs de steigers verwijderd en het gebouw laat zich nu in al z'n pracht zien. Wat er tevoorschijn komt is letterlijk en figuurlijk een plaatje!

Blockhove wordt gerealiseerd op de hoek Zeeweg, Stationsweg en Westerweg in Heiloo. Het complex is met 8 appartementen kleinschalig van opzet. Doordat de parkeergarage gedeeltelijk boven het maaiveld is gesitueerd, komt het gebouw als het ware op een sokkel te staan. De kelderwanden zijn prefab gemaakt, op het werk op maaiveldniveau gemonteerd en daarna middels uitgraven en vijzels naar de juiste diepte gebracht. Het project zal eind 2013 worden opgeleverd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Feestelijke opening De Brug, Uitgeest

Publicatiedatum: 12 september 2013

Op donderdag 12 september is het door Tervoort Egmond gebouwde appartementencomplex aan de Dr. Brugmanstraat in Uitgeest op feestelijke wijze geopend. De nieuwe bewoners ontvingen deze morgen van woningcorporatie Kennemer Wonen de sleutels van hun nieuwe woning.

Het complex bestaat uit 18 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte, waarvan 9 appartementen bestemd zijn voor jongeren die met begeleiding zelfstandig gaan wonen. De overige appartementen zijn bestemd voor sociale verhuur aan de doelgroep 65+. Vanwege deze unieke combinatie van bewoners, heeft het complex de naam De Brug gekregen. Onze opdrachtgever voor de bouw was woningcorporatie Kennemer Wonen, die de huisvesting voor de jongeren in nauw overleg met Stichting Woongroep Uitgeest tot stand heeft gebracht. Het ontwerp is van Kerssens de Ruiter Architecten uit Alkmaar.

Deel dit bericht op social media

T&G Bouwcombinatie geeft Alkmaar vorm

Publicatiedatum: 05 september 2013

T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort Egmond & Van der Gragt, Assendelft) bouwt volop in Alkmaar. Al een aantal jaren in plan Schelphoek, maar ook aan de aan de overzijde van het NoordHollands kanaal op het project De Veneetse Kade.

T&G Bouwcombinatie is al enkele jaren actief in Alkmaar. Zo bouwde T&G in opdracht van Bouwfonds het toonaangevende gebouw De Entree aan het Geert Groteplein nabij de rotonde op de Vondelstraat. In plan Schelphoek is aan de nieuwe passantenhaven het appartementencomplex De Havenmeester gebouwd en daarachter de stadswoningen type Kaairidder en Baaivanger. Een deel van de woningen type Baaivanger zijn gerealiseerd langs de nieuw aangelegde gracht. Daar tegenover heeft T&G vlak voor de bouwvak (2013) het appartementcomplex Het Brughuis opgeleverd. Dit gebouw bestaat uit 67 huurappartementen voor Syntrus Achmea. Aan de overzijde van het NoordHollands kanaal is T&G in de zomer van 2012 gestart met de bouw van het project De Veneetse Kade. Dit plan is een ontwikkeling van Bouwfonds en bestaat uit 187 woningen en appartementen. Inmiddels zijn de eerste 15 eengezinswoningen opgeleverd en wordt nog druk gebouwd aan blok B, een complex met 67 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. In oktober 2013 gaat T&G starten met de bouw van blok C bestaande uit 84 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Hiervan zullen 65 appartementen worden verhuurd door Kennemer Wonen. Als u de foto naast dit bericht aanklikt, wordt de foto vergroot en worden de teksten in de foto leesbaar. Zie onderstaande link voor de website van het project De Veneetse Kade

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Fase 1 Limmerhof van start

Publicatiedatum: 03 september 2013

Aan de Rijksweg in Limmen wordt op het terrein van een voormalig garagebedrijf het project Limmerhof gerealiseerd. Een woonwijkje met 16 grondgebonden woningen en 9 appartementen. De woningen in de 1e fase zijn allemaal verkocht, op één 2/1-kapwoning na. Dat betekent dat de bouw van de 1e fase binnenkort van start kan gaan.

Het project Limmerhof is een ontwikkeling van Schouten de Jong uit Leidschendam. Al in een pril stadium van de ontwikkeling is Tervoort Egmond betrokken bij de uitwerking van de bouwplannen. De kopers van de woningen sluiten een aannemingsovereenkomst met Tervoort Egmond en ontvangen via ons ook het Woningborg Waarborgcertificaat. Op dit moment wordt het terrein namens de gemeente Castricum bouwrijp gemaakt. Nadat ook de nutsbedrijven hun leidingwerk zullen hebben aangelegd, kan naar verwachting begin oktober de 1e paal voor dit project geslagen gaan worden.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

1e paal basisschool De Klipper

Publicatiedatum: 28 augustus 2013

In IJmuiden realiseert Tervoort Egmond op de locatie Zeewijk de nieuwbouw van basisschool De Klipper. De opdracht is kort voor de zomervakantie tot stand gekomen. Doordat er tijdens de vakantie volop is doorgewerkt aan de voorbereiding, konden we al in augustus van start met de bouw.

Basisschool De Klipper, locatie Zeewijk wordt gebouwd in opdracht van Stichting bijzonder basisonderwijs Velsen. Het ontwerp is gemaakt door BBHD Architecten uit Schagen en kent een bijzondere verschijningsvorm. De nieuwe school wordt gedeeltelijk ingegraven in het duin van De Dennekop aan de Orionweg. Het nieuwe schoolgebouw is milieuvriendelijk met een gezonde leer- en werkomgeving ontworpen. Ook de te installeren installaties sluiten hierop aan. Zo is er bij het gehele ontwerp van de installaties rekening gehouden met een laag energieverbruik. Via de onderstaande link is een impressie te zien van het nieuwe schoolgebouw.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Verbouw Rabobank gestart

Publicatiedatum: 01 juli 2013

Tervoort Egmond heeft onlangs van Rabobank Noord Kennemerland de opdracht gekregen om de omvangrijke verbouwing van het hoofkantoor in Castricum uit te voeren. Ondanks de zéér korte voorbereidingstijd, zijn de werkzaamheden inmiddels gestart om de geplande opleverdatum niet in gevaar te brengen.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het aanpassen van de bankhal. Zo wordt er PC-gebruik aangeboden aan de klanten en biedt het een plaats voor ontmoeting in informele sfeer tussen leden, klanten, relaties en medewerkers. Het kantoor wordt open ingedeeld en ingericht. Daarnaast worden een aantal afdelingen op één kantoor gecentraliseerd, omdat dit efficiënter werkt. Zo verhuist het Klant Contact Centrum van Heiloo naar Castricum. Nog vóór het einde van dit jaar zullen de werkzaamheden afgerond zijn.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Opdracht voor renovatieproject

Publicatiedatum: 03 juni 2013

Tervoort Egmond heeft van Woningcorporatie AWV Eigen Haard uit IJmuiden de opdracht ontvangen om het casco van 118 woningen te renoveren. Op maandag 3 juni hebben Peter van Ling, directeur AWV Eigen Haard en Cor Tervoort, directeur Tervoort Egmond, gezamenlijk de aannemingsovereenkomst ondertekend voor dit project.

Het project zal in 2 fasen worden uitgevoerd. De 1e fase van 70 huur eengezinswoningen start direct na de bouwvakvakantie en zal nog vóór de jaarwisseling worden opgeleverd. Naar verwachting kan de 2e fase van 48 woningen begin 2014 van start gaan. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de kappen, vervangen van beglazingen en herstel van gevels en betonnen elementen. Het spreekt voor zich dat wij zeer verheugd zijn met deze opdracht. Niet alleen omdat het continuïteit biedt aan onze medewerkers in deze economisch slechte tijd, maar ook omdat het ons de kans biedt de kwaliteiten van Tervoort Egmond op renovatiegebied aan AWV Eigen Haard te tonen. De periode tot aan de zomervakantie zal worden gebruikt voor een gedegen voorbereiding en heldere communicatie naar de bewoners van de woningen. Na de zomervakantie gaan we vol enthousiasme aan de slag!

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw succes

Publicatiedatum: 01 juni 2013

Op zaterdag 1 juni stelde leden van Bouwend Nederland op de Dag van de Bouw hun mooiste en meest bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Tervoort Egmond heeft in samenwerking met opdrachtgever Woningbedrijf Velsen deze dag project Hoogeberg in IJmuiden opengesteld

Project Hoogeberg bestaat uit de nieuwbouw van 46 huurappartementen, waarvan 15 in een zorgcluster voor de Zorgspecialist. Op deze locatie stond het voormalige zwembad de Hoogeberg. Het ontwerp is van Zilt Architecten uit Amsterdam. Dit project wordt uitgevoerd als leerling bouwplaats. Op zaterdag 1 juni was iedereen op de Dag van de Bouw welkom om te zien wat voor mooi project we hier bouwen. Vele potentiële huurders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen. De jeugd maakte enthousiast gebruik van de mogelijkheid om zelf te timmeren, metselen of een straatje te leggen. Hopelijk is dit een eerste aanzet om later verder te gaan met scholing in ons mooie vak? Met ruim 500 bezoekers kijken we samen met Woningbedrijf Velsen, De Zorgspecialist, Hermans Installatietechniek, P. Hussaarts en Bouwmensen-Kennemerland terug op een geslaagde Dag van de Bouw. Bekijk de foto's via onderstaande link.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Eerste steen woonhuis familie Baltus

Publicatiedatum: 17 mei 2013

Op vrijdag 17 mei hebben Sara en Nina, de dochters van de opdrachtgevers, de eerste steen gelegd van hun nieuwe huis in Egmond-Binnen.

Het vrijstaande nieuwbouwhuis wordt gebouwd aan de Limmerweg vlak naast het huidige woonadres van de familie Baltus. Volgens de planning kan de familie aan het einde van het jaar haar intrek nemen in het nieuwe huis. Sara en Nina ontvangen binnenkort de gepersonaliseerde troffels waarmee zij de eerste steen hebben gelegd. Een mooi souvenir van een bijzonder moment. De woning is ontworpen door bouwkundig bureau G. Apeldoorn uit Alkmaar.

Deel dit bericht op social media

Studenten op werkbezoek

Publicatiedatum: 06 mei 2013

Maandag 6 mei kwamen 1e jaars bouwkunde-studenten van de Hogeschool van Amsterdam op bezoek op de bouwplaats van het project De Veneetse Kade in Alkmaar. Op dit project werkt T&G Bouwcombinatie in opdracht van Bouwfonds ontwikkeling aan de bouw van appartementen met ondergrondse parkeergarage en grondgebonden stadswoningen.

In het kader van de oriëntatiedagen van de Hogeschool van Amsterdam, hebben we het verzoek gekregen van Bouwend Nederland om medewerking te verlenen aan bouwplaatsbezoeken door een groep 1e jaars bouwkunde-studenten. De ervaring leert namelijk dat deze studenten overwegend de richting architectuur kiezen, maar zich niet realiseren dat de uitvoerende bouw ook heel uitdagend kan zijn. Om ze kennis te laten maken met de uitvoerende bouw, worden bouwplaatsbezoeken georganiseerd. Aan dat verzoek zijn we uiteraard zeer graag tegemoet gekomen. Tenslotte willen we dat jongeren kiezen voor ons prachtige vak in de bouw, zodat we ook in de toekomst kunnen beschikken over goed opgeleide mensen. De groep van 32 studenten kregen in groepjes van 8 personen een rondleiding op de bouwplaats en werden door een aantal van onze medewerkers ingelicht over het bouwproject. De studenten moeten naar aanleiding van dit bezoek een opdracht uitwerken en een presentatie houden. Hopelijk hebben we ons steentje bij kunnen dragen om weer een aantal jonge mensen enthousiast te maken voor ons vak!

Deel dit bericht op social media

Certificeringen 3 jaar verlengd!

Publicatiedatum: 29 april 2013

Onlangs heeft de 3-jaarlijkse hercertificering plaatsgevonden voor onze VCA**- en ISO-9001-certificering. Tijdens de audit zijn geen ernstige tekortkomingen aan het licht gekomen. Sterker nog, de auditor gaf aan geen enkele tekortkoming te hebben vastgesteld. Een bewijs dat we onze bedrijfsvoering prima op orde hebben!

Tijdens de auditdagen heeft de auditor nog wel een aantal tips verstrekt om onze systemen te optimaliseren. Deze aanbevelingen zal ons KAM-team uiteraard ter harte nemen om te blijven verbeteren. Onze certificaten zijn verlengd voor een periode van 3 jaar. Voor onze opdrachtgevers een garantie dat projecten door Tervoort Egmond op een verantwoorde manier worden uitgevoerd. Wij geloven dat je altijd vast moet houden aan veiligheid en kwaliteit, juist in deze moeilijke tijd voor de bouwbranche. Uiteindelijk is kwaliteit de basis voor continuÏteit!

Deel dit bericht op social media

Bewoners informeren met beelden

Publicatiedatum: 11 april 2013

VOF Both Forward (combinatie Tervoort Egmond en Bot Bouw) voert in opdracht van woningcorporatie Woonwaard groot onderhoud uit bij 368 flatwoningen in Alkmaar. Om bewoners optimaal voor te bereiden op de werkzaamheden in de woning, hebben we voor de bewoners informatiefilmpjes samengesteld.

Beelden zeggen meer dan woorden! Ruim voor aanvang van de werkzaamheden bezoekt onze medewerker de bewoner en informeert de bewoners over de werkzaamheden die in de woning verricht gaan worden. Toch kunnen bewoners zich vaak niet zo goed voorstellen welke impact dat heeft. Een informatiefimpje biedt dan uitkomst, zeker bij bewoners die de Nederlandse taal minder goed beheersen. Bewoners krijgen deze film op een USB-stick overhandigd, voorzien van alle andere projectinformatie en contactgegevens. Voor het project in Alkmaar heeft Both Forward drie verschillende informatiefilmpjes samengesteld voor de keuken, het toilet en de badkamer. Bekijk hier het informatiefilmpje van de aanpassing van de badkamer

Deel dit bericht op social media

Repair Care gecertificeerd!

Publicatiedatum: 05 april 2013

Sinds kort beschikt Tervoort Egmond over 2 gecertificeerde Repair Care vakmannen. Na 3 opleidingsniveaus te hebben doorlopen, kunnen de heren specialistische houtreparaties uitvoeren.

Repair Care International staat voor totaaloplossingen in duurzaam houtherstel en -onderhoud. Duurzame reparaties waarbij het eindresultaat zo goed als nieuw is tegen lagere kosten en met minder overlast dan bij vervanging. Het kozijn en de ruit blijven immers tijdens de reparatiewerkzaamheden in de gevel zitten. Deze werkmethode is uitstekend toe te passen in de vastgoedrenovatie.

Deel dit bericht op social media

Repair Care vakmannen. Na 3 opleidingsniveaus te hebben doorlopen, kunnen de heren specialistische houtreparaties uitvoeren." target="_blank">

CvdK Remkes opent Benedictushof

Publicatiedatum: 05 april 2013

Op donderdag 4 april opende de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, dhr. Remkes, officieel het vernieuwde museum en de nieuwe zalen van Benedictushof bij de Abdij van Egmond.

Tervoort Egmond en haar projectpartners hebben bij de bestaande kaarsenmakerij een prachtige uitbreiding gerealiseerd. De heer Remkes sprak zijn waardering uit voor deze plek van stilte en bezinning in een wereld van snelheid en haast. Abt Gerard Mathijssen zegende alle nieuwe zalen in en dankte allen die zich ingezet hebben om dit alles mogelijk te maken. In het museum is een prachtige houten maquette te bewonderen van de oude abdij die ooit in Egmond heeft gestaan en is er een expositie van prachtige etsen van kunstenaar Paul van Dongen. Deze expositie is (gratis) te bezichtigen in de expo hal. (ma-za 10.30-16.30 uur.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Opening De Lishof Oostzaan

Publicatiedatum: 24 januari 2013

Zorgcentrum De Lishof in Oostzaan is donderdag 24 januari op feestelijke wijze geopend. De nieuwbouw van zorgcentrum De Lishof is door Tervoort Egmond gebouwd in opdracht van Woonzorg Nederland

Het gebouw is al in 2012 opgeleverd, maar nu alle verhuisperikelen achter de rug zijn, was het tijd voor een feestelijke opening. Dit werd symbolisch gedaan door het onthullen van een beeld in de tuin van De Lishof door o.a. mevr. Plooyer. Zij is de bewoonster die het langste in de (oude) Lishof verblijft. Uit de diverse toespraken kwam duidelijk naar voren dat de sloop, nieuwbouw en verhuizing een hectische tijd is geweest, maar dat iedereen nu heel erg gelukkig is met het nieuwe gebouw. Voor ons als bouwer is het uiteraard fijn om te vernemen dat onze klanten blij zijn met het eindresultaat.

Deel dit bericht op social media

Tervoort Egmond sponsort sportief weekend

Publicatiedatum: 11 januari 2013

Op zaterdag 12 januari en zondag 13 januari is Egmond weer in de ban van het jaarlijkse weekend met 2 aansprekende sportevenementen. Tervoort Egmond levert als sponsor aan organisator Le Champion allerlei hand- en spandiensten op logistiek gebied. Zo zorgen we voor opslagcontainers en zetten vanaf vrijdag tot zondag materieel in om te assisteren bij het neerzetten en weer verwijderen van dranghekken, stellages en allerlei andere zaken.

Op zaterdag wordt Egmond-Pier-Egmond verreden door bijna 4.000 mountainbikers en zondag wordt de klassieker "De Halve Marathon van Egmond" door bijna 16.000 deelnemers gelopen. Bij beide evenementen staan topatleten aan de start. Op zaterdag is zelfs gouden medaille winnares Marianne Vos op strand aaan het werk te zien!. Naast hulp aan de organisatie zijn we zelf ook van de sportieve partij. Enkele medewerkers lopen zondag meer in de halve of kwart marathon en zaterdag doet een bedrijfsteam mee aan Egmond-Pier-Egmond. Wij dragen graag ons steentje bij aan dit Egmondse evenement en wensen alle deelnemers heel veel succes!

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Artikel succesvol D&C-project

Publicatiedatum: 19 december 2012

In het vaktijdschrift Onderwijs&Bouw is onlangs een fraai artikel verschenen over het project De Paulusschool in Castricum. Dit project is tot stand gekomen op basis van een design & construct contract. Een wijze van werken die ook hier weer zeer succesvol is gebleken.

De Paulusschool is zeer duurzaam ontworpen en gebouwd volgens de uitgangspunten van BREEAM. Een toekomstbestendig gebouw waarin ook aandacht voor onderwijs in techniek. Zo is de Paulusschool voorzien van een technieklokaal, waarvan de inrichting is geschonken door de bouwpartners Tervoort Egmond, ontwikkelaar EME, BBHD Architecten, Klaver Installatietechniek en G.P. Groot Infra. Lees hier het artikel.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Kersteditie Ter Info

Publicatiedatum: 16 december 2012

Met de uitgave van onze Ter Info houden we onze relaties op de hoogte van onze activiteiten. De Ter Info verschijnt 2x per jaar.

De kersteditie van de Ter Info kunt hier digitaal raadplegen.

Deel dit bericht op social media

Wijzigingen organisatie

Publicatiedatum: 14 december 2012

Als gevolg van het huidige economische klimaat hebben we besloten onze afdeling Bouwservice anders in te richten. Onze afdeling Bouwservice, dat zich richt op verbouw, onderhoud en kleinschalige bouwwerken in met name de zakelijke markt, beschikt nu nog over een eigen bedrijfsbureau en afdelingshoofd. Gezien de teruglopende volumes in de bouw is dat in deze tijd niet langer bedrijfseconomisch verantwoord. We hebben daarom het besluit genomen om de werkzaamheden op het gebied van calculatie, inkoop en werkvoorbereiding in het hele bedrijf te centraliseren via één bedrijfsbureau.

Het gevolg van deze organisatiewijziging is dat we noodgedwongen afscheid moeten nemen van onze collega's Nico Bouwes (hoofd Bouwservice), Cor van de Reep (projectleider Bouwservice) en Ricardo van der Vaart (calculator / werkvoorbereider Bouwservice). We gaan ons met Bouwservice weer nadrukkelijk richten op de klussen waar de afdeling ooit voor is begonnen, namelijk servicewerk. Dat wil zeggen kleinschalige bouwwerkzaamheden die bij voorkeur door 1 persoon kunnen worden opgenomen, gecalculeerd, begeleid en afgehandeld. In deze nieuwe opzet van de afdeling Bouwservice zijn Marco Tervoort en Jozua van der Ploeg uw contacpersonen. Ze zullen daarbij worden ondersteund door de calculatie en werkvoorbereiding van onze afdeling Bouwprojecten. De afdeling Bouwservice komt onder verantwoordelijkheid te staan van Hans Tuinenburg die nu ook al verantwoordelijk is voor de productie van afdeling Bouwprojecten. De verantwoordelijkheden binnen ons managementteam zijn te zien in het organisatieschema van Tervoort Egmond. U zult begrijpen dat wij het zeer spijtig vinden om afscheid te moeten nemen van een aantal van onze collega's. De huidige economische omstandigheden laten ons echter geen keuze en vragen om aanpassingen in de bedrijfsorganisatie. Nico Bouwes zal na de jaarwisseling al niet meer werkzaam zijn bij ons. Ricardo van der Vaart en Cor van de Reep zijn tot eind januari 2013 resp. eind februari 2013 nog bij ons werkzaam om de lopende zaken netjes te kunnen afronden of intern over te dragen. U kunt er van op aan dat de kwaliteit van de dienstverlening van Bouwservice ongewijzigd zal blijven.

Deel dit bericht op social media

Open Huis Schelphoek

Publicatiedatum: 23 november 2012

Hij komt, hij komt.................

Elke zaterdag zijn in het project Schelphoek de modelwoningen te bezoeken. Van 11.00 tot 12.00 uur in het appartementencomplex De Havenmeester (zie foto) en van 12.00 tot 13.00 uur de achtergelegen woning type Baaivanger. Zie onderstaande website voor meer informatie.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Ontbijt in Benedictushof

Publicatiedatum: 19 november 2012

Op zondag 18 november zaten "onze" bouwers aan een ontbijt in het Benedictushof bij de Abdij van Egmond. In opdracht van de Abdij heeft Tervoort Egmond de museumwinkel en de kaarsenmakerij uitgebreid met het Benedictushof, een centrum voor cursussen. Als dank voor de inzet van alle werklieden en de vrijwilligers hebben de monniken een ontbijt georganiseerd voor "hun" bouwers. Een daverend succes die door alle betrokkenen en hun kinderen zeer werd gewaardeerd!

In totaal heeft Tervoort twee zalen van 216 vierkante meter bijgebouwd en sanitair ruimtes gerealiseerd. Ook de opslagloods van de kaarsenmakerij is verbouwd. Deze biedt nu mede ruimte aan een permanente kerstexpositie. Op het terrein van de abdij bevinden zich een cursus- en ontvangstruimte en een monastieke winkel: vol met (spirituele) cadeauartikelen, waaronder boeken, beelden, keramiek en kaarsen. Op dit moment is de grote kerstexpositie weer geopend, waarbij een enorme uitgebreide collectie kerststallen is te bewonderen. De expositie duurt tot 6 januari en u kunt hier dagelijks terecht van 10.00 tot 17.00 uur. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is de expositie gesloten.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Hoogste punt Hoogeberg IJmuiden

Publicatiedatum: 09 november 2012

Op vrijdag 9 november werd het hoogste punt bereikt van het project Hoogeberg in IJmuiden. Het project wordt uitgevoerd als leerlingenbouwplaats en dus werd de officiële handeling door leerlingen uitgevoerd. Dit bestond uit het plaatsen van het stalen frame van de dakopbouw boven de liftschacht.

Vervolgens was er koffie met gebak voor alle aanwezigen en voor de bouwvakkers een aardige geste van opdrachtgever Woningbedrijf Velsen. Aan de Trompstraat in IJmuiden worden 46 appartementen en een bedrijfsgebouw gebouwd . Op deze locatie stond het voormalige zwembad de Hoogeberg, waar het project zijn naam aan te danken heeft. In april 2012 is de bouw gestart en de oplevering staat gepland voor medio 2013

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Volg ons op twitter

Publicatiedatum: 08 november 2012

Een modern bedrijf bedient zich van moderne communicatiemiddelen en dus is Tervoort Egmond ook actief op twitter.

Blijf op de hoogte van onze actuele berichtgeveing en volg onze twitterpagina

Deel dit bericht op social media

Start afbouw gezondheidscentrum

Publicatiedatum: 31 oktober 2012

T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort en Van der Gragt) is in het in 2011 opgeleverde complex De Entree in Alkmaar, gestart met de afbouw van het gezondheidscentrum. Op symbolische wijze werd woensdag 31 oktober met de partijen de afbouw gestart met het bevestigen van een eerste binnenwand. Dit werd gedaan door Pierre Sponselee, directeur van verhuurder Woonwaard en oefentherapeut Anja Lekkerkerker, één van de huurders.

Een breed aanbod aan zorg en gezondheid neemt zijn intrek in het opvallende gebouw naast de rotonde. De ondergelegen huisartsenpraktijken en apotheek zijn al geopend of openen op korte termijn. Hierboven komen een fysiotherapeut, dieetadvies, oefentherapie, een verloskundigenpraktijk, Evean, een echocentrum en een Starlet-vestiging. Vanaf het eerste kwartaal 2013 zal het gezondheidscentrum haar deuren openen.

Deel dit bericht op social media

Kelder op het maaiveld?

Publicatiedatum: 30 oktober 2012

Bouwt Tervoort nu opeens kelders op het maaiveld? Deze vraag wordt door veel omstanders gesteld bij het project Blockhove in Heiloo. Bij dit project met 8 appartementen wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, maar de kelderwanden staan nu op het maaiveld. Hoe zit dat?

Om de omgeving zo veel mogelijk te ontzien is er in de voorbereidingsfase in het bouwteam gezocht naar een bouwsysteem waarbij het intrillen van damwanden en langdurige bronbemaling niet nodig zou zijn. De oplossing werd gevonden in het maken van prefab kelderwanden die op maaiveldniveau aan elkaar worden gekoppeld. Nadat de hele kelder op deze wijze is gemonteerd, wordt pas de bouwkuip binnen de wanden uitgegraven waardoor de wanden gaan zakken. Om dit gecontroleerd te laten gebeuren, zijn er op regelmatige afstand stalen grondankers door de kelderwand heen aangebracht waaarop een vijzel is gemonteerd. Door middel van de vijzels wordt de hele constructie tijdens het graven via de grondankers gecontroleerd naar beneden getrokken. Het hele proces van uitgraven/zakken neemt slechts 2 dagen in beslag, waarna gestart kan worden met het storten van de keldervloer tussen de wanden. Deze korte periode heeft als voordeel dat er slechts gedurende een zeer beperkte tijd bronbemaling nodig is en zodoende overlast (en kans op mogelijke schade) voor de belendende percelen tot een minimum wordt beperkt. Meer foto's zijn te zien op de pagina projecten in uitvoering

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bouwoffer voor Paulusschool

Publicatiedatum: 19 oktober 2012

Op 18 oktober is de Paulusschool in Castricum feestelijk geopend met het oplaten van ballonnen en vrolijk tromgeroffel door alle leerlingen. Om het onheil af te wenden, werd het gebouw tijdens de opening voorzien van een bouwoffer.

Een bouwoffer wordt al sinds de oudheid begraven bij drempels of in/onder palen van huizen om haar bewoners te beschermen. Door Tervoort Egmond is aan de Paulusschool een bouwoffer geschonken in de vorm van een loden munt. Deze munt is tijdens de opening door directrice Conny Goedel en leerling Lucas van Zeggeren ingemetseld in de gevel van de Paulusschool. Meer informatie over het fenomeen bouwoffer is te vinden op www.bouwoffer.nl De Paulusschool is zeer duurzaam ontworpen en gebouwd volgens de uitgangspunten van BREEAM. Een toekomstbestendig gebouw waarin ook aandacht voor onderwijs in techniek. Zo is de Paulusschool voorzien van een technieklokaal, waarvan de inrichting is geschonken door de bouwpartners Tervoort Egmond, ontwikkelaar EME, BBHD Architecten, Klaver Installatietechniek en G.P. Groot Infra. Foto's van de Paulusschool en de bovenliggende appartementen zijn te zien op onderstaande link.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Prefab werk uit eigen huis

Publicatiedatum: 02 oktober 2012

In opdracht van Liandon, onderdeel van Alliander, bouwt Tervoort Egmond een modulair schakelstation op de locatie Bijlmer-Zuid in Amsterdam. Wanden en daken worden in prefab houtskeletbouw aangevoerd en gemonteerd op locatie.

De prefab houtskeletbouw onderdelen zjin op onze eigen bedrijfslocatie in Egmond aan den Hoef vervaardigd, inclusief het aanbrengen van de complete dakbedekking. De reden om voor deze werkwijze te kiezen is om de bouwtijd op de locatie zo veel mogelijk te beperken. Er moet op de bouwplaats namelijk onder permanent veiligheidstoezicht gewerkt worden. Het gebouw bestaat uit vier geschakelde prefab betonbakken met daarop een staalconstructie en houtskeletbouw gevelelementen. Het werk wordt gemaakt door onze afdeling Bouwservice.

Deel dit bericht op social media

Winnaar Green Building Award

Publicatiedatum: 14 september 2012

Kinderdagverblijf Catalpa in Diemen, dat door Tervoort Egmond is gerealiseerd, heeft op donderdag 13 september in Cuijk tijdens het Dak & Gevel Groen Congres de Green Building Award 2012 gewonnen. De prijs is een initiatief van het vakblad Dak & Gevel groen die de prijs dit jaar voor het eerst uitreikte.

Kinderdagverblijf Catalpa in Diemen werd de winnaar tussen de 250 en 1000 m2. Het project is een ontwerp van DMV Architecten Kerkrade en door Tervoort Egmond gebouwd in opdracht van De Key Principaal. De jury zegt over dit project "Het winnende gebouw gerealiseerd in een bestaand park in een drukke woonwijk. Daarbij is slechts 1 kleine boom gekapt en wordt door het toepassen van groene gevels en daken geen groen ontnomen aan de wijk. Het park wordt verrijkt met een begroeide heuvel. Door toepassing van houtskeletbouw, sedumdaken, groene gevels en laag-temperatuur verwarming ontstaat niet alleen een gebouw dat voldoet aan de criteria van duurzaam bouwen, maar ook klimatologisch goed leefbaar is.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Nieuwe opdracht

Publicatiedatum: 13 september 2012

Donderdag 13 september is de aannemingsovereenkomst ondertekend tussen Sint Agnes Woningstichting en Tervoort Egmond voor de bouw van een nieuw appartementencomplex in Heemskerk. Op de hoek van de Bachstraat/Chopinstraat. in Heemskerk zullen door Tervoort Egmond 11 huurappartementen worden gebouwd.

Sint Agnes Woning Stichting is een kleine woningstichting met 308 woningen/appartementen, en 1 winkel in de gemeente Heemskerk. Op verzoek van de gemeente Heemskerk heeft Sint Agnes op de locatie van een voormalige moskee, in samenwerking met architect Cees van Luit uit Krommenie, dit nieuwbouwplan ontwikkeld. Enkele jaren geleden heeft Tervoort Egmond voor Sint Agnes de bouw van 82 appartementen aan het Poelenburgplantsoen in Heemskerk gerealiseerd. Die positieve ervaring was voor Sint Agnes aanleiding om voor dit nieuwe project ook weer met Tervoort Egmond in zee te gaan. Dat we op bewezen kwaliteiten geselecteerd zijn, waarderen wij uiteraard enorm. Naar verwachting zullen begin november de palen de grond in gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Bouw de Brug in Uitgeest gestart

Publicatiedatum: 05 september 2012

Op dinsdag 4 september hebben 9 jongeren de eerste paal in de grond geslagen voor hun nieuwe woning. Dit was het startsein voor de bouw van het nieuwbouwcomplex aan de Dr. Brugmanstraat in Uitgeest. Dit complex bestaat uit 18 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte, waarvan 9 appartementen bestemd zijn voor jongeren die met begeleiding zelfstandig gaan wonen. De overige appartementen zijn bestemd voor sociale verhuur aan de doelgroep 65+.

De bewoners van de jongerenwoningen zijn al bekend en deze groep had het voorrecht gezamenlijk de 1e paal te mogen slaan. Wel in symbolische zin dan, want er werd gebruikt gemaakt van een ouderwetse driepoot waarmee met handkracht een houten paal de grond in werd gedreven. Opdrachtgever voor de bouw is Kennemer Wonen, die de huisvesting voor de jongeren in nauw overleg met Stichting Woongroep Uitgeest tot stand heeft gebracht. Het ontwerp is van Kerssens de Ruiter Architecten uit Alkmaar.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Tervoort behaalt FSC-PEFC certificaten

Publicatiedatum: 04 september 2012

Tervoort Egmond heeft onlangs het FSC- en PEFC-certificat behaald. Door deze certificering maken we deel uit van de Chain of Custody (COC) dat het gebruik van hout- en houtproducten uit verantwoord beheerde bossen garandeert. Door te kiezen voor duurzaam bosbeheer, wordt grootschalige vernietiging van bossen een halt toegeroepen

Steeds meer opdrachtgevers maken deze keuze en willen uitsluitend hout en houtproducten uit duurzaam beheerde bossen toepassen. Door onze FSC- en PEFC certificering kunnen wij opdrachtgevers deze garantie bieden. Niet voor niets accepteert zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid de keurmerken FSC en PEFC als bewijs voor duurzaam bosbeheer.

Deel dit bericht op social media

Veneetse Kade officieel gestart

Publicatiedatum: 20 juli 2012

Op donderdag 19 juli is de bouw van het project De Veneetse Kade officieel van start gegaan.

De formele starthandeling werd gecombineerd met een gezellig samenzijn met alle kopers in een zomerse tent op het bouwterrein. Op deze manier werden de kopers in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met zijn of haar nieuwe buren. Het project De Veneetse Kade zal worden gebouwd door T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort Egmond en Van der Gragt Assendelft) in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling. Het project is gelegen langs het Noord-Hollands kanaal en zal in fasen worden gerealiseerd. Het totale project bestaat uit 187 woningen en appartementen. De 1e fase die nu is gestart, behelst 15 eengezinswoningen en 62 appartementen. Bekijk de animatiefilm om een een impressie te krijgen van de gebouwen die in het plangebied worden gerealiseerd.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

T&G volop actief in Alkmaar!

Publicatiedatum: 16 juli 2012

T&G Bouwcombinatie bv (Tervoort Egmond & Van der Gragt, Assendelft) bouwt volop in Alkmaar. Niet alleen in plan Schelphoek, dat steeds meer vorm krijgt, maar binnenkort ook aan de overzijde van het NoordHollands kanaal.

In plan Schelphoek wordt al enkele jaren gebouwd door T&G. Het appartementencomplex De Havenmeester is vorig jaar opgeleverd en onlangs zijn de eerste stadswoningen van het type Baaivanger opgeleverd. Sinds enkele maanden is het appartementencomplex Het Brughuis in aanbouw. Een complex met 67 huurappartementen dat gebouwd wordt in opdracht van Syntrus Achmea. Meer informatie is te lezen op de website van plan Schelphoek Aan de overzijde van het NoordHollands kanaal gaat T&G binnenkort starten met de bouw van het project De Veneetse Kade. Dit plan is een ontwikkeling van Bouwfonds en bestaat uit 187 woningen en appartementen. Deze maand start de bouw van de 1e fase bestaande uit 15 eengezinswoningen en 62 appartementen. Nadat T&G voor Bouwfonds onlangs het project De Entree met 104 appartementen aan het Geert Groteplein in Alkmaar heeft opgeleverd, is dit een mooie voortzetting van onze samenwerking met Bouwfonds. Zo is T&G Bouwcombinatie volop betrokken bij een groot aantal nieuwbouwprojecten in Alkmaar. Als u de foto naast dit bericht aanklikt, wordt de foto vergroot en worden de teksten in de foto leesbaar.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Nieuwbouw Theo van Velzen

Publicatiedatum: 20 juni 2012

Nog geen 2,5 jaar geleden heeft Tervoort Egmond voor Theo van Velzen BV een nieuwe bedrijfspand gerealiseerd in Alkmaar en nu is de 1e paal alweer geslagen voor alweer een nieuw gebouw

Theo van Velzen BV is een grondboor- en bronbemalingsbedrijf en gevestigd op bedrijventerrein Boekelermeer in Alkmaar. Dit pand werd 2,5 jaar terug betrokken, maar al bij de opening werd bekend dat er weer naar een nieuwe locatie moest worden gezocht. Op dat moment werden namelijk de plannen bekend voor de gasopslag in de Bergermeer door Taqa Energy. De veiligheidszone werd vergroot en het splinternieuwe bedrijfspand kwam in die zone te liggen. Inmiddels is bekend dat Taqa gewoon door mag gaan met de plannen. Verhuizing naar een andere plek is dus inmiddels realiteit. En ook daarbij is Tervoort Egmond weer betrokken.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Opening haven Schelphoek

Publicatiedatum: 12 juni 2012

Vrijdag 8 juni jl is de nieuwe passantenhaven in plan Schelphoek in Alkmaar feestelijk geopend door Jan van Run, gedeputeerde provincie Noord-Holland, en Victor Kloos, wethouder in Alkmaar.

De nieuwe passantenhaven is de gezichtsbepalende entree van de Schelphoek en is aangelegd voor het appartementencomplex De Havenmeester dat door T&G Bouwcombinatie (Tervoort en Van der Gragt) is gerealiseerd. In de De Havenmeester bevinden zich ook de toiletten en douches voor de waterrecreanten die in de passantenhaven verblijven. In combinatie met de terrassen van de restaurants in De Havenmeester, vormt de haven nu al een levendig geheel. Dat zal nog versterkt worden als in 2013 de openbare stadsgarage in gebruik wordt genomen en de Schelphoek een prima startplek gaat worden voor een bezoek aan de binnenstad.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw groot succes!

Publicatiedatum: 04 juni 2012

Op zaterdag 2 juni 2012 was tijdens de Dag van de Bouw ons project Paulusburcht in Castricum opengesteld. Het werd een mooie zonninge dag waarop maar liefst 800 (!!) enthousiaste bezoekers de bouwplaats hebben bezocht. Kortom, een groot succes!

Het project Paulusburcht bestaat uit de nieuwbouw voor basisschool De Paulusschool met daarboven 15 prachtige appartementen. De combinatie met de school maakt deze woonlocatie uniek en bijzonder. School en appartementen zijn verder niet met elkaar verbonden, maar strikt gescheiden. Meer informatie over de appartementen is te vinden op de website www.paulusburcht.nl Tijdens de Dag van de Bouw kon iedereen op de bouwplaats komen kijken naar de school en de appartementen. De jeugd kon ook echt aan de slag om kennis te maken met de bouw. Zo mochten ze onder begeleiding van Jos Pronk een muurtje metselen, bij Klaver Giant leidingen op vloermatten vlechten, tegels lijmen met tegelzettersbedrijf John Tervoort en straten maken bij GP Groot. Bij de stand van de BBHD Architecten mocht er op de computer getekend worden, bij URA Systeembouw maakte ze kennis met de werking van een laserapparaat en bij Espeq kon er lekker op doel geschoten worden. Wat ons betreft een zeer geslaagde dag. Niet alleen door het mooie weer en grote opkomst, maar vooral door de enthousiaste reacties van de bezoekers. Bekijk hier de foto's.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Informatiehuisjes MTB-parcours

Publicatiedatum: 26 mei 2012

Zaterdag 26 mei zijn informatiehuisjes geplaatst langs het MTB-parcours in Schoorl. De vereniging MTB Noordwest, die o.a. het onderhoud van het parcours op zich heeft genomen, gaat deze gebruiken om bikers te informeren over het parcours, evenementen en overig verenigingsnieuws.

Een vereniging draait op vrijwilligers, maar heeft ook sponsors nodig om zaken financieel mogelijk te maken. Tervoort Egmond heeft samen met diverse andere sponsors deze informatiehuisjes mogelijk gemaakt. Afgelopen wintermaanden zijn de huisjes gemaakt door Cor Tervoort sr. in de schuur achter zijn huis en nu zijn er twee van de drie geplaatst. Er zijn plannen om de route te verleggen en uit te breiden en het derde huisje komst dan straks langs het nieuwe deel van het parcours te staan. Bij het plaatsen heeft loonbedrijf Jan Hes uit Bakkum assistentie verleend met het nodige materieel. Een prima samenwerking tussen diverse lokale bedrijven om een vereniging in onze regio te helpen. Kijk hier voor alle foto's van het plaatsen.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Milieucertificaat voor Tervoort Egmond

Publicatiedatum: 16 mei 2012

Door gescheiden inzameling van de diverse afvalstromen heeft Tervoort Egmond in 2011 haar CO2-uitstoot weer verder weten te verlagen. We ontvingen daarvoor onlangs het GP Groot milieucertificaat. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een onderdeel van ons beleid en aandacht voor het milieu vormt daar vanzelfsprekend een onderdeel van. Dit uit zich o.a. door een verantwoorde verwerking van afvalstromen. In GP Groot hebben we al tientallen jaren een vooruitstrevende partner op het gebied van afvalverwerking.

Om klanten inzicht te verschaffen in hun CO2-reductie heeft GP Groot een CO2-module ontwikkeld, welke nauwkeurig is opgesteld en getoetst door het ECN in Petten. Het ECN is een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor duurzame energie en milieuonderzoek. Via deze module kan online worden uitgerekend hoeveel CO2 wordt bespaard doordat GP Groot het gehele proces vanaf het transport tot recycling van afval milieuvriendelijk heeft ingericht. Een zeer belangrijk onderdeel daarvan is dat het afval al bij de bron wordt gescheiden. Dat betekent dat er op de bouwplaats een bijdrage van de medewerkers wordt gevraagd om dit mogelijk te maken. Deze aandacht werpt z'n vruchten af en we verbeteren ons daarin nog elk jaar. Zo behaalden we in 2010 nog een CO2-reductie van 120 kg. per ton afval, maar in 2011 was dat gestegen tot een CO2-reductie van 130,70 kg. per ton afval. Een verbetering van meer dan 8%, waar we uiteraard zeer tevreden over zijn. GP Groot reikt aan bedrijven die hun afval maximaal scheiden het milieucertificaat uit. Voor ons een extra bevestiging dat we op het gebied van afvalscheiding goed bezig zijn!

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Gevels 'De Entree' tonen zich aan Alkmaar

Publicatiedatum: 13 april 2012

Aan het Geert Groteplein in Alkmaar zijn de steigers rondom het complex 'De Entree' verwijderd. Nu wordt in volle omvang zichtbaar hoe fraai en kleurrijk de gevels van dit complex zijn geworden.

Sinds het najaar van 2010 wordt door T&G Bouwcombinatie bv (een samenwerking tussen de bouwbedrijven Tervoort Egmond en Van der Gragt te Assendelft) gebouwd aan het complex 'De Entree'. Het complex is een combinatie van wonen, bedrijfsruimten en zorgfaciliteiten. Naast een zorgcentrum met onder meer een huisartsenpraktijk en een apotheek, zijn er 67 koopappartementen en 36 zorgwoningen gerealiseerd. Eind mei zal het complete project opgeleverd zijn aan de diverse gebruikers. Meer foto's zijn te zien via onderstaande link.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Nieuwbouwdag Alkmaar

Publicatiedatum: 12 april 2012

Zaterdag 14 april is de landelijke nieuwbouwdag. Schelphoek Alkmaar doet ook mee.

Van 11.00 tot 14.00 uur is de modelwoning type Baaivanger te bekijken in het plan Schelphoek. Klik op onderstaande link voor een voorproefje.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw 2 juni

Publicatiedatum: 10 april 2012

Op zaterdag 2 juni 2012 stellen leden van Bouwend Nederland op de Dag van de Bouw hun mooiste en meest bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Tervoort Egmond zal het project Paulusburcht in Castricum openstellen op deze dag.

Het project Paulusburcht bestaat uit de nieuwbouw voor basisschool De Paulusschool met daarboven 15 prachtige appartementen. De combinatie met de school maakt deze woonlocatie uniek en bijzonder. School en appartementen zijn verder niet met elkaar verbonden, maar strikt gescheiden. Meer informatie over de appartementen is te vinden op de website www.paulusburcht.nl Op de Dag van de Bouw is iedereen welkom om te zien wat voor mooi project we hier bouwen. Met name de jeugd willen we op een ludieke wijze kennis laten maken met de bouw en ze enthousiast maken voor verdere scholing in ons mooie vak. Diverse (project)partners zijn daarom aanwezig en zullen letterlijk en figuurlijk hun steentje bijdragen. De bouwplaats aan de Oranjelaan in Castricum is op 2 juni toegankelijk vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Op de website van de Dag van de Bouw kunt u de locatie van de bouwplaats op de kaart bekijken.

Deel dit bericht op social media

Winnaar fotowedstrijd De Havenmeester

Publicatiedatum: 04 april 2012

Op vrijdag 30 maart zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd rondom ons project De Havenmeester in plan Schelphoek, Alkmaar. De winnaar ontving een iPad en de 2e prijs was een iPod.

De wedstrijd leverde vele fraaie foto's op. Die inzendingen zijn te bewonderen op de website van plan Schelphoek (zie onderstaande link). Hierbij de winnende foto, die Marcel Molenaar heeft ingezonden. Het levert een prachtig beeld op van het complex De Havenmeester met de accijnstoren op de voorgrond.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Ludieke start project Hoogeberg in IJmuiden

Publicatiedatum: 02 april 2012

Op donderdag 29 maart is door Woningbedrijf Velsen op een ludieke manier aandacht besteed aan de start van de projecten Hoogeberg en Zeewaarts in IJmuiden. Het project Hoogeberg, ontworpen door architectenbureau Zilt uit Amsterdam, wordt door Tervoort Egmond gerealiseerd in opdracht van Woningbedrijf Velsen.

Project Hoogeberg omvat de nieuwbouw van 46 appartementen (waarvan 15 in een zorgcluster) en een bedrijfsgebouw aan de Trompstraat in IJmuiden. Op deze locatie stond het voormalige zwembad de Hoogeberg. De officiële handeling werd op 29 maart jl. verricht door wethouder Te Beest van gemeente Velsen en directeur Kuné van Woningbedrijf Velsen. Zij mochten met een vishengel een foto van de oude én de nieuwe situatie uit het zwembad vissen. Daarna werd het bouwbord onthuld en was er tijd voor een hapje en een drankje.

Deel dit bericht op social media

Ecoproject De Weidjes opgeleverd

Publicatiedatum: 29 maart 2012

De casco units van Ecoproject De Weidjes zijn door Tervoort Egmond opgeleverd aan de inititatiefnemers. Deze drie partners nemen ieder voor zich zelf de afbouw van de units ter hand en zullen later dit voorjaar het complex officieel openen.

Ecoproject De Weidjes bestaat uit 5 hoogwaardige bedrijfsunits die voldoen aan de hoogste standaard op gebied van passieve en duurzame kantoren. Het kantoor is energieleverend en heeft een energieverbruik van slechts 15 Kwh/m2/jaar voor verwarming en koeling. De zonnepanelen op het dak voeden de installaties en computers in het gebouw. De verwarming en koeling van de 5 bedrijfsunits wordt geregeld door een centrale warmtepomp van 30 Kw. die gebruik gaat maken van bodembronnen onder het gebouw.

Deel dit bericht op social media

Tervoort maakt fundering voor koffiecontainer van 655.000 liter

Publicatiedatum: 19 maart 2012

Bij Bravilor Bonamat. producent van koffiezetmachines in Heerhugowaard, heeft vorige week burgemeester Han ter Heegde de grootste koffiecontainer ter wereld onthuld. De fundering voor deze tank werd gemaakt door Tervoort Egmond.

Als het een echte koffiecontainer zou zijn, zouden er ruim vijf miljoen kopjes koffie uit gaan. Er zit alleen geen echte koffie in, maar 655.000 liter water voor de sprinklerinstallatie. De watertank is 12 meter hoog en heeft een diameter van 8,5 meter. De tank is vermomd als een koffiecontainer, een van de producten van Bravilor Bonamat. Tervoort Egmond wordt al sinds de jaren 70 door Bravilor Bonamat betrokken bij de bouw van haar bedrijfspanden.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Zeer bijzonder PANNENbier bij hoogste punt Paulusschool

Publicatiedatum: 11 maart 2012

Op donderdag 8 maart werden de bouwvakkers bij de nieuwbouw van de Paulusschool in Castricum wel op een hele originele manier op PANNENbier getrakteerd.

Er is geen sprake van pannen op dit project, maar wel was het hoogste punt bereikt. Daarom stonden alle bouwvakkers op het project in een rij opgesteld om een bijzonder concert te beleven. De kinderen van de Paulusschool, waarvan sommigen als bouwvakker verkleed, sloegen op een mooi gezamenlijk ritme op hun PANNEN. Na het bedankwoordje van juf Conny aan alle bouwmannen, mochten de jongste kleuters alle werklieden een pakketje PANNENbier uitreiken. Het was al met al een feestelijk samenzijn. Metselaar Jos Pronk deelde voorafgaand aan het spektakel een "bouw"dropje uit aan alle kinderen.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Start verkoop project Blockhove in Heiloo

Publicatiedatum: 23 februari 2012

Binnenkort start Tervoort Egmond met de bouw van het appartementencomplex Blockhove op de hoek Zeeweg, Stationsweg en Westerweg in Heiloo.

De verkoop van dit project is gestart. Het complex is met 8 appartementen kleinschalig van opzet. Doordat de parkeergarage deels boven het maaiveld is gesitueerd, komt het gebouw als het ware op een sokkel te staan. De locatie is dichtbij het NS-station, winkelcentrum, bibliotheek en sportvoorzieningen. Uiteindelijk is deze locatie bepalend geweest voor vormgeving en uitstraling van het gebouw. Gezien de ruime belangstelling van potentiële kopers is de verwachting dat de bouw nog dit voorjaar van start zal kunnen gaan.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Dag van de Bouw 2 juni 2012

Publicatiedatum: 06 februari 2012

In heel Nederland stellen leden van Bouwend Nederland hun mooiste en meest bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Tervoort Egmond heeft het project Paulusschool in Castricum aangemeld voor de Dag van de Bouw.

Iedereen is welkom om te zien wat er in de buurt verrijst, om kennis te maken met de nieuwste technologieën en technieken en om te ontdekken dat de bouw een hele goede omgeving is om te werken. Bouwplaatsen zijn normaal niet toegankelijk voor publiek, maar op de Dag van de Bouw wordt op deze regel een uitzondering gemaakt. Jong en oud kunnen kennis maken met de bouw- en infrasector in al haar facetten. In 2011 bezochten meer dan 100.000 mensen de Dag van de Bouw op 230 verschillende locaties.

Meer informatie bij dit nieuwsbericht vindt u hier.

Deel dit bericht op social media

Feestelijke opening kinderdagverblijf Diemen

Publicatiedatum: 16 januari 2012

Op zaterdag 14 januari werd het door Tervoort Egmond gebouwde kinderdagverblijf De Toversteen in Diemen feestelijk geopend.

Kinderdagverblijf De Toversteen in Diemen is door Tervoort Egmond gebouwd in opdracht van Woonstichting De Key. Het pand wordt gehuurd door kinderdagopvangorganisatie Eigenwijz, die 'De Toversteen exploiteert. Zaterdag 14 januari was de feestelijke opening. Kinderen waren in grote getale met hun ouders op komen dagen en door het oplaten van de balonnen was de opening een feit. Het kinderdagverblijf is een kenmerkend gebouw geworden, vooral doordat de gevels voor het grootste deel uit een sedumbegroeiing bestaan. Meer foto's zijn op de volgende pagina te bekijken.

Deel dit bericht op social media